جوان آنلاین: مالیات به عنوان مهم‌ترین منبع درآمدی در تمامی کشور‌های دنیا مطرح است، به ویژه کشور‌های پیشرفته به این منبع درآمدی برای اداره کشور و پیشبرد طرح‌های عمرانی بسیار وابسته هستند. ما طی سالیان طولانی نتوانسته‌ایم از این منبع پایدار درآمدی به خوبی بهره ببریم. وابستگی به درآمد‌های نفتی در بودجه‌ریزی عاملی برای بی‌توجهی به این منبع درآمدی مهم و پایدار بوده است. از آنجا که وابستگی به درآمد‌های نفتی در بودجه‌ریزی از جهات مختلف برای‌مان ضرر دارد، طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در راستای وصول درآمد‌های مالیاتی دولت در دستور کار قرار گرفت. به زعم بسیاری، به موازات افزایش وصول درآمد‌های مالیاتی دولت باید به سمت برقراری ارتباط با مؤدیان برویم و فرهنگ مالیات‌دهی را در کشور تقویت کنیم. در نهایت باید به جایی برسیم که بر اساس خوداظهاری مؤدیان اقدام به مالیات‌ستانی کنیم. باید مالیات‌دهی به عنوان یک ارزش در جامعه مطرح باشد و فرار مالیاتی یک رفتار ضدهنجار به حساب بیاید. 

سیدسلمان ذاکر، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «جوان» در خصوص این موضوع که دولت باید به موازات افزایش درآمد‌های مالیاتی‌اش به برقراری ارتباط با مالیات‌دهندگان بپردازد و شفافیت در محل هزینه‌کرد مالیات‌ها را افزایش دهد، تصریح کرد: همان طور که کارشناسان تأکید می‌کنند، هر چقدر مردم بیشتر در جریان محل مصرف مالیات‌ها قرار بگیرند، با رغبت بیشتری به پرداخت مالیات مبادرت می‌کنند. اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها از همین نظر قابل توجه است. 

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین نمود‌های مشارکت مردم در توسعه اقتصاد مبتنی بر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، تأمین اعتبارات توسعه زیرساختی کشور از محل مالیات‌ها با تصمیم خود مردم است که با طرح نشان‌دار‌کردن مالیات‌ها به وقوع پیوسته است. وقتی مردم در روند‌های مالیاتی کشور مشارکت داشته باشند، به صورت فعال مالیات خود را می‌پردازند و تعیین محل مصرف مالیات از سوی افراد به افزایش انگیزه آنان برای پرداخت مالیات منجر می‌شود. 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اینکه مالیات‌دهنده بتواند در عمران و آبادانی کشور نقش داشته باشد و مشخص کند مالیاتش در کدام پروژه به کار بیفتد، قطعاً احساس رضایت از پرداخت مالیات را در مالیات‌دهنده ایجاد می‌کند. 
ذاکر گفت: دریافت مالیات حقه از همگان یک ضرورت است و باید با جدیت دنبال شود. به ویژه تمرکز بر شناسایی مؤدیان جدید و دریافت مالیات از کسانی که فرار مالیاتی دارند، باید مدنظر باشد. 

وی ادامه داد: به موازات وصول درآمد‌های مالیاتی دولت، باید سیاست‌هایی به منظور برقراری ارتباط با مالیات‌دهندگان را به اجرا بگذاریم. به طور مثال، طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها که از سوی سازمان امور مالیاتی اجرایی شد، بسیار مثبت ارزیابی می‌شود و کمک‌کننده است. 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش‌بینی کرده‌ایم طرح مورد بحث طی سال آتی نیز ادامه پیدا کند. شواهد نشان می‌دهد استقبال خوبی از طرح صورت گرفته است، به نحوی که به گزارش سازمان امور مالیاتی، بیش از ۳۵۱ هزار مؤدی در این طرح مشارکت و محل هزینه‌کرد مالیات‌شان را مشخص کرده‌اند. 

ذاکر گفت: گسترش طرح‌هایی مانند مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها می‌تواند بستری برای ارتقای فرهنگ مالیاتی کشور مهیا کند. افزایش پروژه‌های نشان‌دارشده و بالا بردن سقف مالیاتی که مالیات‌دهندگان می‌توانند محل مصرف آنها را مشخص کنند، می‌تواند کمک‌کننده باشد. 

وی ادامه داد: اگر قرار است حدود ۴۰ درصد از بودجه از محل مالیات تأمین شود، باید روند‌های هدفمندی را در زمینه مالیاتی در پیش بگیریم. 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها به هر طریقی که صورت بگیرد، مثبت است. هر طور که می‌توانیم باید مردم را در جریان محل مصرف مالیات‌ها قرار دهیم. 

ذاکر گفت: یکی از مهم‌ترین نمود‌های شفاف‌سازی محل هزینه‌کرد مالیات‌ها این است که مردم ببینند پروژه‌های عمرانی نیمه‌کاره تکمیل می‌شوند. پیشرفت پروژه‌ها دلیل خوبی برای مالیات‌دهی خواهد بود. 

وی ادامه داد: این موضوع خیلی مهم است که روند‌های مالیات‌ستانی در کشور را به سمت خوداظهاری ببریم. باید آنقدر فرهنگ مالیاتی کشور را ارتقا دهیم که بر اساس خوداظهاری افراد به مالیات‌ستانی بپردازیم و از روند‌های اجباری و تحمیلی پرهیز کنیم. 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در کشور داریم، کمبود بودجه‌های عمرانی است. تأمین مالی پروژه‌های مختلف از محل اجرای طرح مشارکت دادن مردم در تعیین محل مصرف مالیات‌ها کمک‌کننده خواهد بود. 

وی ادامه داد: به طور مثال، تأمین مالی ساخت ۳۳ خانه بهداشت روستایی، ۳۰ کتابخانه شهری و روستایی، ۲۰۴ پروژه بیمارستانی، ۱۸۷ پروژه توسعه و ساخت راه‌ها مثبت ارزیابی می‌شود.

source

توسط namov.ir