اقتصادآنلاین _ مینا یوسفی؛ در این گزارش منحصرا شرکت پتروشیمی جم را به عنوان یکی از بزرگترین صادرکنندگان محصولات پلیمری ایران بررسی میکنیم؛ پتروشیمی جم با p/e فعلی حوالی ۱۰ و Eps تحلیلی ۱۴۰۳ حوالی ۷۰۰-۷۳۰ تومان به ازای هر سهم مرور میشود. الفینها و پلیاتیلنهای سبک خطی و سنگین محصولات جم است. صندوق بازنشستگی کشوری به همراه زیرمجموعههای خود حدود نیمی از سهام شرکت پتروشیمی جم را در اختیار دارد. محصولات تولیدی شرکت پتروشیمی جم شامل اتیلن، پروپیلن، پلیاتیلن سنگین، پلیاتیلن سبک، بوتادین، بوتن-۱، بنزین پیرولیز، رافینیت و سایر محصولات نظیر نفت کوره و برش چهارکربنه هستند. محصولات صادراتی جم محصولات پلیمری سبک خطی، سنگین و شیمیایی میباشند که فروش آنها عمدتا از طریق برگزاری مزایده انجام میشود. همچنین فروش داخلی محصولات شامل اتیلن، پروپیلن و محصولات جانبی بین مجتمعی بهواسطه قرارداد بین شرکتهای متقاضی و سایر شرکتهای پلیمری در بورس کالا ایران انجام میشود. بررسیها نشان میدهد چشم انداز سودآوری سهم با افزایش نرخهای فروش داخلی و رشد دلار صادراتی بهبود چشم گیری خواهد داشت، از طرفی جم با نمودار جذاب خود برای سهامداری قابل بررسی است.
شرکت پتروشیمی جم در سال ۱۳۹۰ با نماد جم در گروه مواد شیمیایی مورد پذیرش بورس اوراق بهادار تهران قرار گرفت. این شرکت در زمینههای تولید و فروش فرآوردههای پتروشیمی و ارائه خدمات طراحی، مشاوره، نظارت، اجرا، تعمیر و نگهداری ماشینآلات فعالیت میکند. این شرکت دارای واحدهای گوناگون با ویژگیهای خاص است که ازجمله آنها میتوان به واحدهای الفین، پلیاتیلن سنگین، پلیاتیلن سبک خطی، بوتادین و بوتن-۱ اشاره کرد. این شرکت ضمن ایفای نقش برجسته در زنجیره طرحهای بزرگ مقیاس منطقه ویژه اقتصادی پارس توانسته سهم خود را در بازارهای منطقه و جهان نیز کسب کند و موردتوجه بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی قرار گیرد.
در حال حاضر کشورهای چین، ترکیه، هند، کشورهای CIS، خاور دور، بنادر اروپایی و کشورهای همسایه دروازه ورود محصولات شرکت به بازارهای بینالمللی هستند. این شرکت پس از گذشت حدود یک دهه از راهاندازی، شاخصترین مجتمع تولیدی منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی با تولید و عرضه گریدهای متنوع محصولات پتروشیمی در بازارهای داخلی و خارجی محسوب میشود. شرکتهای پتروشیمی بورسی کشور در سال مالی ۱۴۰۲، بالغ بر ۳۹,۳۶۱,۱۲۳ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی در کشور تولید شده که پتروشیمی جم ۶ درصد تولید صنعت را به خود اختصاص داده است و در جایگاه ششم تولید قرار گرفته است.
سهامداران شرکت
شرکتهای سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری، سرمایهگذاری آتیه صبا و سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین از سهامداران عمده جم محسوب میشوند.
مرور عملکرد در جم
پتروشیمیها با رشد نرخ دلار وضعیت خوبی رقم خواهند زد. پتروشیمیهایی که برای جلوگیری از رشد نرخ پایه، بر سر قیمت محصولاتشان رقابت نمیشد و صادرات بیشتری دارند و اوره متانولی نیستند (به دلیل نرخ خوراک بالا) پتانسیل رشد بیشتری دارند.
نرخهای فروش محصولات پتروشیمی در بورس کالا یک ماه اخیر شدیدا صعودی بوده برای مثال اخیرا پلیاتیلن سبک جم ۶۳.۷ میلیون، ۶۱% بالاتر از تابستان در بورس کالا فروخته شده است. پتروشیمی جم در پاییز سال گذشته اورهال بود اما پاییز سال جاری، در ظرفیت عادی محصول تولید کرده و به فروش رساند. طبق نظر تحلیلگران برای زمستان نیز نرخهای فروش رشد کرده و به لحاظ سودآوری شرایط بهبود مییابد. بر این اساس p.ettm از ۱۰.۶ در پایان سال با قیمت فعلی سهم به ۷.۱ میرسد. به عبارتی ۷۰۰ الی ۷۳۰ تومان eps میسازد.
رشد نرخهای فروش فصلی:
جم و سناریوی پیش رو:
به نظر میرسد در سناریویی یک دیامتریک چندین ساله را داریم. موج F به تازگی تمام شده و از هفته دوم آبان شاهد شروع لگ صعودی میان مدتی G در سهم هستیم. کف قیمت ۴۶۰۰-۴۷۰۰ تومان بوده و حال سهم بسته است و معلوم نیست با دامنه محدود باز شود یا خیر. ۵۶۰۰ سقف تاریخی -۶۸۰۰ فیبوی مهم و ۸۷۰۰ مقاومتهای مهم برای سهم است که دوتای اول به راحتی شکسته خواهد شد.
source