جوان آنلاین: شهاب سعادت‌نژاد در نشست خبری با بیان اینکه تعیین تکلیف تعرفه ها و واقعی شدن آن، تمدید و صدور پروانه مهندسان جزو خواسته‌های مهندسان است، اظهار کرد: مدتی است که تمدید پروانه مهندسان طولانی شده و مشکلات زیادی را برای این قشر به وجود آورده است.

به گزارش تسنیم، وی یکی از الزامات کنونی ساخت‌وساز مسکن و ساختمان را ارتقای کیفی اعلام کرد و با بیان اینکه میانگین عمر ساختمان در کشور حدود 25 سال است ، افزود: در صورتیکه، مهندسان، انبوه سازان و مشاوران در همه پروژه ها حضور داشته باشند، می توان امیدوار بود میانگین عمر ساختمان در کشور را به 50 سال افزایش باید. این در حالی است که عمر مفید ساختمان در کشورهای پیشرفته بالای یک قرن است.

وی با اشاره به قول شهرداری برای صدور یک هفته ای پروانه ساختمانی، گفت: این زمان الان حدود 9 ماه طول می کشد.

سعادت نژاد با اشاره به وعده وزارت راه و شهرسازی برای حل این مشکل افزود: این در حالی است که تاکنون اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه هزینه طولانی شدن صدور پروانه از مصرف کننده نهایی دریافت می شود، اظهار کرد: به این ترتیب شرایطی به وجود می آید که باعث افزایش قیمت مسکن و رکود تورمی این بخش می شود.

جواد کاشانی عضو انجمن سازندگان مسکن و ساختمان نیز  درباره امضافروشی مهندسان گفت: ما بر اساس یک شیوه‌نامه کار می کنیم که توسط وزارت راه و شهرسازی و اداره کل راه و شهرسازی تدوین شده است. متاسفانه برای تدوین شیوه نامه از افراد متخصص استفاده نمی شود.

وی ادامه داد: چنانچه وزارت راه از متخصصان استفاده می کرد این مشکلات روی نمی داد. همه دست اندرکاران ساخت‌وساز مسکن و ساختمان ناراضی هستند.

وی با بیان اینکه سازنده ها دیگر انگیزه ای برای ساخت و ساز ندارند و می گویند یک سال است که دنبال صدور پروانه می دوند، اظهار کرد: از سوی دیگر بسیاری از مهندسان را هم داریم که از 15 فروردین 1403 درگیر تمدید پروانه هستند که تاکنون موفق به این کار نشده اند.

source

توسط namov.ir