به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد زیویار امروز چهارشنبه در مراسم روز دانشجو به تشریح حوادث ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و شهادت سه تن از دانشجویان دانشگاه تهران که سالروز آن با عنوان روز دانشجو نامگذاری شده است، پرداخت و اظهار داشت: مقابله با استبداد و نظام سلطه اصالت دانشجو است.
وی، حوادث بیش از یک قرن گذشته کشور از جمله جنگ ایران با انگلیس و روس، تحریم تنباکو، نهضت مشروطیت، نهضت نفت، قیام ۱۵ خرداد، حوادث روز دانشجو و انقلاب اسلامی ایران را به هم متصل برشمرد و در مورد جایگاه دانشجویان در این زمان، عنوان کرد: دانشجویان ما برای اهداف بزرگ جان خود را فدا کردند.
جایگاه ۱۶ لرستان توزیع بودجه
استاندار لرستان، ادامه داد: دانشجو نسبت به حق کشورش و عدالتخواهی ساکت ننشسته و ما امروز این گونه دیدگاه و حرکت را گرامی میداریم.
زیویار در ادامه به سختیها و مشکلات دولت سیزدهم در زمان شروع به کار اشاره کرد و گفت: بدترین شرایط کشور در زمان شیوع کرونا، بدهی چند صدهزار میلیاردتومانی دولت و خالی بودن خزانه مهمترین مشکلاتی بود که در زمان شروع دولت با آن مواجه بودیم که با اقدامات جهادی بخش زیادی از آن جبران شد.
وی ادامه داد: اقدام بزرگ تولید واکسن و واکسیناسیون حداکثری کرونا با تمام مشکلات کشور باعث کنترل این بیماری شد که بهواسطه حرکتهای جهادی دولت سیزدهم شکل گرفت.
استاندار لرستان، تصریح کرد: در شرایطی که بهخاطر تحریمهای ناجوانمردانه مشکل عدم فروش نفت فشار مالی زیادی را متحمل دولت میکرد اعتمادبهنفس و پیگیریهای فراوان در دولت مردمی تا حدود زیادی بر این مشکل فائق آمد و زمینهٔ مقاومت اقتصادی را فراهم کرد.
زیویار در ادامه در مورد سؤالی مبنی بر علت کمبود بودجه استان نسبت به سایر استانها، اظهار کرد: تا قبل از دولت سیزدهم بودجه مصوب استان برای پروژههای عمرانی تنها ۲۰ میلیارد تومان بود که در این دولت به عدد هزار و ۵۰۰ میلیارد رسید و این مصداق یک جهش است.
وی تصریح کرد: توزیع بودجه به استانها به نسبت مساحت و جمعیت آنها محاسبه میشود و ازاینحیث لرستان در جایگاه شانزدهم قرار دارد.
ورزشگاه خرمآباد آماده افتتاح است
استاندار لرستان، افزود: بااینوجود ما در دولت سیزدهم به لحاظ بودجه دوازدهم هستیم و از حد تعریف شده تخصیص بودجه چهار پله بالاتر هستیم و با این تفاسیر چیزی از حق بودجهای استان تضییع نمیشود.
زیویار با اشاره به هزار و ۵۰۰ پروژه نیمهفعال استان در ابتدای دولت که عمده آنها زیر ۵۰ درصد رشد داشتند و بسیاری از آنها امکان فعالشدن را نداشتند، گفت: اولویت دولت سیزدهم تکمیل پروژههای نزدیک به ۷۰ درصد پیشرفت است و باتوجهبه شرایط خاص پروژههای لرستان که بهندرت به این عدد نزدیک بودند در سفر اول رئیسجمهور اعتبارات ویژهای به ترتیب اولویت به تصویب رسید.
وی تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزارنفری خرمآباد را یکی از پروژههای اولویتدار در سفر اول رئیسجمهور معرفی کرد و عنوان کرد: با اعتباراتی که به این پروژه تخصیص داده شد این ورزشگاه آماده بهرهبرداری است.
واکنش به سوال انتصابات سفارشی
استاندار لرستان در خصوص سوال انتصابات سفارشی و دخالت برخی مسئولین از جمله نمایندگان در آنها، گفت: ملاحظات در انتصاب مدیران اجتنابناپذیر بوده و در سطح مجلس، دولت و وزارتها نیز دیده میشود؛ اما با دخالت متفاوت بوده و ما اجازه دخالت نمیدهیم.
زیویار، تصریح کرد: در انتصابات بهویژه داخل استان نمیتوان نسبت به سلایق و انتظارات هم استانیها بیتفاوت باشیم و میبایست همه جوانب را در نظر بگیریم.
