تبلیغات :::..:::..
تمدید پروانه ساختمان تنها در صورتی ممکن است که از اعتبار آن هنوز باقی مانده باشد و مدارکی مانند سند مالکیت کارت ملی شناسنامه و قبوض خدماتی ارائه شود. در صورت اتمام اعتبار باید از ابتدا برای صدور پروانه جدید اقدام کرد. در موارد نزدیک به پایان اعتبار معمولاً با ثبت تغییر نقشه واقعی تمدید به پروانه ساختمان انجام می گیرد.
لزوم اعتبار پروانه ساختمان جهت شروع ساخت و ساز در تهران
به نقل از سایت تهران جواز : آغاز عملیات ساختمانی تنها در صورتی مجاز است که پروانه ساختمان دارای اعتبار قانونی باشد. در این خصوص تأکید شده است شروع هرگونه عملیات ساخت وساز منوط به اعتبار داشتن پروانه ساختمانی است و در صورتی که مهلت پروانه به پایان رسیده باشد ادامه یا آغاز کار ساخت غیرقانونی تلقی شده و با آن برخورد خواهد شد. بنابراین مالکین موظف اند پیش از شروع کار از اعتبار پروانه اطمینان حاصل نمایند یا در صورت نیاز نسبت به تمدید آن اقدام کنند.
مدارک لازم برای تمدید پروانه ساختمانی
برای تمدید پروانه ساختمان مالک یا نماینده قانونی وی باید مدارک زیر را ارائه کند :
* سند مالکیت ملک
* کارت ملی مالک
* شناسنامه
* فیش نوسازی
* قبض آب برق و گاز
این مدارک مشابه مدارکی است که برای دریافت سایر انواع پروانه های ساختمانی از جمله صدور اولیه تغییر نقشه یا تفکیک نیز مورد نیاز است.
شرط اصلی تمدید پروانه
مهم ترین و تعیین کننده ترین شرط برای تمدید پروانه ساختمانی باقی ماندن اعتبار قانونی آن است. به بیان ساده تر تنها در صورتی می توان برای تمدید پروانه اقدام کرد که پروانه هنوز منقضی نشده باشد و تاریخ اعتبار آن به پایان نرسیده باشد. در غیر این صورت پروانه از نظر شهرداری فاقد اعتبار تلقی می شود و دیگر امکان تمدید آن وجود ندارد.
برای درک بهتر این موضوع فرض کنید پروانه ساختمانی ای با مدت اعتبار ۴ سال صادر شده است. اگر تنها ۶ ماه به پایان مهلت آن باقی مانده باشد مالک یا مجری پروژه می تواند در این بازه زمانی درخواست تمدید بدهد و شهرداری نیز با بررسی مدارک لازم نسبت به تمدید آن اقدام خواهد کرد. اما اگر مالک در این بازه اقدام نکند و ۶ ماه باقی مانده نیز سپری شود عملاً پروانه منقضی می شود و تمدید آن ممکن نخواهد بود.
نکته مهم این است که برخی از مالکان تصور می کنند حتی پس از اتمام اعتبار پروانه نیز می توان با پرداخت جریمه یا با تأخیر آن را تمدید کرد؛ در حالی که طبق مقررات فعلی شهرداری ها تمدید صرفاً در زمان اعتبار مجاز است و پس از پایان مدت پرونده مشمول صدور پروانه جدید خواهد بود. این امر هم باعث افزایش هزینه ها و زمان می شود و هم مستلزم تهیه مجدد تمام مدارک و طی مراحل اداری از ابتدا است.
راهکار رایج در آستانه پایان اعتبار پروانه
در بسیاری از موارد مالکان پروژه های ساختمانی با شرایطی مواجه می شوند که تنها مدت کوتاهی از اعتبار پروانه ساختمانی آن ها باقی مانده است. برای مثال کمتر از شش ماه یا حتی یک تا دو ماه. در چنین شرایطی که زمان کافی برای پیشبرد کامل عملیات ساخت یا تمدید عادی پروانه وجود ندارد یکی از راهکارهای رایج و عملی که در میان مهندسان مالکان شناخته شده است تغییر نقشه است.
این روش در عین حال که قانونی و مطابق با دستورالعمل های شهرداری تهران است از بروز مشکلاتی مانند ابطال کامل پروانه توقف پروژه یا پرداخت مجدد هزینه های صدور پروانه جلوگیری می کند. البته لازم به ذکر است که تغییر نقشه باید واقعی و دارای توجیه فنی باشد زیرا صرفاً تغییرات صوری ممکن است از سوی شهرداری مورد پذیرش قرار نگیرد.
بنابراین توصیه می شود مالکانی که با محدودیت زمانی در اعتبار پروانه مواجه اند در اسرع وقت با مهندس طراح یا مشاور فنی خود مشورت کرده و در صورت امکان از این راهکار برای تمدید غیرمستقیم پروانه ساختمانی بهره مند شوند.
در نهایت توصیه می شود مالکین و مجریان پروژه های ساختمانی به صورت دوره ای وضعیت اعتبار پروانه خود را بررسی کرده و در صورت نیاز پیش از اتمام مهلت آن جهت تمدید یا ثبت تغییرات لازم اقدام نمایند. این رویکرد نه تنها موجب تسریع در روند ساخت وساز می شود بلکه از بروز مشکلات قانونی و افزایش هزینه ها نیز جلوگیری خواهد کرد.
این مطلب صرفا تبلیغات است و جوان آنلاین آن را تایید یا رد نمی کند.
source