جوان آنلاین: تلاش برای توانمند سازی خانوار‌های محروم با استفاده از احداث نیروگاه‌های خورشیدی چند سالی است که جزو اولویت‌های سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران و نهاد‌های حمایتی قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، بر این اساس در سال ۱۴۰۱ طرح ساخت ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی پنج سال، با حضور معاون اول وقت رئیس‌جمهور مصوب و اجرای آن برای خانواده‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی در سراسر کشور از همان آغاز شد.

در این طرح سازمان‌های بهزیستی، کمیته امداد، بسیج سازندگی و معاونت روستایی مناطق محروم ریاست‌جمهوری با عاملیت سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و اجرای شرکت‌های توزیع برق در سراسر کشور مشارکت دارند.

همان زمان جعفر محمدنژاد سیگارودی مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران با اشاره به فرایند اجرای این طرح حمایتی در کشور گفت: در آغاز نهاد‌های حمایتی همچون کمیته امداد، خانواده‌های تحت پوشش را برای نصب سامانه خورشیدی به شرکت‌های توزیع برق معرفی می‌کنند و سپس شرکت‌های توزیع، قابلیت ساختگاه‌های معرفی شده از سوی خانواده‌های تحت پوشش را بررسی می‌کنند.

همچنین قرارداد خرید تضمینی برق سامانه‌های حمایتی خورشیدی میان ساتبا و خانواده تحت حمایت تا ۲۰ سال ادامه خواهد داشت و قرارداد‌ها به‌گونه‌ای است که قیمت تعدیل هم به آن اضافه می‌شود و هر سال این نرخ افزایش پیدا می‌کند. مدت تسویه وام نیز ۷ سال است که بعد از این مدت، قرارداد همچنان با ساتبا ادامه خواهد یافت.

بر اساس آخرین بررسی‌ها تاکنون حدود ۵ هزار سامانه خورشیدی حمایتی احداث شده در کشور وجود دارد و نزدیک به ۴ هزار و ۳۰۰ سامانه دیگر نیز در حال احداث است.

جعفر محمدنژاد سیگارودی، مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا) در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا از تلاش برای فراهم کردن امکان خرید و فروش برق این نوع نیروگاه‌ها در بورس و نیز تجمیعی شدن آنها خبر داد.

وی گفت: توسعه نیروگاه‌های حمایتی براساس تفاهم‌نامه‌ای که پیشتر با نهاد‌های حمایتی امضا شده بود، ادامه دارد و اکنون این کار اولویت آنان شده است.

مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا ادامه داد: با توجه به نرخ خرید برق خوبی که ساتبا برای نیروگاه‌های حمایتی در نظر گرفته، سازمان‌های حمایتی اعلام کرده‌اند که یکی از اولویت‌های آنان برای ایجاد مشاغل پایدار از طریق تسهیلاتی که در نظر می‌گیرند همین توسعه نیروگاه‌های خورشیدی است.

محمدنژاد سیگارودی افزود: اکنون ما به این سازمان‌ها اعلام کرده‌ایم که همه تلاش خود را معطوف به توسعه تجمیعی نیروگاه‌های حمایتی کنند.

وی با یادآوری اینکه هزینه احداث نیروگاه‌های حمایتی نسبت به انشعابی‌ها که ۳۰ درصد پایین‌تر است، گفت: از طرف دیگر در نیروگاه‌های تجمیعی این نهاد‌ها در نظارت و بهره برداری می‌توانند راحت‌تر اقدام کنند.

مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا خاطرنشان کرد: دنبال این هستیم با اخذ مجوز‌های لازم از مراجع و اگر قرار باشد در بورس تابلوی سبز قیمت بیشتری لحاظ شود نرخ برق نیروگاه‌های حمایتی را همانند نرخ این تابلو برق سبز محاسبه کنیم.

محمدنژاد سیگارودی افزود: به این ترتیب این خانوار‌ها از سود‌های بیشتری بهره‌مند شده و برای ساتبا هم این موضوع بهتر خواهد بود.

source

توسط namov.ir