جوان آنلاین: یکی از سازمان‌های فعال در زمینه اقتصادی، سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور است که با انجام طرح‌های مختلف از طرح مهارت‌آموزی و کارورزی در محیط واقعی کسب‌و‌کار و تولید تا کمک‌های جهادی اصناف توانسته است گام‌هایی در راستای سیاست‌های کلان اقتصادی در حوزه اشتغال و همچنین کمک‌رسانی به مردم داشته باشد. 
 
۲۹ آبان ماه تا پنجم آذر در تقویم کشور به عنوان هفته بسیج نامگذاری شده است، از این رو و به جهت تبیین و روشنگری و بررسی اقدامات سازمان بسیج در حوزه‌های مختلف از جمله در حوزه اقتصادی از اهمیت زیادی برخوردار است. موضوع اشتغال و دستیابی افراد به شغل مورد نظر از اساسی‌ترین نیاز‌های یک جامعه محسوب می‌شود. یکی از اهداف کلان پیشرفت در اغلب کشور‌ها و از جمله کشور ما کاهش بیکاری و توسعه فعالیت‌های شغلی است. بیکاری به عنوان یک پدیده مخرب اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مطرح بوده و رفع آن همواره از جمله دغدغه‌های اساسی کشور بوده است، از این رو بهره‌برداری کامل و مناسب از منابع انسانی کشور باید به عنوان یکی از اهداف راهبردی توسعه در نظر گرفته شود. اشتغال‌زایی گسترده و پایدار یکی از راهکار‌های اساسی ایجاد رونق اقتصادی در جامعه اسلامی است که با افزایش تولید همراه است. 

 بسترسازی برای اشتغال‌زایی
 در این میان سازمان بسیج اصناف و بازاریان با همکاری فعالان اقتصادی توانسته است با بستر‌سازی و تسهیل‌گری نقش تعیین‌کننده‌ای در این زمینه ایفا کند. در راستای اجرایی‌کردن بند۲ سیاست‌های کلی اشتغال ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب و بند۵ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی طرح مهارت‌آموزی و کاروروزی در محیط واقعی کسب‌و‌کار و تولید با رویکرد ایجاد بستر‌های لازم برای اشتغال مولد و پایدار و همچنین استمرار و تثبیت استغال تدوین شده است تا با استفاده از فرصت‌های موجود و بهره‌مندی از آموزش‌های مهارتی در محیط کسب‌و‌کار برای مهارت‌یابی و ایجاد اشتغال پایدار مؤثر واقع شود. 

 استفاده از ظرفیت جهادگران صنفی
همچنین این سازمان در زمینه‌های کمک‌های جهادی به مردم توانسته است پیوندی محکم بین اصناف و مردم ایجاد کند. یکی از طرح‌های موفق در این خصوص یک‌میلیون خدمت از سوی هزار گروه جهادی با عنوان شکوه خدمت است. 
محمد رضائیان از اعضای فعال این سازمان درخصوص جزئیات این طرح به «جوان» گفت: این طرح با همکاری اصناف و بازاریان صورت گرفته و می‌گیرد، به صورتی که اصناف و گروه‌های متخصص از جمله لوله‌کش، خیاط و تعمیرات لوازم خانگی در مناطق مختلف در سراسر کشور حاضر می‌شوند و به صورت رایگان و جهادی به ارائه خدمت می‌پردازند. 
وی افزود: سال گذشته هزار خدمت از سوی ۱۰۰ گروه جهادی انجام گرفت و امیدواریم در سال جاری به اهداف تعیین‌شده برسیم. 
این عضو فعال در سازمان بسیج اصناف و بازاریان در پاسخ به این سؤال که آیا این خدمت‌رسانی‌ها مختص مناطق محروم است، گفت: این گونه نیست که فقط روستا‌ها و مناطق حاشیه‌ای را در برگیرد، بلکه در سراسر استان‌ها نیرو‌های جهادی حضور دارند، با این حال برخی استان‌ها نسبت به سایر مناطق از جمله خراسان‌شمالی، اصفهان، شهر‌های جنوبی و قم فعال‌تر هستند. رضائیان با بیان اینکه این اقدامات به صورت داوطلبانه صورت می‌گیرد، افزود: علاوه بر اینکه هزینه‌ای برای انجام خدمات دریافت نمی‌شود، در یک نمونه در استان قم هزینه‌های خرید وسایل را نیز تقبل کردند و این اقدامات در گسترش روحیه نوع‌دوستی مهم است. 

 بسیج اصناف در کنار دستگاه‌های دولتی
سازمان بسیج در موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان نیز فعال بوده است و برای شرکت‌هایی که نیاز به بازار فروش داشتند کمک کرده است کالا‌های خود را به فروش برسانند. همچنین بسیج اصناف در کنار دستگاه‌های دولتی برای کمک به حل مشکلات مجموعه‌های اقتصادی وارد میدان شده است. در همین راستا وام‌های سازندگی برای حمایت از اصناف تولیدی انجام شده است. علاوه بر این سازمان اقداماتی در زمینه رفع توقیف تعدادی از واحد‌های اقتصادی نیز در دستور کار قرار داده است. در زمینه فعال‌سازی شرکت‌های تولیدی نیز سازمان بسیج اصناف فعال بوده است و حالا بر اساس گزارش‌ها، بسیاری از این واحد‌ها حتی توانایی صادرات را نیز پیدا کرده‌اند. 

 اهم برنامه‌های پیش روی سازمان بسیج اصناف
بسیج به عنوان یک نهاد مردمی و از جنس مردم با شاخص‌های علمی و اخلاقی برای رفع موانع، تولید و صادرات پای کار است چراکه بر این باور است ظرفیت بزرگی در کشور وجود دارد که نیازمند همت است و این مهم با استفاده از روحیه جهادی و ظرفیت بسیج برای پیشرفت کشور میسر است. بر اساس اعلام سازمان بسیج اصناف و بازاریان، تقویت بسیج اتاق‌های بازرگانی، تقویت میز‌های تخصصی در اتاق‌های بازرگانی، ساماندهی واحد‌های کوچک و خرد تا مرحله صادرات‌محورشدن، شناسایی افراد و باند‌های نفوذی در اقتصاد کشور با تعامل با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی، توجه به اشتغال در روستا‌ها از سوی گروه‌های جهادی و همچنین توجه به اشتغال با توجه به بهبود محیط کسب‌و‌کار از برنامه‌ها و اهداف مهمی است که به صورت جدی دنبال می‌شود.

source

توسط namov.ir