آشتیانی: خیلی‌ها در این فوتبال از یکدیگر آتو دارند!

به گزارش روزپلاس، دهمین جلسه شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در حالی برگزار شد که موضوع جلسه، معضلات ورزش و بررسی انتخابات پیش روی فدراسیون فوتبال بود. ابتدا دکتر علی‌اکبر تورانیان عضو کارگروه ورزش و از ناشران باسابقه کشور گزارشی کوتاه از حضور خود در دومین دوره کنگره بین‌المللی ادبیات فلسطین که اخیراً به میزبانی کشور عراق و در شهر بغداد برگزار شد، ارائه کرد. تورانیان با اشاره به حضور جمع کثیری از  صاحبان آثار و شخصیت‌های برجسته کشورهای مختلف که آثار ارزشمندی را به کنگره ادبیات فلسطین ارائه کرده بودند، گفت: در پایان این همایش باشکوه، هیئت داوران برترین آثاری را که در شش حوزه مختلف منتشر شده بود معرفی و جوایزی به آثار برتر تعلق گرفت.

گفتنی است اثری که توسط تورانیان ارائه شده بود به‌عنوان یکی از آثار برتر این دوره از همایش معرفی شد.

سپس محمدرضا تهرانی رئیس کارگروه با انتقاد از ثبت‌نام برخی از چهره‌های تکراری جهت احراز پست ریاست فدراسیون فوتبال، گفت: کارگروه حزب موتلفه اسلامی از اعضای مجمع فدراسیون فوتبال می‌خواهد به فردی که دارای  تعهد، تخصص، تبحر و تجربه در امور اجرایی باشد، رأی دهند، کسی که بتواند با مدیریت پویا و فراگیر تحول جدی در عرصه فوتبال ایجاد کند.

در ادامه این نشست، تعدادی از اعضای کارگروه ورزش نیز نقد و نظر خود را در باب وضعیت حال حاضر فوتبال، شرایط مطلوب آن، لزوم رفع کاستی‌های اساسنامه و آیین‌نامه انتخابات، ضعف‌های موجود در عملکرد و فعالیت هیئت‌های استانی، ضرورت مبارزه با فساد و دلالی در فوتبال، نقش رسانه‌ها در نقد عملکرد مسئولان فدراسیون‌ها، لزوم بازنگری در کارکرد و وظایف مجامع انتخاباتی و بهره‌گیری از تجربیات موفقیت‌آمیز  فدراسیون‌های  فوتبال کشورهای دیگر و ضرورت توجه نهادهای نظارتی به موضوع انتخابات و عملکرد فدراسیون‌ها از جمله فوتبال بیان کردند.

امیررضا واعظ آشتیانی مدیرعامل پیشین استقلال به سوابق مدیریتی خود در بخش ورزش و صنعت و اقدامات خود در جایگاه ریاست فدراسیون دوچرخه‌سواری، قائم مقامی ریاست سازمان تربیت بدنی، مدیرعاملی باشگاه استقلال و عضویت در شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد.

وی اظهار داشت: مشکل این است، افرادی که در رأس ورزش قرار گرفته‌اند اطلاعی از حوزه مسئولیت خود ندارند. آن روز، حرف ما این بود کسی که حکم محکومیت دارد، نمی‌تواند کاندیدای فدراسیون شود. در هیچ جای دنیا اجازه نمی‌دهند فرد متخلف در رأس فدراسیون باشد. وقتی مسئولان ورزش اراده کافی ندارند و منفعل برخورد می‌کنند هیئت‌ها هم با رأی نادرست خود اساس انتخابات و پرچم و کیان کشور را زیر سؤال می‌برند. تأکید مقام معظم رهبری این است که افراد غیرمشروع نباید در مسئولیت‌ها قرار گیرند‌. تا زمانی که در رأس هرم و بدنه ورزش شاهد اتفاقات خوب نباشیم انتظار موفقیت بیهوده خواهد بود.

مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال خاطر نشان کرد: امروز آقایان در ورزش پرسش‌ها را خوب جواب می‌دهند، ولی بلد نیستند مسائل را حل کنند، چون قادر به ایجاد تحول نیستند. شما نگاه کنید به اوضاع فرهنگی ورزش، نه تنها پیشرفت نکرده‌ایم بلکه پسرفت هم داشته‌ایم. مدیری که نسبت به امور فرهنگی، اقتصادی و سیاسی اشراف نداشته باشد، قافیه را باخته است. وقتی به لمپنیسم مجال ظهور داده شد باید فاتحه ورزش را خواند. هرگاه ارزش‌ها عوض شد، عوضی‌ها ارزش پیدا می‌کنند. شاید خیلی‌ها در ورزش مشهور باشند، اما محبوب نیستند. در جهان امروز ورزش را نماد موفقیت کشورها می‌دانند، اما ما روی این موضوع حساب استراتژیک باز نکرده‌ایم و هنوز مثل 50 سال پیش می‌اندیشیم.

