پژوهشگران با کشف ردپای فسیلی دو گونهی مختلف از انسانهای اولیه در یک مکان و زمان مشخص، به شواهد جدیدی از تعاملات پیچیده بین این گونهها دست یافتهاند. این کشف در کنیا صورت گرفته است.
به گزارش دپارتمان اخبار علمی رسانه فناوری تکنا، این ردپاها که قدمتی حدود ۱.۵ میلیون سال دارند، در سواحل گلی یک دریاچهی باستانی در یک محیط ساوانای گرمسیری شکل گرفتهاند. آنها نشان میدهند که دو گونهی مختلف، تقریباً همزمان و در جهتهای متفاوت، به سمت یک آبشخور مشترک حرکت میکردهاند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری رسانه تکنولوژی تکنا، اعتقاد بر این است که دو گونهی مذکور، انسان راستقامت (Homo erectus)، نیای مستقیم انسان مدرن، و پارانتروپوس بویسی (Paranthropus boisei)، خویشاوند دورتر از شاخهای متفاوت از تکامل که چند صد هزار سال پس از این ردپاها ناپدید شده است، بودهاند. شواهد فسیلی قبلی نشان میداد که این دو گونه تقریباً در یک زمان و مکان زندگی میکردهاند، اما این اولین مدرک مستقیم از احتمال تعامل بین آنها است.
کوین هاتالا، نویسندهی اصلی این مطالعه، میگوید: “ردپای فسیلی، تصویری زنده از زندگی اجداد ما ارائه میدهد. با این کشف، میتوانیم ببینیم که انسانهای اولیه چگونه در محیط خود حرکت میکردهاند و احتمالاً با یکدیگر یا حتی با سایر حیوانات تعامل داشتهاند. این چیزی است که از استخوانها یا ابزارهای سنگی به دست نمیآید.”
پژوهشگران با استفاده از تصویربرداری سهبعدی و تجزیه و تحلیل دقیق ردپاها، توانستند گونههای مختلف را شناسایی کنند. تفاوتهای موجود در راه رفتن و ایستادن، نشان میدهد که ردپاها به انسان راستقامت و پارانتروپوس بویسی تعلق دارند.
کرایگ فایبل، یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: “این کشف بهطور قاطع نشان میدهد که دو گونهی مختلف انسان اولیه، تقریباً همزمان از یک مسیر عبور کردهاند. این اولین مدرک مستقیم از همزیستی این دو گونه است. نوع تعاملات بین این دو گونه هنوز مشخص نیست، اما احتمالاً شامل رقابت، همکاری یا حتی آمیزش بوده است. تاریخ طولانی و پیچیدهی تکامل انسان نشان میدهد که چنین تعاملاتی بین گونههای مختلف اجتنابناپذیر بوده است.
برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
source