چیدمان پرتفوی دارایی افراد از اهمیت بالایی برخوردار است و تأثیر مستقیمی بر بازدهی، ریسک و دستیابی به اهداف سرمایه‌گذاری دارد. چیدمان مناسب پرتفوی، به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا با توجه به میزان ریسک‌پذیری خود، به حداکثر بازدهی ممکن دست یابد.

این کار از طریق تنوع‌بخشی به دارایی‌ها و انتخاب ترکیب مناسبی از کلاس‌های دارایی مانند، سهام، اوراق، طلا و مسکن صورت می‌گیرد. اما بهترین نحوه چیدمان سبد دارایی‌ها در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟

خوب است ۷۰ درصد پرتفوی سرمایه‌گذاران به سهام تعلق گیرد

امیر ندیری، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره اینکه چه نوع چنیش سبد دارایی در سال ۱۴۰۴ برای افراد و سرمایه‌گذاران مبتدی بهتر خواهد بود، توضیح داد: «با توجه به ریسک‌هایی که در کشور وجود دارد، باید بخشی از دارایی افراد در صندوق درآمد ثابت قرار گیرد. بخش دیگر نیز در طلا و صندوق‌های طلا و بخش اعظمی از آن نیز در سهام تقسیم‌بندی شود.»

او در رابطه با میزان درصد معقولی که باید به هر بخش تعلق گیرد گفت: «برای چیدمان پرتفوی دارایی به صورت اصولی، بهتر است به میزان ۱۵ درصد در درآمدثابت، بالغ بر ۱۵ درصد طلا و ۷۰ درصد باقیمانده در سهام قرار گیرد.» مزیت مهم صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقدشوندگی بالاست

ندیری به مزیت سرمایه‌گذاری غیرمستقیم اشاره کرد و اظهار کرد: «قطعا سرمایه‌گذاری غیرمستقیم و خرید صندوق‌ها بهتر خواهد بود، زیرا هر صندوق دارای تیم تحلیل و سرمایه‌گذاری است که شرایط بازار و سهم‌ها را رصد می‌کنند. در صورت لازم نیز اقدام به جابه‌جایی سهم‌ها کرده و بازدهی بیشتر و کم ریسک‌تر را کسب می‌کنند؛ همچنین نقدشوندگی آنان نسبت به سهام بیشتر بوده که مزیت خوبی محسوب می‌شود.»

طلا-دلار-بورس

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «به دلیل اینکه پرتفوی صندوق‌ها متنوع است، میزان ریسک آنان کمتر خواهد بود. همچنین به دلیل وجود بازارگردان و مدیر تحلیل، نقدشوندگی بالایی دارند.»

گروه بانکی در کنار صنایع پتروشیمی و سیمانی، بازدهی خوبی را در سال ۱۴۰۴ کسب می‌کنند

ندیری به موضوع صنایع برتر در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: «از میان صنایع بازار بهتر است افراد صنعت‌های دلارمحور را انتخاب کنند؛ از نمونه‌های بارز آن نیز می‌توان به صنعت پتروشیمی، سیمانی و بانکی اشاره کرد.»

او ادامه داد: «قیمت فعلی سهم‌های گروه بانکی پرایس شده بوده و قیمت‌های الان با فرض تقسیم سود حداقلی در حال معامله است. اگر میزان تقسیم سود گروه بانکی بالاتر رود، قیمت سهم‌های آن رشد بالایی خواهند داشت.»

صندوق‌های مختلط در شرایط فعلی کاربردی نیستند

این کارشناس بازار سرمایه گفت: «تمامی سه بخش معرفی شده برای چیدمان پرتفوی دارایی، دارای صندوق در بازار بورس هستند. اگر فردی تمایل دارد، میزان ریسک خود را افزایش دهد می‌تواند از صندوق‌های اهرمی استفاده کند.»

بورس-بازارسرمایه

ندیری تشریح کرد: «صندوق‌های مختلط در شرایط فعلی معنا و مفهوم درستی ندارند، زیرا بخشی از سرمایه آن‌ها در سهام و بخش دیگر در اوراق درآمد ثابت است. بنابراین توصیه می‌شود افراد بر حسب ریسک خود اقدام به خرید سه صندوق درآمد ثابت، طلا و سهامی کنند تا بتوانند عملکرد و شرایط بهتری داشته باشند.»

این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: «سیاست‌های پولی کشور انقباضی است|؛ به همین دلیل سرمایه‌گذاران باید به نقدشوندگی دارایی خود توجه کنند و به سمت دارایی‌هایی که ریسک بالایی در نقدشوندگی دارند سوق پیدا نکنند.»

source

توسط namov.ir