وی در مورداستفاده از مدیران جوان، عنوان کرد: کشور ما و به فراخور آن استان ما نیاز مبرم به مدیران جوان و انقلابی دارد؛ اما این باید توأم با کارایی باشد.
استاندار لرستان، ادامه داد: علاوه بر این که جوانگرایی باید مدنظر قرار گیرد، تربیت مدیران و نیروی انسانی کارآمد برای ادوار آینده نیز ضروری است.
زیویار درباره تخلفات کاندیداهای انتخابات و لابی برخی مدیران با افرادی که شانس رأیآوری بالا دارند، اظهار کرد: هیأت بازرسی تمام تحرکات را زیر نظر دارد و اگر تخلفی انجام شود برخورد میشود، ضمن این که شما هم اگر مواردی را سراغ دارید گزارش کنید.
بودجه لرستان برگشت خورد؟
وی خطاب به دانشجویان مطالبهگر، گفت: شایسته است قبل از دامنزدن به اخبار دروغین و مخرب که بهویژه در فضای مجازی شکل میگیرند، تحقیق کرده و حقیقت موضوع را از مراجع ذیصلاح جویا شویم.
استاندار لرستان به موضوع خبر کذب بازگشت ۱۰ هزار میلیارد بودجه استان اشاره کرد و عنوان کرد: این خبر کذب در شرایطی منتشر شد که کل بودجه استان در طول سال نصف این مبلغ نیز نمیشود.
زیویار، تصریح کرد: بودجه برگشتی مربوط به اعتباری برای خرید ساختمان اداره کل امور مالیاتی بود که به دلیل جابهجایی مدیر آن و قیمتهای کاذبی که بنگاههای ساختمانی ایجاد کرده بودند برگشت خورد؛ اما این اعتبار نهتنها ارتباطی به سایر حوزههای استان از جمله عمران و اقتصاد ندارد؛ بلکه مجدداً برای خرید ساختمان این دستگاه تخصیص پیدا خواهد کرد.
از مصوبات سفر دولت چه خبر؟
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان در مورد میزان تحقق مصوبات سفر اول رئیسجمهور به استان، گفت: این مصوبات ۱۸۰ مورد بودند که معدل پیشرفت آنها حدود ۶۰ درصد است.
استاندار لرستان در مورد جزئیات تحقق این مصوبات و زمان سفر دوم رئیسجمهور تصریح کرد: البته دهها مورد از این مصوبات محقق شده و به بهرهبرداری رسیدند؛ اما وضعیت پروژههای کلان، تعامل سیستم مدیریت استان با معاونت اجرایی رئیسجمهور تعیینکننده زمان سفر دوم خواهد بود.
زیویار در ادامه آزادسازی حریم قلعه باستانی «فلکالافلاک» را یکی از پروژههای کلان در دست پیگیری قلمداد کرد و گفت: اوایل آذرماه دولت سازمان مدیریت و برنامهریزی را مکلف کرد که اعتبار ۱۷۰ میلیارد تومان را برای این موضوع اختصاص دهند.
وی با اشاره به این که تا کنون دهها جلسه در سطح ملی و استانی برای به سرانجام رساندن این موضوع تشکیل شده است، تصریح کرد: درگذشته بنا بود ۶۹ میلیارد تومان برای آزادسازی به مجموعههای مستقر در حریم آن پرداخت شود که علیرغم این که بعد از گذشت مدتی بیشتر از این مبلغ نیز پرداخت شد به دلیل نرخ بالای تورم و کاهش ارزش مبلغ پرداختی آزادسازی کامل محقق نشد.
استاندار لرستان، تأکید کرد: بااینوجود دولت برای به سرانجام رسیدن آزادسازی حریم قلعه مصمم است ضمن این که از ابتدای دولت تا کنون ساختمانهای زیادی را در حریم آن خریداری و تخریب کرده است.
«معشوره» همچنان بلاتکلیف
زیویار، پروژه سد «معشوره» را یکی دیگر از پروژههای کلان استان برشمرد که چند دههزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و گفت: این پروژه نیز جزو مصوبات سفر اول رئیسجمهور است که البته موانع قانونی زیادی دارد، بااینوجود با پیگیریهای بیشمار توافقات اولیه برای رفع آنها انجام شده است.
وی ماده ۲۳ صدور مجوز ساخت این پروژه را مهمترین مانع آن قلمداد کرد و عنوان کرد: دستگاههای زیادی باید برای ساخت این پروژه مجوز لازم را صادر کنند که محیطزیست مهمترین آنها است.
