جوان آنلاین: یک کارشناس انرژی معتقد است یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه حل معضل ناترازی با توجه به اثرگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در کاهش درآمد صنعت به واسطه ناترازی گاز، مسئله مربوط به نبود میزان مناسب ذخیره‌سازی گاز برای شرایط پیک مصرف است. صنایع می‌توانند با سرمایه‌گذاری مستقیم در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز، علاوه بر خرید ارزان گاز در فصول گرم سال، تمام کاهش درآمد و عدم‌النفع اقتصادی از محل ناترازی گاز را جبران کنند. 
 
فرشاد جامع، کارشناس انرژی در رابطه با ناترازی مقطعی گاز کشور و اثرات آن بر توقف تولیدات صنعتی به «جوان» گفت: ناترازی مقطعی گاز در ایران که ناشی از اتکای شدید این کشور به گرمایش خانگی در فصول سرد سال است، مدت‌هاست بخش‌های صنعتی و تولید برق کشور را با چالش مواجه کرده است. در حالی که ایران به دنبال کردن پیچیدگی‌های چشم‌انداز انرژی خود ادامه می‌دهد، توسعه استراتژیک ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز به عنوان یک راه‌حل حیاتی برای رسیدگی به عدم‌تعادل گازی مقطعی در کشور ظاهر می‌شود. با اولویت دادن به این ابتکار و تقویت همکاری بین دولت و بخش خصوصی، ایران می‌تواند ظرفیت کامل منابع گاز طبیعی خود را باز و راه را برای آینده‌ای باثبات‌تر، انعطاف‌پذیرتر و مرفه‌تر هموار کند. 
وی افزود: چالش ناترازی گاز یک فرصت استراتژیک برای دولت و صنایع ایران برای همکاری در توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز است؛ راه‌حلی برد- برد که می‌تواند نوسانات فصلی عرضه و تقاضای گاز را برطرف کند. ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز در دوره پیک ذخیره‌سازی گاز می‌تواند موجب عرضه گاز مازاد خود در فصول غیرسرد برای تضمین تأمین پایدار و مطمئن برای صنایع و تولید برق خود شود. این امر به نوبه خود می‌تواند از تعطیلی صنایع جلوگیری، فعالیت‌های اقتصادی را حفظ و به رشد و توسعه کلی کشور کمک کند. 
این کارشناس انرژی با اشاره به سناریوی برد- برد برای دولت و صنایع از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در ایجاد مخازن ذخیره گاز نشان‌دهنده سناریوی برد- برد هم برای دولت ایران و هم برای صنایع کشور است. با پرداختن به ناترازی فصلی گاز، این رویکرد استراتژیک می‌تواند منافعی را برای همه ذی‌نفعان درگیر به همراه داشته باشد. مزایای ذخیره‌سازی گاز هم به دولت و هم در صنایع گسترش می‌یابد و یک سناریوی سودمند برای دو طرف ایجاد می‌کند. صنایع می‌توانند از تولید بی‌وقفه بهره‌مند شوند، از نوسان قیمت گاز سرمایه‌گذاری و رقابت‌پذیری خود را در بازار‌های جهانی حفظ کنند. 
وی در رابطه با منافع افزایش درصد ذخیره‌سازی گاز و سرمایه‌گذاری مستقیم صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز برای کشور و دولت گفت: از منظر کشور و دولت، توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز می‌تواند تأثیر مثبتی بر رشد اقتصادی و درآمد‌های ارزی کشور داشته باشد. با اطمینان از تداوم تولید صنعتی و تولید برق، می‌توان محیط اقتصادی باثباتی را حفظ کرد که به طور بالقوه درآمد‌های صادراتی خود را افزایش دهد و این به نوبه خود می‌تواند به اهداف توسعه اقتصادی و اجتماعی گسترده‌تر دولت کمک کند. 
جامع در ادامه پیرامون مزایای سرمایه‌گذاری مستقیم صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز برای صنایع اظهار کرد: برای صنایع، توانایی ذخیره گاز در فصول غیرسرد و استفاده از آن در دوره‌های اوج تقاضا می‌تواند بازی را تغییر دهد. این نه تنها تولید بی‌وقفه کالا‌ها را تضمین می‌کند بلکه به آنها اجازه می‌دهد از نوسان قیمت بنزین سرمایه گذاری کنند که به افزایش سودآوری و رقابت منجر می‌شود. علاوه بر این، ادامه فعالیت صنایع در دوره عدم‌تعادل گاز می‌تواند از ضرر‌های اقتصادی قابل توجه جلوگیری، مشاغل را حفظ و به ثبات کلی اقتصادی کشور کمک کند. 
این کارشناس انرژی در رابطه با مشوق‌های حاکمیتی برای مشارکت بخش صنعتی اقتصاد جهت سرمایه‌گذاری مستقیم صنایع در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز اظهار کرد: در کنار سرمایه‌گذاری‌های دولتی، مقامات ایرانی باید مکانیسم‌هایی را برای تشویق مشارکت بخش خصوصی در توسعه ظرفیت‌های ذخیره‌سازی گاز نیز بررسی کنند. این را می‌توان از طریق اقدامات سیاستی مختلف مانند مشوق‌های مالیاتی، یارانه ها، یا مدل‌های مشارکت عمومی و خصوصی به دست آورد. 
وی در پایان گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در زمینه حل معضل ناترازی با توجه به اثرگذاری ۲۰ میلیارد دلاری در کاهش درآمد صنعت به واسطه ناترازی گاز، مسئله مربوط به نبود میزان مناسب ذخیره‌سازی گاز برای شرایط پیک مصرف است. صنایع می‌توانند با سرمایه‌گذاری مستقیم در ایجاد مخازن ذخیره‌سازی گاز، علاوه بر خرید ارزان گاز در فصول گرم سال، تمام کاهش درآمد و عدم‌النفع اقتصادی از محل ناترازی گاز را جبران کنند.

source

توسط namov.ir