راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف

برای سفر کدام مرز مهران، شلمچه یا خسروی را انتخاب کنیم؟

اما هر کدام از این گذرگاه‌های مرزی، امکانات و ویژگی‌های متفاوتی دارند؛ به‌طوری‌که با آگاهی از خدمات و شرایط مرز‌های شش‌گانه و فاصله آنها تا شهرهای عراق، می‌توانید بهترین انتخاب را برای سفرتان داشته باشید. اگر قصد رفتن به کربلا را دارید، این مطلب را تا پایان دنبال کنید تا مرز مناسب برای عبور را بشناسید. چه به‌صورت شخصی می‌خواهید به سمت مرز حرکت کنید و چه اینکه با تور کربلا قصد سفر دارید، قطعاً فرق می‌کند که از کدام مرز عبور کنید.

موقعیت جغرافیایی و آب و هوا مرزها

ایران با کشور عراق، ۱۴۵۸ کیلومتر مرز مشترک دارد؛ به‌عبارتی دیگر، ۵ استان کشور با عراق همسایه هستند و این موضوع باعث شده است تا زائران از سرتاسر ایران بتوانند از نقاط مرزی مختلفی به عراق سفر کنند. در ادامه موقعیت جغرافیایی هر کدام از مرز‌های شش‌گانه را بررسی می‌کنیم.

  • مرز تمرچین: استان آذربایجان غربی، شهرستان پیرانشهر؛ نام مرز طرف عراق: حاج عمران‌ از استان اربیل

  • مرز باشماق: استان کردستان، شهرستان مریوان؛ نام مرز طرف عراق: باشماخ، شهر پنجوین از استان سلیمانیه

  • مرز خسروی: استان کرمانشاه، شهرستان قصرشیرین؛ نام مرز طرف عراق: منذریه از استان دیاله

  • مرز مهران: استان ایلام، شهرستان مهران؛ نام مرز طرف عراق: زرباطیه از استان دیاله

  • مرز چذابه: استان خوزستان، شهرستان دشت‌آزادگان؛ نام مرز طرف عراق: الشیب از استان میستان

  • مرز شلمچه: استان خوزستان، شهرستان خرمشهر؛ نام مرز طرف عراق: الشلامجه، شهر بصره از استان بصره

به‌لحاظ وضعیت آب‌وهوایی، مشخص است که مرزهایی که در نواحی شمالی قرار دارند، هوای خنک‌تری دارند و از آن‌طرف، مرز‌های جنوبی مانند مهران، چذابه و شلمچه، وضعیت دمایی گرم‌تری در طول سال دارند؛ به‌ همین خاطر، اگر قصد سفر به کربلا در ایام گرم سال را دارید، مرزهای تمرچین، باشماق و خسروی، شرایط دمایی بهتری دارند.

فاصله تا شهرهای عراق

موقعیت مکانی شهرهای زیارتی عراق طوری است که به مرزهای خسروی و مهران، نزدیک‌تر هستند؛ در ادامه فاصله مرزهای شش‌گانه تا شهرهای نجف، کربلا، سامرا و کاظمین را مشخص می‌کنیم.

راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف

همان‌طورکه مشاهده می‌کنید، مرز مهران نزدیک‌ترین فاصله را تا شهرهای کربلا و نجف دارد؛ از آن طرف، مرز خسروی نیز، کمترین فاصله را تا کاظمین و سامرا دارد. از این رو، اگر قرار نیست با وسیله شخصی به سمت مرز راهی شوید، می‌توانید مرز رفت و برگشت را متفاوت انتخاب کنید.

نکته مهم در این باره، درنظر گرفتن نرخ کرایه ماشین از مرز تا شهرهای زیارتی عراق است؛ هرچقدر که فاصله بیشتر باشد، هزینه حمل‌ونقل داخل عراق نیز بیشتر خواهد شد. نکته دیگر، بررسی فاصله شهر محل زندگی‌تان تا مرزهای مختلف است؛ گرچه محاسبه هزینه‌های رفت و آمد داخل عراق اهمیت بیشتر دارد، اما مثلاً برای زائرانی که در مناطق جنوبی کشور زندگی می‌کنند، مرزهای شلمچه و چذابه گزینه‌های بهتری نسبت به مرزهای مرکزی و شمالی به شمار می‌آید.

امکانات رفاهی مرزها

راهنمای فاصله مرزها تا کربلا و نجف

مرزهای مشترک ایران و عراق، به‌لحاظ امکانات و خدمات به زائران، تفاوت‌هایی‌ دارند؛ البته این موضوع به میزان حجم تردد زائران نیز بستگی دارد. با توجه به افزایش سفرهای زمینی به کربلا، روز‌‌به‌روز به خدمات رفاهی در مرزها افزوده می‌شود. جاده‌های منتهی به مرزها بازسازی و گسترش پیدا کرده و گیت‌های عبوری در مرزها، افزایش یافته‌اند.