قائم مقام سابق سازمان تربیت بدنی یادآور شد: طی دوران کوتاهی که به‌عنوان قائم مقام سازمان تربیت بدنی مشغول به خدمت بودم تأکید داشتم مسئولیت ورزش همگانی به شهرداری‌ها واگذار شود. این امر در دنیا انجام شده و موفقیت‌آمیز هم بوده است. بعدها من استعفا دادم و آمدم کنار، طرح هم بایگانی شد، اما مشکل ورزش همگانی همچنان پابرجاست.‌ اگر مسیر ورزش درست طی شده بود ما امروز شاهد حضور دلالی و فساد در ورزش نبودیم. شرایط امروز فوتبال هم نشأت گرفته از فضای کلی ورزش است. اینکه چرا افراد توانمند وارد عرصه انتخابات فوتبال نمی‌شوند به دلیل فضایی است که ترسیم شده است. اعلام می‌کنند کاندیداها باید چهار سال سابقه مدیریت داشته باشند. وقتی فردی از این ویژگی برخوردار بود گرفتن پنج تأییدیه از رؤسای هیئت‌ها هیچ معنایی ندارد، جز اینکه رئیس فدراسیون را وامدار آنها کند.

آشتیانی ادامه داد: متأسفانه در این فوتبال خیلی‌ها از یکدیگر آتو دارند. زمانی که از استقلال رفتم تصورم این بود که فرد توانمندتر از من را جایگزین می‌کنند، اما دیدیم چه شد. باید مشخص شود چرا مربیان خارجی که در کشورهای دیگر با ارقام بسیار پایین کار می‌کنند در ایران دستمزدهای کلان می‌گیرند؟ تازه برخی از آنها به دلیل بی‌تدبیری ما و تنظیم قراردادهای غیرکارشناسی، با دریافت ارقام نجومی دیگر تحت عنوان خسارت و دیرکرد دست از سر فوتبال بر نمی‌دارند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در پایان با اشاره به وضعیت ورزش کشور تأکید کرد: این درست که ما در عرصه ورزش آدم خوب می‌خواهیم، اما این آدم خوب باید عرضه و اقتدار هم داشته باشد. وقتی مسئولان ورزش منفعل باشند رؤسای فدراسیون‌ها هم خودمختاری پیشه می‌کنند. برخی از رؤسای فدراسیون‌ها کار را به جایی رساندند که با اساسنامه من در آوردی ورزش کشور را  به چالش کشیدند، اما مسئولان ورزش با آنها مماشات کردند و هنوز هم این وضعیت ادامه دارد. خیلی از رؤسای فدراسیون‌های ما نسبت به شرح وظایف خود علم و اطلاع کافی ندارند. آنها گمان می‌کنند باید در کلیه امور فنی و اجرایی دخالت کنند، در صورتی که این موارد به عهده دبیرکل فدراسیون‌هاست.

وی تصریح کرد: وظیفه رئیس فدراسیون، تأمین منابع، ایجاد ارتباطات و ترسیم سیاست‌های کلی فدراسیون است. اتخاذ استراتژی کلی ورزش به عهده دستگاه ورزش است، اما متأسفانه این دستگاه، استراتژی روشنی ندارد. در ورزش ما باب شده است که می‌گویند اگر حق پخش تلویزیونی داده شود باشگاه‌ها هیچ مشکل مالی نخواهند داشت، این در حالی است که برخلاف تصور، هیچ جای دنیا مبلغ حق پخش تلویزیونی با هزینه باشگاه‌ها برابر نیست. به عبارت دیگر پرداخت حق پخشی که بزرگترین باشگاه‌های دنیا می‌گیرند رقم ناچیزی از هزینه‌های آنها را تأمین می‌کند، اما در ایران سال‌هاست بر سر حق پخش با مسئولان رسانه ملی کشمکش داریم. در هر حال، حرف آخر من این است که جهت برون رفت از وضعیت کنونی کل ورزش و فوتبال نیاز به پوست‌اندازی داریم. تا زمانی که این دگرگونی و پوست‌اندازی انجام نشود و افراد توانمند، کاربلد و سالم جای چهره‌های ناتوان و مشاوران عالی غیرمتخصص را نگیرند، امید چندانی به بهبود اوضاع وجود ندارد.

source

توسط namov.ir