به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا نورانی، ظهر پنجشنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان گلستان با حضور معاون سیاست‌گذاری و راهبری اقتصادی وزارت امور اقتصاد دارایی لزوم توسعه زیرساخت‌های ترانزیتی استان تأکید کرد و گفت: ترانزیت یکی از محورهای پیشرفته توسعه اقتصادی گلستان است و دولت‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که این استان باید از نظر زیرساخت‌های ترانزیتی به امکانات لازم مجهز شود.

وی با اشاره به توافقات بین ایران، قزاقستان و ترکمنستان در خصوص احداث خط ریلی شرق خزر، افزود: این پروژه با هدف ارتقای اقتصادی منطقه اجرا شده، اما گلستان هنوز از این ظرفیت بهره‌برداری کافی نکرده است. عبور خط ریلی از البرز می‌تواند تحول بزرگی در توسعه اقتصادی استان ایجاد کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان همچنین به مشکلات حوزه کشاورزی و کاهش سطح زیرکشت پنبه در استان اشاره کرد و گفت: در دهه ۵۰، بیش از ۱۶۰ هزار هکتار پنبه در منطقه کشت می‌شد، اما به دلیل افزایش تعرفه واردات، این محصول از چرخه تولید خارج شد و مردم به کشت شالی روی آوردند که فشار مضاعفی بر منابع آبی وارد کرده است. احیای کشت پنبه می‌تواند به توسعه صنعتی و اقتصادی استان کمک شایانی کند.

نورانی همچنین به مسئله ناترازی آب در استان پرداخت و تأکید کرد: با وجود اجرای سدهای مرزی در سایر استان‌ها، گلستان هنوز از این امکان بی‌بهره مانده است. درخواست ما این است که دولت، گلستان را در بسته مهار آب‌های مرزی قرار دهد تا بتوانیم تحول کشاورزی در مناطق شمالی استان ایجاد کنیم.

وی در ادامه بر اهمیت حمایت از سرمایه‌گذاری در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و تأمین برق مورد نیاز توسعه اقتصادی استان تأکید کرد و گفت: اگر گلستان بخواهد رشد اقتصادی هشت درصدی داشته باشد، نیازمند دو هزار و ۴۰۰ مگاوات برق است. برای تحقق این هدف، لازم است دولت بسته‌های حمایتی برای سرمایه‌گذاران بخش انرژی ارائه دهد.

نورانی در پایان از مدیران اقتصادی استان به دلیل تلاش‌هایشان در بهبود فضای کسب‌وکار تشکر کرد و خواستار ارائه راهکارهای عملی برای تسریع در توسعه اقتصادی گلستان شد.

source

توسط namov.ir