«لارنس نورمن»، خبرنگار والاستریت ژورنال در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: ایران به اروپاییها گفته هیچ اقدام آشتیجویانه یکطرفهای پیش از آغازبهکار رسمی ترامپ از سوی ما انجام نخواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل تابناک، روز جمعه نهم آذرماه گفتگوهای ایران و تروئیکای اروپایی در ژنو برگزار شد.
پس از گفتگوهای ژنو که پشت درهای بسته برگزار شد، نمایندگان هر یک از طرفین با انتشار پیام در رسانههای اجتماعی گفتند که رایزنیها روی برنامه هستهای و تحریمهای ایران و دیگر مسائل منطقهای متمرکز بوده است.
کاظم غریب آبادی معاون وزیر خارجه و از اعضای هیات مذاکره کننده ایران در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس در مورد این دیدار که با حضور وی و مجید تخت روانچی و نمایندگان سه کشور اروپایی فرانسه، انگلیس و آلمان برگزار شد، اظهار کرد: دور دیگری از گفتگوها با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس برگزار شد.
وی افزود: آخرین تحولات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی، بهویژه مباحث هستهای و رفع تحریم، مورد بحث و ارزیابی قرار گرفت.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: ما قاطعانه به پیگیری منافع مردم خود متعهد هستیم و ترجیح ما مسیر گفتگو و تعامل است.
وی گفت: توافق شد که در آینده نزدیک گفتگوهای دیپلماتیک ادامه یابد.
همچنین بعد از این نشست، وزارت امورخارجه آلمان و دیپلماتهای بلندپایه فرانسه و انگلیس بهطور هماهنگ در بیانیهای که در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) منتشر شد، گفتند که طرفها توافق کردهاند این گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهند.
در این بیانیه آمده است: مدیران سیاسی انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو با غریب آبادی، همتای ایرانی خود دیدار و درباره برنامه هستهای و تحریمهای ایران، موضوعات دوجانبه و وضعیت منطقه گفتگو کردند. ما توافق کردیم که گفتگوهای دیپلماتیک را در آینده نزدیک ادامه دهیم.
حال «لارنس نورمن»، خبرنگار والاستریت ژورنال در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: ایران به اروپاییها گفته هیچ اقدام آشتیجویانه یکطرفهای پیش از آغازبهکار رسمی ترامپ از سوی ما انجام نخواهد شد. آنها این موضوع را علنی نکردهاند. اما به طور ضمنی اشاره کردند که محدود کردن انباشت ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد در نتیجه رایزنیها با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی دیگر انجام نمیشود.
نورمن در ادامه نوشت: دادههای منابع مخلتلف در فضای مجازی درباره لحن این رایزنیها کمی متفاوتاند. برخی به میزان تمایل ایران به ادامه دادن گفتگوها با در نظر گرفتن رویکرد «دونالد ترامپ» نسبت به ایران پس از (تحلیف او) در ۲۰ ژانویه تاکید کردهاند. در این زمینه، جالب است که مذاکرات تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) پس از قطعنامههای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز ادامه پیدا کرد.
او با اشاره به تحلیلهای دیگری که از این گفتگوها وجود دارد، مدعی شد: دیگر منابع نیز آن را «مایوسکننده» دانستهاند. هیچ نشانهای از کنشی از سوی ایران نیست که خود را در داخل و خارج ضعیف و در تنگنا مییابد. از اروپاییها پرسیده شده از برنامههای ترامپ چه میدانند که جواب مشخصی به آن داده نشده است.
مذاکرات ژنو در شرایطی برگزار شد که یک هفته قبل از آن شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در قطعنامهای ضمن محکوم کردن عدم شفافیت برنامه هستهای ایران از تهران خواست همکاریهای خود با آژانس را بیشتر کند.
قطعنامهای که ایران آنرا سیاسی دانست و در پاسخ، از راهاندازی «سانتریفیوژهای پیشرفته جدید» که برای افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده طراحی شدهاند، خبر داد.
source