فرید حاجی نویسنده و کارگردان فیلم کوتاه «جوجه رنگی» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ایده این فیلم کوتاه و ساخت آن توضیح داد: ایده فیلم کوتاه «جوجه رنگی» کاملاً تخیلی و هیچ مبنایی بر واقعیت ندارد؛ من سرباز بودم و در پادگان نشسته بودم که این ایده فیلم به ذهنم آمد. در واقع مدتی بود که فکر میکردم طبیعت و هر آنچه در آن هست، جنبههای لطیف و خیر و تاریک و شر دارد بنابراین میخواستم فیلمی بسازم که در آن نشان دهم در فرآیند پیچیده فرزندپروری، عشق مادرانه و معصومیت فرزند گاهی تا چه اندازه میتواند سخت باشد به ویژه اگر مادر در تربیت فرزندش دست تنها باشد.
وی درباره نحوه انتخاب بازیگر کودک و بازی گرفتن از او در این فیلم، با توجه به اینکه «جوجه رنگی» همزمان خشن و لطیف است و بازیگر باید خشونت را اجرا کند، گفت: من برای بازی در نقشهای مادر و کودک دنبال صورتهایی میگشتم که مبتنی بر درونمایهای که برای فیلم تدارک دیده بودم، باشند. راضیه منصوری را قبلاً در تیزر جشنواره دانشجویی نهال و بعدها در فیلم شهرام مکری دیده بودم؛ بنابراین فیلمنامه را برایش فرستادم و با او صحبت کردم. سامیار ملکوتی بازیگر کودک هم از میان حدود ۴۰ کودک که به صورت حضوری یا آنلاین تست داده بودند، انتخاب شد. اصلاً نمیخواستم که خشونت به صورت مستقیم در کارم دیده شود، چون لطافت و معصومیت کودکان برای من جایگاه خاصی دارد.
حاجی تصریح کرد: همان گونه که همیشه از بازیگران بزرگسال بازی میگیرم، از سامیار ملکوتی، بازی گرفتم یعنی به تصور نهاییام مراجعه کردم و تلاش میکردم که بازی او را به تصورم نزدیک کنم. من و سامیار قول و قراری با هم داشتیم که با نام تکنیک سرماخوردگی شناخته میشود.
وی درباره اینکه حضور در جشنواره فیلم فجر تا به چه اندازه به مسیر فیلمسازیاش کمک میکند، عنوان کرد: حضور در هر جشنوارهای به فیلمسازان سینمای کوتاه کمک میکند که مسیرشان را ادامه بدهند. جشنواره فیلم فجر در مقایسه با سایر جشنوارههای فیلم کشورمان، مخاطبان بیشتری دارد و انگیزه بیشتری به فیلمسازان و سایر سینماگران میدهد.
کارگردان فیلم کوتاه «جوجه رنگی» درباره آینده سینمای کوتاه توضیح داد: زمانی که کسی درباره آینده سینمای کوتاه با من صحبت میکند، ناخودآگاه موضوع بودجه به ذهنم میآید زیرا خودم همیشه با مشکل کمبود بودجه دست و پنجه نرم میکنم و بخش تامین بودجه را خشنترین بخش فیلمسازی میدانم. مطمئن هستم که سایر فیلمسازان نیز با این مشکل دست و پنجه نرم میکنند و سختی کار تامین بودجه باعث میشود که کیفیت کارشان در برخی از مواقع پایین بیاید. البته منظورم اصلاً این نیست که داشتن دوربین خوب، بازیگران چهره و عوامل پشت صحنه شناخته شده، باعث میشود که فیلم خوبی ساخته شود. گاهی اوقات فیلمسازی که میداند بودجه کافی ندارد، از ایده آلهای فرمی خودش میگذرد و این اتفاق همیشه برای من افتاده است.
حاجی در پایان گفت: فکر میکنم که در نتیجه رخ دادن این اتفاق، سینمای کوتاه عمیقاً تحت تاثیر قرار میگیرد و ما باید فیلمسازی را به شکل ارزان قیمتش برگردانیم و اجازه ندهیم که گرانی صنعت سینما که دامن سینمای بلند را گرفته، برای سینمای کوتاه هم اتفاق بیفتد.
راضیه منصوری، سیاوش چراغی پور، بهزاد دورانی، سوگل گلزاری و سامیار ملکوتی بازیگران «جوجه رنگی» هستند.
عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده و کارگردان: فرید حاجی، تهیه کننده: حسین کاکاوند، مدیر فیلمبرداری: ایمان صالحی، تدوین: پویان شعله ور، صدابردار: هادی معنوی پور، طراحی و ترکیب صدا: سامان شهامت، طراح گریم: بهنام معیریان، عکاس: مسعود توفیقی، موسیقی: کیارش خداشناس و پارسا شمالی، طراح صحنه و لباس: فرید حاجی و آرمیتا فرج الهی، اصلاح رنگ و نور: ایمان صالحی، مدیر تولید: مصطفی صالحی ریحانی، دستیار یک کارگردان: مرتضی در بهشتی، منشی صحنه: ستاره آزاد، گروه کارگردانی: فرشاد فرهنگ و محمدعلی خان آبادی، دستیار یک فیلمبردار: پیمان امیدی، گروه فیلمبرداری: پارسا اکبریان، حسام شیخی و روژا رشیدی، مجری گریم: شقایق رموزه، دستیار صحنه و لباس: نوید اسدیون، دستیار صدابردار: احمد تفرشی، طراح پوستر: عسل خواجه وندی، ساخت تیزر: صادق شاهسون، تهیه شده در انجمن سینمای جوانان ایران و کاکو فیلم.