جوان آنلاین: نظرسنجیهای خبرگزاری رویترز در روز جمعه (۱۲ مرداد) نشان داد که تولید نفت اوپک در ماه ژوئیه افزایش یافته و تولید نفت ایران هم به بالاترین سطح در ۶ سال اخیر رسیده است.
به گزارش مهر، افزایش عرضه نفت از سوی عربستان سعودی و رشد اندک تولید در دیگر کشورهای تولیدکننده، تأثیر کاهش تولید داوطلبانه دیگر کشورهای عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) را جبران کرده است.
دادههای مربوط به ردیابی کشتیها و اطلاعات منابع صنعتی نشان میدهد اوپک ماه گذشته روزانه ۲۶ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولید کرده که نسبت به ماه ژوئن ۱۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافته است.
افزایش تولید نفت اوپک در حالی محقق شده که اوپکپلاس اعلام کرده است بهمنظور حمایت از بازار نفت همزمان با کاهش رشد تقاضا، نرخ بالای بهره بانکی آمریکا و افزایش تولید نفت این کشور، برنامه کاهش تولید خود را تا پایان سال ۲۰۲۵ ادامه میدهد.
اوپکپلاس روز پنجشنبه (۱۱ مرداد) در نشست کارگروه وزارتی نظارت بر توافق این ائتلاف سیاست تولید خود را بدون تغییر نگه داشت که شامل برنامه آغاز افزایش تدریجی تولید این گروه از ماه اکتبر میشود. با این حال، این ائتلاف اعلام کرد در صورت نیاز، برنامه تدریجی افزایش تولید نفت ممکن است متوقف شود یا تولید نفت بار دیگر کاهش یابد.
عربستان سعودی ماه گذشته با رشد عرضه روزانه ۷۰ هزار بشکهای نفت، بیشترین رشد عرضه را در میان اعضای اوپک داشته است. تولید نفت این کشور در ماه ژوئیه به روزانه ۹ میلیون بشکه رسید که به سهمیه تعیینشده عربستان نزدیک بوده است.
بر اساس این نظرسنجی، نیجریه با کاهش ۳۰ هزار بشکهای در تولید روزانه نفت بیشترین کاهش تولید را در میان اعضا داشته است. صادرات نفت این کشور هم نسبت به ماه گذشته کاهش یافته است.
تولید لیبی و ایران که از برنامه کاهش تولید معاف هستند و عراق افزایش یافته است.
براساس این گزارش، ایران با وجود ادامه تحریمهای آمریکا در چند سال گذشته صادرات نفت خود را افزایش داده است. تولید و صادرات نفت عراق هم نسبت به ماه ژوئن رشد یافته است.
براساس نظرسنجی رویترز، عرضه روزانه نفت اوپک حدود ۲۴۰ هزار بشکه بیشتر از مقدار هدفگذاریشده برای ۹ عضو این سازمان طبق قرارداد کاهش تولید ائتلاف اوپکپلاس است که بیشتر این مازاد تولید مربوط به عراق میشود.
source