همزمان با افزایش قیمت طلا در روزهای اخیر، شاهد ظهور سایتها و پلتفرمهای متعددی هستیم که اقدام به فروش آنلاین طلا میکنند. هرچند خرید و فروش آنلاین طلا در ظاهر ساده و جذاب به نظر میرسد، اما کارشناسان هشدارهایی جدی درباره این موضوع مطرح کردهاند.
به گزارش روزپلاس، همزمان با افزایش قیمت طلا در روزهای اخیر، شاهد ظهور سایتها و پلتفرمهای متعددی هستیم که اقدام به فروش آنلاین طلا میکنند. هرچند خرید و فروش آنلاین طلا در ظاهر ساده و جذاب به نظر میرسد، اما کارشناسان هشدارهایی جدی درباره این موضوع مطرح کردهاند.
طبق اظهارات قمری وفا، روابط عمومی بانک مرکزی در گفتگو با روزپلاس “خرید و فروش آنلاین طلا بدون پشتوانه طلا در بانک مرکزی ممنوع است.” وی تأکید کرد که مجوز فعالیت این نوع پلتفرمها باید توسط وزارت صمت صادر شود و در صورتی که فروش طلا بدون پشتوانه در بانکهای عامل انجام گیرد، این امر میتواند مصداق کلاهبرداری باشد.
. خالیفروشی، نبود پشتوانه طلا، یا عدم تضمین برای حفظ سرمایه مشتریان، از جمله خطرات جدی این نوع مدل فعالیتهاست و خریداران لازم است پیش از هرگونه خرید، از معتبر بودن پلتفرم و داشتن مجوزهای لازم اطمینان حاصل کرده و شرایط فروش را بهدقت بررسی کنند. همچنین باید اطمینان پیدا کنند که طلای خریداریشده پشتوانهای در بانکهای عامل دارد.
باتوجه به حجم بالای معاملات انجام شده صرفا صدور مجوزها نیز کافی نبوده و نظارت دقیق بعدی بر عملکرد این پلتفرمها، لازم است. سالهای گذشته، پرونده «سکه ثامن» به عنوان سایت خرید و فروش طلا بسیار جنجالی شده بود. درآن زمان نیز مالباختگان به تبلیغات این مجموعه اعتماد کردند. هرچند کاربران این سایت بسیار کمتر از کاربران پلتفرمهای فعلی فروش آنلاین طلا بود اما در نهایت طلب مالباختگان چند صد میلیار تومان بود. ضروری است با نظارت دقیق بر فعالیت پلتفرمهای فروش آنلاین طلا از وقوع هرگونه اتفاق مشابه جلوگیری کرد.
source