حسین صمصامی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در واکنش به اظهارات وزیر اقتصاد دولت سیزدهم درباره حذف ارز ترجیحی، اظهار داشت: حذف ارز ترجیحی یک اشتباه بزرگ بود. حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به معنای بروز تورم شدید است. ما در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی خود تجربیات ناموفقی داشته‌ایم که دوباره به آن‌ها بازمی‌گردیم و این به معنای تحمیل یک شکست به جامعه است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: الان هم دولت دارد ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را حذف می‌کند؛ به آقای رئیس جمهور نامه دادیم که آقای رئیس‌جمهور، آقای دولت ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را حذف نکنید.

وی یادآور شد: آن زمانی که آقای رئیس جمهور برای معرفی و دفاع از کابینه به مجلس آمدند یک نامه‌ای را با امضای ۱۰۷ نماینده به ایشان داده‌ایم که در آن راهکار خروج از وضعیت موجود را بیان کرده‌ایم و در رأس آن به سیاست‌های ارزی اشاره کرده‌ایم؛ اگر چنانچه دولت آن‌ها را اجرا نکند بعد از چندین ماه این نامه را در اختیار رسانه‌ها قرار خواهیم داد.

صمصامی با بیان این که گفته‌ایم دولت نباید ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را حذف کند، عنوان کرد: حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی می‌تواند آثار بدتری نسبت به حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی داشته باشد. 

وی مدعی شد: ما گفته‌ایم اگر ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را حذف کنیم، شاهد جهش نرخ ارز خواهیم بود. آقای رئیس‌جمهور متاسفانه درخصوص مسائل اقتصادی خالی از ذهن هستند آن‌هایی هم که دور ایشان قرار گرفته‌اند متاسفانه تسلط لازم را بر مسائل اقتصادی فعلی ایران ندارند! لذا همان سیاست‌هایی که وجود داشته است را دنبال می‌کنند و جامعه را به یک ناکجا آباد می‌برند آینده این مسئله را روشن خواهد کرد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی درباره تیم اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: نظر من نسبت به تیم اقتصادی دولت و آقای همتی مشخص است. در روز رأی اعتماد هم در مخالفت با ایشان صحبت کردم و گفتم آزموده را آزمودن خطاست؛ البته ایشان وزیر شده و وظیفه ما این است که به ایشان کمک کنیم تا انشاالله موفق شوند. 

وی ادامه داد: آن زمان بحث ما این بود که اگر بیایند اشکالاتی دارد، منتها الان که آمده‌اند ما باید کمک‌شان کنیم تا موفق شوند؛ چراکه موفقیت شخص ایشان مطرح نیست موفقیت کشور مطرح است  لذا باید کمک‌شان کنیم البته به شرطی که خودشان همراه باشند و همکاری کنند.

کاهش فاصله بین دلار در بازار آزاد و دلار نیمایی

نشانه‌های اخیر تک‌ نرخی شدن ارز را می‌توان در تغییرات بازار ارز مشاهده کرد. تغییرات در بازار ارز شمال مواردی است که به تازگی در افزایش نرخ ارز نیمایی مشاهده شده است؛ به طوری که این نرخ به آرامی در حال افزایش و نزدیک شدن به نرخ بازار آزاد است. با توجه به وضعیت بازار آزاد ارز و همچنین سامانه نیما، اختلاف نرخ ارز بین این دو بازار به ۲۸ درصد کاهش یافته که این کمترین میزان در سال جاری محسوب می‌شود. همچنین از طرفی اراده حاکمیت برای تک نرخی  کردن ارز هم ملموس است و این اتفاق را می توان از خبر محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی درباره راه اندازی تالار ارز توافقی در شهریور ماه امسال برداشت کرد.

تالار مبادلات ارز توافقی که رئیس کل بانک مرکزی به آن اشاره کرده است، بر هر پایه‌ ای که فعالیت خود را آغاز به کار کند، به دلیل اینکه اساس و بنیان آن بر “توافق” حاکم است، به عنوان یک گام به سوی حذف قیمت‌های دستوری ارز در ایران و در نتیجه، گامی مهم در راستای آزادسازی نرخ ارز به شمار خواهد آمد. با این روند به مرور، قیمت بازار غیررسمی ارز که خود را با تورم موجود در کشور تطبیق می‌ دهد، پایه و اساس معاملات این تالار را تشکیل می‌ دهد.

 

منبع:

ایلنا

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]

لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=482032

source

توسط namov.ir