جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است: مجلس باید از جایگاه نظارتیاش به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان ورود کند و علت اجرانشدن آن را مورد بررسی قرار دهد. اجرای صحیح این ماده قانونی به نحوی که مبالغ حاصل از محاسبه تعرفه صنایع به نرخ تجدیدپذیر به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی واریز شود، به حل مشکل ناترازی برق در کشور منجر میشود.
احمد آریایینژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص بیاعتنایی وزارت نیرو به اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان و توجه نکردن صنایع به وظایف قانونیای که بر اساس این ماده در زمینه تولید برق تجدیدپذیر بر عهده آنها گذاشته شده است، به «جوان» میگوید: عمل به قوانین و برنامهریزیهایی که در کشور صورت میگیرد، از اهمیت بالایی برخوردار است. باید این موضوع را مشخص کنیم که آیا قرار است یکسری قوانین را تصویب کنیم و خیالپردازی داشته باشیم یا قرار است این قوانین عملیاتی شوند. عملنکردن به قوانین نتایج بدی برای کشور دارد و زمینه هرج و مرج را فراهم میکند.
وی ادامه میدهد: مجلس در بخش نظارت عملکرد خوبی ندارد. این نهاد باید با استفاده از جایگاه نظارتیاش به بررسی نحوه اجرای قوانین بپردازد و اگر قانونی اجرایی نشد، دلیلش را جویا شود. به طور مثال، اگر صنایع یا دولت در اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان مشکل دارند، باید موضوع را در قالب لایحه به مجلس گزارش دهند و چارهجویی انجام شود. بیاعتنایی به قانون درست نیست.
آریایینژاد تصریح میکند: در کشور ما به حدی ظرفیت وجود دارد که با مدیریت صحیح میتوانیم همه امور را پیش ببریم، حتی اگر مرزهای کشور بسته شود و نگذارند هیچ چیزی وارد شود، با مدیریت درست میتوانیم مسائل را حل کنیم. مشکل اصلی، عملنکردن به قانون و مدیریت نکردن صحیح امور است.
وی ادامه میدهد: مجلس باید از جایگاه نظارتیاش به ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان ورود کند و علت اجرانشدن آن را مورد بررسی قرار دهد. اجرای صحیح این ماده قانونی به نحوی که مبالغ حاصل از محاسبه تعرفه صنایع به نرخ تجدیدپذیر به حساب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی واریز شود، به حل مشکل ناترازی برق در کشور منجر میشود.
آریایینژاد تأکید میکند: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با استفاده از مبالغ ناشی از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان به حمایت از دانشبنیانهای فعال در حوزه تجدیدپذیر خواهد پرداخت و صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با استفاده از این منابع به اعطای وام به بخش خصوصی در راستای ساخت نیروگاههای کوچک مقیاس تجدیدپذیر مبادرت خواهد کرد، بنابراین بخش مهمی از مسیر حل ناترازی برق از محل توسعه تجدیدپذیرها باید با تخصیص منابع این ماده از سوی وزارت نیرو محقق شود.
source