استاندار لرستان، گفت: با پیگیریهایی که انجام شد در جلسه اواخر مهرماه امسال هیأت دولت رئیسجمهور رئیس سازمان محیطزیست را ملزم به تسریع در صدور مجوز ماده ۲۳ کردند.
زیویار، اظهار کرد: البته اختلافنظرهایی در این مورد وجود دارد؛ اما بهزودی مشکلات این پروژه نیز مرتفع خواهند شد.
سال آینده تونلهای پروژه راهآهن تمام میشود
وی راهآهن دورود به خرمآباد و بیمارستان «نیایش» را دو کلان پروژه دیگر استان دانست که روند ساخت آنها کاملاً فعال بوده و پیشرفت چشمگیری دارند.
استاندار لرستان، در خصوص راهآهن گفت: این پروژه از موارد مؤکد رئیسجمهور است که در سفر اول هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار برای آن تصویب شد.
زیویار با اشاره به صعبالعبور بودن مسیر این پروژه، گفت: هم اکنون ۱۷ کارگاه فعال در این پروژه مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به وجود تونلهای متعدد در مسیر این پروژه، عنوان کرد: یکی از دلایل پایینبودن درصد پیشرفت علیرغم فعالیت کارگاههای آن همین تونلها هستند که روزانه سه متر تونل ایجاد میشود.
استاندار لرستان، ادامه داد: اگر با همین روند فعالیتهای پروژه تداوم داشته باشند سال آینده شاهد اتمام تونلها خواهیم بود که تحول بزرگی در روند ساخت آن خواهد بود.
زیویار، محل تخصیص اعتبار این پروژه را فروش نفت عنوان کرد و گفت: به دلیل تحریمهای موجود تخصیص و جذب اعتبار پروژه بسیار مشکل است؛ اما بااینوجود نگذاشتهایم تعطیل بماند و همچنان فعال است.
بیمارستان «نیایش» تا پایان دولت بهرهبرداری میشود
وی همچنین قیاس راهآهن خرمآباد با سنندج را غیرمنطقی تلقی کرد و تصریح کرد: زمان آغاز دولت سیزدهم راهآهن کردستان ۷۸ درصد پیشرفت داشته و تنها ریلگذاری و ساخت ایستگاههای آن باقیمانده بود درحالیکه در لرستان کمتر از ۳۸ درصد پیشرفت داشته و کیلومترهای زیادی از تونلهای بزرگ در مسیرهای صعبالعبور از آن باقیمانده بود.
استاندار لرستان، افزود: راهآهن کردستان برای تکمیل تنها دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت درصورتیکه در لرستان بیش از ۵۰ هزار میلیارد اعتبار نیاز است.
زیویار، همچنین به رشد چشمگیر بیمارستان «نیایش» اشاره کرد و گفت: این پروژه از اواخر سال ۹۴ تا ابتدای دولت سیزدهم تنها ۲۳ درصد پیشرفت داشت که با روی کار آمدن دولت انقلابی و تخصیص اعتبارات لازم امروز شاهد پیشرفت ۶۰ درصدی آن هستیم.
وی ادامه داد: این پروژه با تمام توان در حال پیشرفت است و با این روال بسیار امیدواریم که تا پایان دولت سیزدهم به بهرهبرداری برسد.
از پادگان ۰۷ چه خبر؟
استاندار لرستان به احیای واحدهای متعدد تولیدی در دولت سیزدهم در لرستان اشاره کرد و گفت: واحدهای فراوانی در استان از ابتدای دولت تا کنون احیا شدهاند که ماشینسازی لرستان، خودروسازی بروجرد و سیمانسفید ازنا از جمله مهمترین آنها هستند.
زیویار در مورد سؤالی مبنی بر استفاده از نیروهای غیربومی در کشت و صنعت و پتروشیمی تصریح کرد: این مورد بههیچعنوان واقعیت نداشته و بیش از ۹۰ درصد کارکنان آنها از افراد بومی استان هستند.
وی همچنین به پیشرفت آموزشی در استان طی دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: در ابتدای دولت رتبه کنکور لرستان در کشور سیام بود که امسال تا ۲۶ بالا آمدیم.
استاندار لرستان، مشکلات زمین پادگان ۰۷ را حقوقی و مربوط به قبل از دولت سیزدهم دانست و گفت: تا کنون بیش از ۳۰ جلسه را برگزار کرده و طرحی توسط شهرداری آماده شده که در آن مطالبات مردم لحاظ شده است.
زیویار عنوان کرد: تمام تلاش ما بر این است که در مذاکرات پیشرو مطالبات مردم محقق شوند.