به گزارش «تابناک» به نقل از اقتصادنیوز، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد، پس از ماه‌ها تلاش زلنسکی رهبر اوکراین و پافشاری بر حمایت تسلیحاتی غرب، بالاخره بایدن به کی‌یف اجازه داد تا با توسل به سامانه موشکی تاکتیکی ارتش آمریکا برای هدف قرار دادن خاک روسیه از موشک‌های اتکمز ATACMS استفاده کند. حال سوال این است، ترامپ از چه رویکردی پیروی خواهد کرد؟ آیا ترامپ مجوز ایالات متحده برای شلیک «اتکمز» به روسیه را ادامه می‌دهد یا نتایج را معکوس خواهد کرد؟

 

این نشریه در پاسخ نوشت، اوکراین عملا نمی‌تواند از موشک‌های آمریکایی با برد تنها 190 مایل، برای هدف قرار دادن عمق خاک روسیه استفاده کند. همانطور که این کشور با پهپادهای مسلح با قدرتی کم‌تر نیز به نتیجه‌ای مشابه دست یافت. به گزارش اکونومیست، دولت بایدن تنها به اوکراین اجازه شلیک «اتکمز» به مجاورت خاک روسیه تحت اشغال اوکراین در منطقه کورسک را صادر کرده است، آن هم در پاسخ به استقرار هزاران نیروی کره شمالی که در شرایط کنونی در این منطقه مستقر هستند.

 

چشم جهان به ترامپ

 

این نشریه در ادامه آورد، اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های آمریکایی برای حمله به اهداف نظامی در خاک روسیه در مجاورت خاک اوکراین که در اشغال نیروهای روسیه است، استفاده کند. البته این معادله ممکن است تغییر کند. اما تاکنون، همانطور که چندین مفسر تحلیل کرده‌اند، مجوز دولت بایدن به اوکراین برای هدف قرار دادن قلمرو روسیه با «اتکمز»‌های ارائه شده توسط ایالات متحده گامی جدی به سوی تشدید تنش‌هاست که ممکن است به کند کردن پیشروی روسیه کمک کند، اما مطمئناً آن را معکوس یا حتی متوقف نمی‌کند.

 

در اینجا سوال اصلی این است: آیا دولت آینده ترامپ به اوکراین اجازه خواهد داد تا با این سلاح‌ها به خاک روسیه حمله کند یا تصمیم بایدن در این باره را لغو خواهد کرد؟ مفسران روسی امید دارند و فراتر از آن حتی انتظار دارند که ترامپ پس از بازگشت به کاخ سفید این سیاست را تغییر دهد. برخی از نزدیک‌ترین حامیان ترامپ، از جمله مارجوری تیلور گرین و پسر ترامپ، دونالد جونیور، اقدام بایدن را محکوم و او را به تلاش برای “شروع جنگ جهانی سوم” قبل از تحلیف ترامپ متهم کرده‍‌اند. 

 

با این حال، تا زمان نگارش این مقاله، نه خود ترامپ و نه کسانی که او برای نقش‌های اصلی سیاست خارجی و دفاعی انتخاب کرده است، اقدام بایدن را محکوم نکرده‌اند. همانطور که استفن چئونگ، مدیر ارتباطات ترامپ به نیوزویک گفت: «اظهارات رسمی در این مورد مستقیماً می‌بایست از جانب دونالد ترامپ یا سخنگویانی که مجاز به موضع گیری در این باره هستند، ایراد شود».

 

به ادعای نشنال اینترست، این احتمال وجود دارد که بایدن در دیدار دو ساعته‌اش  در کاخ سفید با ترامپ درباره این اقدام صحبت کرده باشد. با این حال این یک فرضیه است چرا که جزئیات رایزنی دو رهبر رسانه‌ای نشده است. گزارش‌هایی نیز در مورد گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ترامپ پس از انتخاب پوتین منتشر شده است. واشنگتن پست گزارش داد که ترامپ در این تماس به رئیس جمهور روسیه توصیه کرد که جنگ در اوکراین را تشدید نکند و حضور نظامی قابل توجه واشنگتن در اروپا را به او یادآوری کرد.

 

معمای اوکراین

 

کرملین این ادعاها در باب جزئیات تماس تلفنی دو رهبر را رد کرد، اما چه اینطور باشد یا نه، صدور مجوز به اوکراین برای هدف قرار دادن خاک روسیه با «اتکمز» ممکن است اهرم قدرتمندی را در اختیار ترامپ قرار دهد تا به واسطه آن پوتین را برای پایان دادن به جنگ روسه و اوکراین تحت فشار بگذارد. در حالی که به نظر می‌رسد ترامپ مایل است کنترل روسیه بر قلمروی شرق اوکراین و کریمه -که نیروهایش اکنون اشغال کرده‌اند،-  به شکل غیررسمی پذیرفته شود، مشخص نیست که آیا او مایل است به درخواست‌های طولانی مدت پوتین در باب نپیوستن اوکراین به ناتو یا تعریف دولت حامی مسکو در این کشور گوش فرا دهد یا نه.

 

این در حالی است که به گفته دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پوتین از این اهداف بلندپروازانه‌تر دست برنداشته است. در این میان سوال این است، ترامپ پس از ادای سوگند چه خواهد کرد؟ شاید خود ترامپ هنوز مطمئن نباشد. برخی ممکن است اجازه بایدن به اوکراین برای هدف قرار دادن خاک روسیه با «اتکمز» را تلاشی برای محدود کردن گزینه‌های ترامپ در مورد اوکراین بدانند. اما این اقدام بایدن ممکن است به عنوان راهی برای تقویت موضع ترامپ در برابر پوتین باشد.

 

ترامپ می‌تواند استدلال کند که او نبود که به زلنسکی اجازه داد روسیه را با «اتکمز» بزند، اما اگر پوتین می‌خواهد ترامپ تصمیم بایدن را تغییر دهد، باید امتیازاتی را در اختیار واشنگتن قرار دهد.

source

توسط namov.ir