دلار نیمایی، ۵۰ هزار تومان را هم به خود دید/ مهار تورم توسط بانک مرکزی سخت شد

روند صعودی نرخ ارز نیمایی در ماه‌های اخیر شدت گرفته است و با وجود صحبت‌های فرزین در مجلس، بازهم بانک مرکزی اجازه افزایش نرخ دلار نیمایی را صادر کرد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، در معاملات امروز مرکز مبادله ارز و طلای ایران، قیمت هر اسکناس دلار آمریکا به رقم ۵۱ هزار و ۴۵۱ تومان افزایش یافته است.

نرخ حواله دلار یا همان دلار نیمایی نیز با رشد یک کاناله نسبت به روز قبل، برای اولین بار از مرز ۵۰ هزار تومان عبور کرده و به سطح ۵۰ هزار و ۵۰ تومان رسیده است. نرخی که نسبت به سال گذشته در چنین روزی، ۱۲ هزار و ۳۷۴ تومان معادل ۳۳ درصد گران شده است.

اولین تأثیر افزایش نرخ ارز نیمایی در تورم بسیاری از کالا‌های وارداتی است. به بیان دیگر در حال حاضر از ابتدای سال تا ۲۱ آبان ماه، بیش از ۲۳ میلیارد دلار نیمایی برای واردات کالا‌های تجاری و بازرگانی تخصیص و تامین شده است. حال با روند صعودی نرخ دلار نیمایی، عملا قیمت تمام شده کالا‌های وارداتی در بازار و سبد هزینه‌ای مردم نیز افزایش می‌یابد و باید منتظر رشد تورم در ماه‌های آتی باشیم.

بنابراین، در شرایطی بانک مرکزی به ریاست فرزین اجازه روند صعودی دلار نیمایی را داده است که به نظر می‌رسد فراموش کرده است که طبق قانون جدید بانک مرکزی، یکی از مسئولیت‌ها و اهداف این بانک، مهار و کنترل تورم است. 

فرزین رئیس کل بانک مرکزی پیش‌تر در دهمین روز مهرماه با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفته بود: بیش از نرخ ۴۷ هزار تومان، نمی‌توان دلار نیمایی را افزایش داد؛ چراکه تبعات تورمی به دنبال دارد. اما حالا چه شده است که آقای رئیس کل، با وجود چنین نگرانی تورمی، توجهی به صعود دلار نیمایی ندارد؟! شاید رئیس کل، فراموش کرده است که چند هفته قبل در مقابل نمایندگان مردم چه گفته بود!

دلار نیمایی، ۵۰ هزار تومان را هم به خود دید/ مهار تورم توسط بانک مرکزی سخت شد

چه بر سر تورم و قدرت خرید مردم می آید؟

با این حال، بانک مرکزی در برنامه‌های ارزی خود، قصد دارد دلار نیمایی را به بازار توافقی منتقل کند. بازاری که نرخ آن بر اساس توافق میان صادرکننده و واردکننده کشف می‌شود و پیش‌بینی‌ها از نرخی بالاتر از دلار نیمایی خبر می‌دهد و آثار تورمی نیز به دنبال دارد. 

باید منتظر ماند و دید که با دلار توافقی در هفته‌های آتی که نرخی نزدیک به بازار آزاد است و همچنین حجم نقدینگی بیش از ۹ هزار همت، چه بر سر قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی می‌آید؟

این در شرایطی است که دولت اعلام کرده است سال آینده خبری از افزایش مبلغ یارانه ۳۰۰ هزار تومانی نیست و در مقابل ارز کمتری هم برای واردات کالا‌های اساسی و دارو تخصیص می‌دهد و نرخ دلار آن هم ۲۸۵۰۰ تومان نیست و با دلار ۳۸۵۰۰ تومان کالا‌های اساسی و دارو وارد کشور می‌شود و به دست مردم می‌رسد؛ بنابراین از این ناحیه نیز، شاهد فشار تورمی به جیب مردم خواهیم بود.

 

source

توسط namov.ir