جوان آنلاین: غلامرضا توکل، نماینده مجلس معتقد است، مطالبه مجلس از وزیر کشور به عنوان مسئول سازمان ثبت احوال این است که زمینه را برای پیوستن سامانه خانوار به سامانه املاکو اسکان مهیا کند. مطالبه ما در این زمینه به حق است و پیگیریهای لازم را در این زمینه خواهیم داشت. سامانه املاک و اسکان، باید به نفع مردم راهاندازی شود. در مجلس تلاش خود را در راستای همکاری سازمان ثبت احوال با سامانه املاک و اسکان به کار خواهیم گرفت.
سامانهها در دنیای امروز، جایگاه ویژهای در حکمرانی پیدا کردهاند. کشورهای پیشرفته به وفور از ظرفیت سامانهها در حوزههای مختلف بهره میبرند. در کشور ما نیز لزوم در اختیار داشتن سامانهها برای سیاستگذاریهای صحیح درک شده است. در همین راستا، در مجلس قانون تکمیل و راهاندازی سامانه املاک و اسکان مصوب شده است. بر این اساس، وزارت راه و شهرسازی وظیفه دارد، اطلاعات مربوط به مالکیت و سکونت افراد را در یک سامانه جامع گردآوری کند تا بستری برای تصمیمسازی در حوزه مسکن باشد.
به زعم بسیاری از کارشناسان، اگر سامانه املاک و اسکان تکمیل و راهاندازی نشود، امکان اجرای مصوباتی که در زمینه مسکن در مجلس داشتهایم، وجود نخواهد داشت. آنها تصریح میکنند که شناسایی خانههای خالی و اعمال مالیات بر آنها به نحوی که این خانهها به چرخه مصرف وارد شوند، در گروی راهاندازی سامانه املاک و اسکان است.
مسئله مهم این است که تکمیل و راهاندازی سامانه مورد بحث، همکاری دستگاههای مختلف را میطلبد. تجربه نشان میدهد، هر گاه اجرای مصوبهای نیازمند همافزایی نهادهای گوناگون است، روند اجرا به کندی پیش میرود و گاهی مصوبه اجرایی نمیشود.
بر اساس قانون، سازمان ثبت احوال موظف است، همکاری لازم را با سامانه املاک و اسکان داشته باشد و اطلاعاتش را در اختیار قرار دهد. اما تا کنون این اتفاق نیفتاده است. به زعم بسیاری، از آنجایی که وزیر کشور، مسئول سازمان ثبت احوال است، باید در این زمینه پاسخگو باشد.
بسیاری از کارشناسان بر این عقیدهاند که اگر سامانه املاک و اسکان تکمیل و راهاندازی نشود، امکان مقابله با بسیاری از مشکلات از جمله احتکار و سوداگری در حوزه مسکن وجود نخواهد داشت.
غلامرضا توکل، نماینده مجلس با اشاره به تکمیل و راهاندازی سامانه املاک و اسکان به منظور ساماندهی امور در حوزه مسکن به «جوان» میگوید: نیاز است وزارت راه و شهرسازی، اهتمام جدی در زمینه راهاندازی سامانه املاک و اسکان داشته باشد. اجرای قانون سامانه املاک و اسکان همراهی وزارت راه و شهرسازی و سازمان ثبت احوال کشور را میطلبد. این دو دستگاه باید در کنار یکدیگر باشند تا بتوانند برای تکمیل و راهاندازی سامانه مورد بحث اقدام کنند.
وی ادامه میدهد: راهاندازی سامانه املاک و اسکان نظم و انضباط و ساماندهی را در حوزه مسکن به ارمغان میآورد. به پشتوانه اطلاعاتی که در این سامانه جمعآوری میشود، میتوانیم به حل و فصل امور در حوزه مسکن بپردازیم. یکی از مشکلات اساسی در کشور، مربوط به مسکن است. تلاش برای ساماندهی امور در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نماینده مجلس تصریح میکند: اقشار مختلف در کشور با مشکل مسکن مواجه هستند. به ویژه طبقات پایین جامعه که از وضعیت مالی خوبی برخوردار نیستند، با مشکلات جدی در ارتباط با مسکن مواجهند. حتی کسانی که شغل ندارند، اگر مسکن داشته باشند، کمک بزرگی به آنها میشود و بخش زیادی از مشکلاتشان حل میشود. مسکن بزرگترین مشکلی است که خانوارها را رنج میدهد.
توکل ابراز امیدواری میکند که در آینده نزدیک شاهد اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان باشیم و اطلاعات این سازمان در اختیار سامانه مورد بحث قرار گیرد. ما پیگیری لازم را در خصوص شناسنامه الکترونیکی داریم و تلاش میکنیم روندها را در کشور به سمت الکترونیک شدن ببریم. اجرای این اهداف مستلزم همکاری تمامی نهادهاست. در ارتباط با تکمیل و راهاندازی سامانه املاک و اسکان، همکاری سازمان ثبت احوال ضروری است.
وی ادامه میدهد: مطالبه مجلس از وزیر کشور به عنوان مسئول سازمان ثبت احوال این است که زمینه را برای پیوستن سامانه خانوار به سامانه املاک و اسکان مهیا کند. مطالبه ما در این زمینه به حق است و پیگیریهای لازم را در این زمینه خواهیم داشت. سامانه املاک و اسکان باید به نفع مردم راهاندازی شود. در مجلس تلاش خود را در راستای همکاری سازمان ثبت احوال با سامانه املاک و اسکان به کار خواهیم گرفت.
این نماینده مجلس خاطرنشان میکند: با توجه به مشکلاتی که در حوزه مسکن وجود دارد، باید به سمت چارهاندیشی برای امور برویم. سامانه املاک و اسکان بستری برای دسترسی به اطلاعات مورد نیاز فراهم میکند تا بتوانیم، سیاستگذاریهای صحیح در حوزه مسکن داشته باشیم و با مشکلات فعلی مبنی بر نابسامانی این حوزه مقابله کنیم.
source