

هرچند سوزوکی از دیرباز علاوه بر حوزه موتورسیکلت، در بخش خودروسازی هم فعال بوده است ولی خودروهای سوزوکی در ایران با گرند ویتارا در دهه 80 شمسی به شهرت رسیدند. طی یکی دو سال اخیر نیز با آزادسازی وارد خودرو، پای محصولات دیگری از این برند ژاپنی به ایران باز شده است. یکی از این خودروها، کراساوور کوچک فرانکس است که ابتدا توسط راسا موتور وارد شد و در پاییز 1403 شرکت دیاموند موتور هم خبر از واردات آن داد. اولین نمونههای وارداتی این کراساوور سوزوکی بهتازگی به دست خریداران رسیدهاند و ازاینرو قصد داریم در ادامه به بررسی ویژگیها و مشخصات سوزوکی فرانکس بپردازیم.
معرفی کلی سوزوکی فرانکس
فرانکس کراساوور کوچکی است که در وهله اول برای بازار هند در نظر گرفته شده است. این خودرو اولین بار در اوایل سال 2023 در نمایشگاه خودروی دهلی رونمایی شد. فرانکس بر اساس پلتفرم هاچبک بالنو ساخته شده و برای اینکه مشمول تخفیفها و معافیتهای مالیاتی هند شود، زیر 4 متر طول دارد. این خودرو توسط بازوی هندی سوزوکی یعنی شرکت ماروتی سوزوکی فقط در هند تولید میشود. ماروتی سوزوکی این کراساوور را علاوه بر عرضه در هند، به بازارهای خارج از این کشور مثل خاورمیانه، ژاپن و آفریقا هم صادر میکند. فرانکس در هند با نام تویوتا اوربان کروزر و در آفریقا با نام تویوتا استرالت کراس هم عرضه میشود.
طراحی بیرونی سوزوکی فرانکس
هرچند فرانکس بر اساس هاچبک بالنو ساخته شده ولی بدنه کاملاً متفاوتی دارد که ظاهر بسیار جذابتری را نسبت به هاچبک سوزوکی به نمایش گذاشته است. در جلوی خودرو شاهد چراغهای دوقسمتی مشابه گرند ویتارای جدید هستیم که از دیلایتهای باریکی در بالا به همراه چراغهای اصلی در پایین با گرافیک جذاب تشکیل شده است. دیلایتهای بالایی از طریق یک نوار کرومی به جلوپنجره و لوگوی سوزوکی متصل شدهاند. در قسمت جانبی، به سبک همه کراساوورها روکشهای پلاستیکی را در دهانه گلگیرها و روی رکاب میبینیم درحالیکه برای عقب خودرو سوزوکی فرمی کوپه مانند را در نظر گرفته است. چراغهای افقی سراسری با لنز بیرنگ، محافظ نقرهایرنگ بزرگ روی سپر و اسپویلر روی سقف هم از ویژگیهای نمای عقب این کراساوور ژاپنی هستند. همانطور که اشاره شد، فرانکس تنها 4,995 میلیمتر طول دارد که یعنی حتی از کوییک هم کوچکتر است. عرض و ارتفاع این خودرو هم به ترتیب 1,765 میلیمتر و 1,550 میلیمتر است.
داخل سوزوکی فرانکس
از کابین فرانکس نباید انتظار زرقوبرق کراساوورهای چینی را داشت زیرا این یک خودروی اقتصادی است که برای دوام بالا طراحی شده است. در چنین خودرویی، استفاده از پلاستیک خشک در کابین طبیعی خواهد بود اما طراحان سوزوکی با استفاده از تریمهای نقرهای روی داشبورد، کنسول مرکزی و اطراف دستگیره درها، سعی کردهاند فضای داخل فرانکس را از و حال و هوای اقتصادی خارج کنند. هرچند در فرانکس خبری از صفحه آمپر دیجیتالی نیست و مقابل راننده یک صفحه آمپر آنالوگ با نمایشگر دیجیتالی کوچک در میانه آن دیده میشود اما در عوض سوزوکی نمایشگر هدآپ را برای این خودرو در نظر گرفته است. علاوه بر این، در وسط داشبورد هم یک نمایشگر لمسی 9 اینچی خودنمایی میکند که هرچند طبق استاندارد خودروهای امروزی کوچک به نظر میرسد ولی برای یک کراساوور اقتصادی مناسب خواهد بود.
امکانات سوزوکی فرانکس
لیست امکانات فرانکس وارداتی شامل موارد زیر میشود:
- کروز کنترل
- دو ایربگ
- کنترل پایداری
- سیستم استارت استاپ
- پدالهای تعویض دنده پشت فرمان
- سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- سنسور نور
- رینگ آلومینیومی 16 اینچی
- نمایشگر هدآپ
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- نمایشگر لمسی 9 اینچی
- دوربین 360 درجه
- سنسور پارک عقب
- 6 بلندگو
- سیستم تهویه خودکار
- بلوتوث
هرچند هردو شرکت راسا موتور و دیاموند موتور نسخه نسبتاً کامل فرانکس را وارد کردهاند ولی امکانات این خودرو در قیاس با رقبای چینی محدود است و از ویژگیهایی مثل سانروف، تنظیم برقی صندلیها، شارژر بیسیم گوشی و… خبری نیست. حتی ترمزهای عقب فرانکس هم کاسهای است.
مشخصات فنی سوزوکی فرانکس
فرانکس در بازارهای صادراتی با یک پیشرانه 1.5 لیتری چهار سیلندر تنفس طبیعی هیبریدی خفیف عرضه میشود. این موتور با برخورداری از دو انژکتور در هر سیلندر و سیستم زمانبندی متغیر سوپاپهای دود و هوا، ۱۰۱ اسب بخار قدرت و ۱۳۷ نیوتن متر گشتاور تولید میکند. در کنار این، یک سیستم هیبریدی خفیف ۴۸ ولتی با باطری لیتیوم یونی هم وجود دارد که جایگزین استارت شده است. نیروی این قوای محرکه توسط یک گیربکس شش سرعته اتوماتیک به چرخهای جلو منتقل میشود. فرانکس با این پیشرانه از همه رقبای خود ضعیفتر است ولی از سوی دیگر، مصرف سوخت پایینی دارد که تنها 5.4 لیتر در هر صد کیلومتر خواهد بود.
قیمت و رقبای سوزوکی فرانکس
آخرین قیمتی که راسا موتور برای فرانکس اعلام کرده، 2 میلیارد تومان در دیماه 1403 بوده است. قیمت این کراساوور کوچک در بازار اما به نزدیک 3 میلیارد تومان رسیده و باید گفت با ابعاد کوچک، پیشرانه ضعیف و امکانات اندک، اصلاً ارزش چنین رقمی را ندارد. با چنین رقمی نهتنها میتوان سراغ کراساوورهای چینی بسیار بزرگتر، مجهزتر و قویتر رفت بلکه حتی در بین خودروهای وارداتی غیرچینی هم میتوان مدلهای ارزندهتری مثل هوندا وزل، هوندا HR-V، نیسان کیکس و جتا VS7 را پیدا کرد.
جدول مشخصات فنی سوزوکی فرانکس

source