به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر حسینی محراب پیش از ظهر امروز شنبه در گفتوگویی رسانهای اظهار کرد: شامگاه جمعه نشست بررسی روند عملیات آبگرفتگی و مدیریت سیلاب اخیر در خوزستان با حضور مسؤولان و متولیان امر برگزار شد؛ این جلسه با هدف بررسی، واکاوی و آسیبشناسی اقدامات و تمهیدات صورت گرفته در بارشهای اخیر و عملیات تخلیه آبگرفتگی در برخی از محلات اهواز برگزار شد.
وی افزود: در بارندگی اخیر شهرداران مناطق مختلف به عنوان فرمانده میدانی عملیات تعیین شدند و همه دستگاهها را با آنها هماهنگ کردیم که کار به خوبی انجام شود و چون اولین تجربه به این شکل بود در نظر داشتیم فراز و نشیبهای کار و تجربیات آن مطرح شود.
حسینی محراب ادامه داد: بنا شده است با تقویت قرارگاهی که در شهرداری ایجاد شده است، بتوانیم مدیریت آبهای سطحی را در خوزستان به شکل منسجمتری داشته باشیم.
استاندار خوزستان ادامه داد: یکی از نقاط ضعف موجود در زیرساخت اهواز بروز ریزشهایی در خطوط قدیمی فاضلاب است؛ پس از ریزش هر نقطه ترمیم و لولهگذاری آن ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول میکشد که این فرآیند انسداد ایجاد میکند و معابر را درگیر میکند.
حسینی محراب گفت: امید میرود خطوط قدیمی در اهواز که حدود ۱۶۰۰ تا ۱۷۰۰ کیلومتر است، اصلاح و تقویت شود و با لوله گذاریهای جدید شبکه منسجم و مرتبطی داشته باشیم.
استاندار خوزستان اظهار داشت: دستگاههای استان به عنوان معین مناطق مشخص شدند که برخی از دستگاهها همچون نیشکر، نفت، پتروشیمی و تعدادی دیگر از دستگاهها به خوبی پای کار آمدند با این وجود برخی دیگر از دستگاهها کوتاهی کردند که پس از آنکه اسامی آنها مشخص شد، برخورد لازم و قانونی با آنها خواهد شد.
وی افزود: با توجه به پیشبینی ورود سامانه بارشی به استان در روزهای یکشنبه و دوشنبه باید تمهیدات لازم را در نظر بگیریم که کمترین آبگرفتگی در محلات خوزستان ایجاد شود.
حسینی محراب ادامه داد: در این راستا تجهیزات و امکانات همچون موتورپمپها، دستگاههای مکش، ژنراتورها و نیروها از قبل از شروع بارندگی در مناطق مستعد آبگرفتگی مستقر میشوند که این امر میتواند در تسریع عملیات تخلیه آب مؤثر باشد.
وی تصریح کرد: در بارش اخیر حدود یک میلیارد متر مکعب آب در سدهای استان ذخیرهسازی شد؛ البته همچنان ذخیره سازی ادامه دارد اما در حوضههای کرخه و مارون به دلیل کمبود بارش همچنان مشکل داریم.