به گزارش تابناک ورزشی، سه روز از بازیهای المپیک ۲۰۲۴ به میزبانی پاریس میگذرد، اما در همین مدت کوتاه حواشی زیادی در بازیها رخ داده که برخی از آنها باعث اعتراض و دلخوری کشورها شده است.
قطعاً مهمترین اتفاق برای ایران اشتباه عجیب در خصوص اعلام نام قایق دو نفره رویینگ ایران متشکل از مهسا جاور و زینب نوروزی بود. زمان معرفی قایقرانان ایران به اشتباه نام اسرائیل اعلام شد که این ناراحتی تمام کاروان را به همراه داشت.
کمیته ملی المپیک ایران اعتراض رسمی خود را به IOC اعلام کرد و همه منتظر عذرخواهی رسمی مسئولان بازیها هستند. جالب اینکه این اشتباه برای ایران با نامی رقم خورد که دشمنیشان در دنیا و منطقه زبانزد است و جمهوری اسلامی ایران کشوری با نام اسرائیل را به رسمیت نمیشناسد و به همین دلیل ناراحتی مسئولان ایرانی بیشتر هم شده است. آن هم در شرایطی که در ماههای اخیر جنایتهای رقم خورده در غزه از سوی اسرائیلیها افزایش یافته و خون بیش از ۳۹ هزار فلسطینی که بخش زیادی از آنها زنان، کودکان و غیر نظامیان بودهاند، به زمین ریخته است.
هرچند بازیهای المپیک از همان افتتاحیه با گاف و حاشیه همراه شد. بدون شک مهمترین اتفاق مراسم به بخشی مربوط است که طراحان سعی در بازسازی تابلو «شام آخر» داوینچی داشتند، اما این موضوع به شکلی زننده صورت گرفت و باعث اعتراض و انتقاد تند به خصوص از سوی کاتولیکها شد.
آن دکامپس سخنگوی بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس گفت: «کاملاً مشخص است که قصد بیاحترامی به هیچ گروه مذهبی وجود نداشت. ما و توماس جولی (طراح افتتاحیه) تلاش کردیم یک جشن خوب برگزار کنیم.» این توضیحات دکامپس بیفایده بود و اسقفهای فرانسه تمسخر مسیحیت را به شدت محکوم کردند. در نهایت نیز کمیته بینالمللی المپیک ویدیوی این قسمت مراسم را از صفحه یوتیوب خود حذف و رسماً عذرخواهی کرد.
یکی دیگر از گافهای افتتاحیه که بسیار حاشیهساز بود، مربوط به وارونه برافراشته شدن پرچم کمیته بینالمللی المپیک بود و حلقههای المپیک جابهجا نمایش داده شد. این اتفاق تمسخر کاربران فضای مجازی را به همراه داشت و آن را حاصل بینظمی مراسم دانستند.
همچنین در زمان رژه ملل که با قایق روی رود سن صورت گرفت، معرفی اشتباه کاروان کرهجنوبی واکنش سران سیاسی این کشور را هم به همراه داشت. این کشور با عنوان «جمهوری دمکراتیک خلق کره» که نام کره شمالی است معرفی شد؛ در حالی که «جمهوری کره» نام کرهجنوبی است.
باتوجه به مشکلات سیاسی میان دو کشور این اشتباه برای هر دو طرف حساس بود. توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک در تماسی با یون سوک یول، رئیس جمهور کرهجنوبی در این باره صحبت کرد. او تأکید داشت این یک اشتباه انسانی و بدون قصد سیاسی بوده و از یول عذرخواهی کرد.
در بیانیهای هم که IOC منتشر کرد، آمده است: «این مشکل یک خطای انسانی بود که کمیته بینالمللی المپیک برای آن بسیار متاسف است.» مارک آدامز سخنگوی کمیته بینالمللی المپیک نیز در یک نشست خبری به خاطر این اشتباه از کشور کره جنوبی عذرخواهی کرد.
در جریان رقابتهای شنا زنان و زمانی که نماینده آرژانتین در حال ورود به سالن بود، پشت سرش به اشتباه پرچم چین به نمایش درآمد که تعجب او را به همراه داشت، اما خیلی زود تصویر پرچم پشت او حذف شد.
دیگر قربانی اشتباهات فرانسویها سودان است. قبل از بازی بسکتبال سودان جنوبی مقابل پورتوریکو، سرود ملی این کشور به اشتباه نواخته شد که با سوت و اعتراض سودانیهای حاضر در سالن، مسئولان متوجه اشتباه خود شدند و آن را قطع کردند. بعد از عذرخواهی گوینده سالن، سرود درست نواخته شد.
با توجه به تعداد اشتباهات فرانسویها تا روز سوم، به نظر میرسد در روزهای آینده نیز شاهد سوتیهای جنجالی میزبان خواهیم بود یا شاید با توجه بیشتر، مقابل این گافهای عجیب گرفته شود.
source