پارکینگ خودروها، سرویس‌های بهداشتی، نمازخانه‌ها، استراحتگاه‌ها و وسایل خنک‌کننده در طرف ایرانی تمامی مرزهای کشور، تجهیز شده است تا زائران با کمترین مشکل بتوانند از مرز عبور کنند. در ایام اربعین نیز، صدها موکب در مرزهای شش‌گانه مستقر شده‌اند و مشغول خدمات‌رسانی به زائران هستند. البته در ایام عادی سال، موکب‌ها به‌ندرت فعال هستند و بهتر است مواد غذایی موردنیازتان را قبل از رسیدن به مرز یا از فروشگاه‌های واقع در مرز تهیه کنید. همچنین توجه کنید که امکانات و خدمات رفاهی آن طرف مرز، یعنی در سمت عراق، ضعیف‌تر از ایران است.

مرزهای مهران و شلمچه به‌دلیل موقعیت مکانی مناسب و بالا بودن میزان تردد در آنها، خدمات و امکانات بهتری نیز دارند؛ البته از آن طرف به‌دلیل خلوتی مرزهای دیگر، دسترسی به خدمات ارائه‌شده در گذرگاه‌های مرزی راحت‌تر خواهد بود.

به‌لحاظ وضعیت حمل‌ونقل تا شهرهای زیارتی عراق هم شرایط مشابهی وجود دارد. بیشترین تعداد اتوبوس، ون و خودروهای سواری، در آن طرف مرز، در مهران و شلمچه قرار دارند. از مسیر برگشت نیز، در پارکینگ‌های کربلا و نجف، بیشترین ماشین‌ها، به‌سمت مهران و شلمچه حرکت می‌کنند.

شلوغی مرز و ساعت کاری

در بخش قبل، به ارتباط خدمات رفاهی با میزان تردد زائران اشاره کردیم. آمار‌ها نشان می‌دهد که بیش‌از نیمی از زائران، مرز مهران را برای عبور انتخاب می‌کنند. طبق آمار‌های تردد زائران در اربعین ۱۴۰۳، حدوداً ۵۰ درصد از مهران، ۲۵ درصد از شلمچه، ۱۵ درصد از خسروی، ۷ درصد از چذابه و ۱ درصد از هر کدام از مرزهای باشماق و تمرچین برای ورود به عراق، تردد کرده‌اند.

ساعت کاری اکثر مرزهای ششگانه در ایام اربعین، به‌صورت شبانه‌روزی است. در ایام عادی سال نیز مرزهای پرترددی همچون مهران و شلمچه، به‌صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند.

امنیت گذرگاه و جاده‌های مرزی

امنیت در عراق، شرایط متفاوتی با ایران دارد. مرزهای تمرچین و باشماق با قرار گرفتن در اقلیم کردستان عراق، وضعیت امنیتی ناپایدارتری نسبت به مرزهای دیگر دارند. ازطرفی وسایل حمل‌ونقل کمتری برای جابه‌جایی زائران وجود دارد و بعضی اوقات زائران باید در یک یا دو شهر توقف کرده و با وسیله نقلیه جدید به سمت شهرهای زیارتی عراق راهی شوند.

به‌طورکلی وضعیت جاده‌های عراق، مناسب نیست؛ به‌طوری‌که زمان رسیدن به شهرهای زیارتی، نسبت به حد انتظار، کندتر است. وضعیت رانندگی نیز چندان تعریفی ندارد.

با این اوصاف، شرایط مرز شلمچه و مهران از این لحاظ، مناسب‌تر است.

تعیین بهترین مرز و نتیجه‌گیری

در این مطلب، توضیحات جامعی برای انتخاب بهترین مرز برای سفر به کربلا، ارائه کردیم. مرز شلمچه با توجه به فاصله کمتر آن با شهرهای جنوبی کشور، جهت عبور ساکنان این مناطق، مناسب‌تر می‌شود. پایانه مرزی مهران نیز بیشترین امکانات و میزان تردد را بین مرزهای زمینی در اختیار دارد. علاوه‌بر امکانات و خدمات مرزها، فاصله از مرز تا شهرهای زیارتی نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. زائرانی که ابتدا می‌خواهند به کاظمین و سامرا بروند، مرز خسروی گزینه نزدیک‌ و مناسب‌تری است. ازطرفی، مرز مهران فاصله کمتری تا نجف و کربلا دارد و بیشتر کاروان های زیارتی کربلا این مرز را برای عبور انتخاب می کنند. برای مشاهده و رزرو کاروان های زیارتی کربلا با مراجعه به سایت آوای رسم سفر، لیست کاروان ها را مشاهده کنید و از خدمات مشاوره رایگان سفر با کارشناسان با شماره 43000109 -021 تماس بگیرید و از شرایط کاروان ها و ثبت نام مطلع شوید.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

source

توسط namov.ir