گروه ورزش|شهرآرانیوز، سیدعباس موسوی افزود: طبق اساسنامه فدراسیون فوتبال، کمیته بدوی انتخابات فضای انتخابات اسفندماه را در مسیری قانونمند شروع کرد تا تمام کسانی که واجد شرایط هستند بتوانند شرکت کنند. بنابر این اصل، هیچ محدودیتی وجود ندارد مگر اینکه حکم قضایی فدراسیون فوتبال یا حکم تکمیلی دادگاه‌های دادگستری، که البته فکر نکنم علیه کسی وجود داشته باشد، اما اگر مرجع قضایی با حکمی این تصمیم را درباره فردی گرفته است، آن را هم ملاحظه می‌کنیم.

او درخصوص محرومیت شهاب‌الدین عزیزی‌خادم از سوی کمیته اخلاق و اینکه خودش عنوان کرده است، مشکلی ندارد، عنوان کرد: در مورد ثبت‌نام کسی منعی ندارد. مجازات تنبیه یا محرومیتی دایر بر عدم امکان ثبت‌نام نداریم. در بالاترین سطح انتخابات که ریاست جمهوری است می‌بینید هرکسی می‌تواند ثبت‌نام کند. کمیته اخلاق هم حکمی صادر کرده است که اگر کمیته بدوی انتخابات، تفسیر یا ابهامی داشته باشد می‌تواند درباره عزیزی‌خادم از مرجع اخلاق سؤال بپرسد.

موسوی درباره تعداد تخلفات عزیزی‌خادم گفت: درباره تعداد تخلفات، نمی‌توانم نظری بدهم. به نظر من اولاً  فسادی مرتکب نشده بود، بلکه درباره یک حکم بود. اینکه باید پولی را به تیم‌های پایه می‌دادند، اما صرف یک تیم خاص کردند. امیدوارم او هم مانعی نداشته باشد و انتخاباتی پرشور در فضایی دموکراتیک با اقبال تمام اهالی فوتبال، برگزار شود. ثانیاً اگر بر اساس کمیته اخلاق، محرومیتی داشته باشد، او به‌طبع می‌تواند ثبت‌نام کند؛ اما کمیته بدوی انتخابات در مقام بررسی می‌تواند او را از چرخه رقابت خارج کند.

وی افزود: دو دادنامه طبق اعلام رئیس کمیته اخلاق صادر شده است. دادنامه اول را در مقام دادخواهی قرار دادند که به ۱۶ ماه رسید. اما آنچه جسته‌وگریخته شنیدم و براساس کلیاتی که از آقای اسدی‌مقدم شنیدم، باید بگویم محرومیت او یک سال و چهار ماه بود که در تاریخ ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۴ در دادنامه دوم به پایان می‌رسد.

موسوی ادامه داد: نکته مهم دیگر این است که بعضی‌ها می‌گویند باید محرومیت‌ها  ادغام شود که من پاسخ به این ایراد را می‌دهم. ما دو نوع نهاد داریم. یکی نهاد مادی و دیگری نهاد معنوی است. در تعدد مادی، آن جرمی را که اشد مجازات است، شامل می‌شود، اما در دایره فوتبال چند موضوع پیش می‌آید که در این شرایط باید دنبال جمع تنبیه باشیم و نمی‌توانیم محرومیت‌ها را ادغام کنیم.

او درباره ایراد‌هایی که از حکم او می‌گیرند، یادآور شد: نقدی دیگر که وارد می‌کنند، می‌گویند او در دادنامه دوم اصلاً فوتبالی نبوده است و نباید محروم می‌شد. خیلی از بازیکنان و مربیان و ارکان فوتبالی هستند که وقتی می‌روند هم اعمال قانون می‌شود. به طور مثال آقای ساپینتو که در زمان فوتبالی تخلف کرد، مرجع رسمی قضایی وظیفه اعمال مجازات دارند. آقای فیروز کریمی هم شامل چنین‌محرومیتی شدند.

رئیس کمیته تدوین و مقررات فدراسیون فوتبال عنوان کرد: کفاشیان توسط همین رکن قضایی مثل آقای عزیزی‌خادم محروم شد. کمیته اخلاق در بازی فینال جام حذفی بین داماش و پرسپولیس تمام ارکان سازمان لیگ را محروم کرده است. اینکه می‌گویند بنا بر میل و خواسته مقامات حاکم تصمیم‌گیری و محرومیت می‌شود به هیچ وجه صحت ندارد؛ به طور مثال آقای سراجی مدیرعامل وقت سایپا که به‌شدت علیه ما اظهار نظر کردند، اما در برداشت قضایی و اصل بی‌طرفی خودمان اقدام کردیم و محرومیت او را در کمیته استیناف فدراسیون تعلیق کردیم.

او درباره اینکه چرا حکم دوم محرومیت عزیزی‌خادم منتشر نشد، تصریح کرد: انتشار آرا برعهده دبیرکلی است. برآورد اوراق قضایی ابلاغ این موضوع با دبیرکلی است. دبیرکل هم بر اساس نشانی الکترونیک که از اشخاص دارد، آن را ارسال می‌کند. باید از دبیرکل بپرسید فرایند ابلاغ رأی دوم به آقای عزیزی‌خادم بر چه اساس بوده است؟

موسوی در خصوص صحبت‌های عبدالله شاه‌حسینی، رئیس پیشین کمیته انضباطی، درباره اینکه تمام ارکان قضایی فعلی فدراسیون به دلیل اینکه آرای مجمع را ندارند و اکنون قاضی دادگستری است، گفت: اولاً باید بگویم او قاضی دادگستری نیست و سمت قضایی در حال حاضر ندارد. ثانیاً تمام همکاران ما در هر سه کمیته اخلاق، استیناف و انضباطی اصرار دارند اسامی در روند انتخاباتی کاملاً هنجارمند انجام شود، اما رؤسای فدراسیون‌ها اکتفا به اذن مجمع کرده‌اند. سازمان بازرسی از مجمع، تحقیق می‌کند.

او درباره اینکه آیا عزیزی‌خادم مقررات اعتراض به رأی دوم خود را رعایت کرده است، تأکید کرد: اولین محرومیت او ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ بود. دومین محرومیت او را بار دیگر کمیته اخلاق محروم می‌کند که پس از واخواهی‌اش به ۱۶ ماه می‌رسد که در ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۴ به پایان می‌رسد.

موسوی همچنین تأکید کرد: او این فرصت را دارد که نسبت به رأی کمیته اخلاق شکایت کند؛ کمااینکه محرومیت پنج سال او در دادنامه اول به دو سال رسید.

او درباره اینکه آیا نسبت به رأی دوم، درخواست استیناف کرده است یا نه، گفت: این را نمی‌دانم. اینکه چرا در رأی نخست خود از این فرصت استفاده نکرد و پرونده را به CAS نبرد فکر می‌کنم به چهار نفر عضو حقوقی فیفا مرتبط است. آن‌ها به این قطعیت رسیدند که حکم کمیته اخلاق قابل‌توجیه است؛ او پیش‌بینی کرد و پرونده را به دادگاه CAS نبرد. او می‌تواند الان هم به آن رسیدگی کند.

source

توسط namov.ir