جوان آنلاین: یک نماینده مجلس معتقد است، اجرا نکردن مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی با سیاست‌های کلان کشور در حوزه ازدواج، فرزندآوری و… همخوانی ندارد که این امر آثار منفی خودش را خواهد داشت. با توجه به اهمیتی که موضوع اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن دارد، جمع ۱۰۸ نفره‌ای از نمایندگان مجلس به شخص رئیس‌جمهور نامه‌ای نوشتند و از وی خواستار اجرای این مصوبه شدند. 

تسهیلات ساخت مسکن از جمله تکالیف قانونی است که بر عهده بانک‌ها گذاشته شده است، اما از شواهد این طور برمی‌آید که بانک‌ها تمایلی به انجام این تکلیف قانونی‌شان ندارند. برخی این توجیه را مطرح می‌کنند که تزریق نقدینگی به کشور به تورم دامن می‌زند، اما بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که دولت نباید بار سنگین ناشی از تورم را بر دوش مردم بگذارد. به زعم آنان، دولت باید در شرایط فعلی بیشترین حمایت را از مردم و به ویژ اقشار ضعیف و متوسط به عمل بیاورد و برای حل مشکل تورم به دنبال راهکار‌های  دیگری باشد. 

کارشناسان بر این عقیده‌اند که مشکل اصلی در کشور کمبود منابع نیست، بلکه موضوع مهم، سوءمدیریت است که به بروز مشکلات دامن زده است. به نظر این افراد اگر دولت بتواند به مدیریت صحیح امور بپردازد، پرداخت تسهیلات ساخت مسکن و افزایش آن متناسب با تورم امکان‌پذیر خواهد بود. 

قریب به پنج ماه پیش در شورای عالی مسکن مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان را داشتیم، این مصوبه به بانک مرکزی ابلاغ شد. در عمل شاهد هستیم که با وجود پیگیری مستقیم نمایندگان مجلس از شخص رئیس‌جمهور و پیگیری مستمر رسانه‌ها هنوز این مصوبه اجرایی نشده است. 

حسنعلی اخلاقی نماینده مجلس درخصوص مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان در شورای عالی مسکن که حدود پنج ماه پیش به تصویب رسید، به «جوان» می‌گوید: این مصوبه یکی از مواردی است که بانک‌ها به آن اعتراض دارند. این موضوع در دولت قبل به تصویب رسید و از طریق استقراضی که با اذن رهبری از صندوق توسعه ملی صورت گرفت، باید انجام شود. بخشی از مبلغ حاصل از این استقراض برای پرداخت بدهی به گندمکاران در نظر گرفته شد و بخشی هم قرار است برای اعطای وام مسکن صرف شود. 

وی ادامه می‌دهد: هنوز با وجود گذشت پنج ماه از زمان تصویب مصوبه تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی این مصوبه اجرایی نشده است. باید تذکری به وزیر راه و شهرسازی داده شود که در راستای اجرای این مصوبه  گام بردارد. 

این نماینده مجلس درخصوص حضور رئیس بانک مرکزی در جلسه‌ای که این مصوبه به تصویب رسید، خاطرنشان می‌کند: متأسفانه افراد در موقعیت‌های مختلف نظرات‌شان تغییر می‌کند. اگرچه رئیس بانک مرکزی در این جلسه حضور داشتند، اما با روی کار آمدن دولت جدید، گویا نظر وی درخصوص اعطای تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی تغییر کرده است. این یکی از مشکلاتی است که ما در حوزه حکمرانی داریم. افراد در فضا‌های جدید رویکرد‌های متفاوتی در پیش می‌گیرند. 

اخلاقی می‌گوید: تغییر موضع رئیس بانک مرکزی در زمینه اعطای تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی کار درستی نیست و باید مصوبه قانونی شورای عالی مسکن اجرایی شود. آقای پزشکیان به عنوان رئیس‌جمهور منتخب مردم تأکید کرده‌اند که به قانون پایبندی دارند. در همین راستا، نیاز است اجرای مصوبه قانونی افزایش تسهیلات ساخت مسکن از ۵۵۰ به ۸۰۰ میلیون تومان را شاهد باشیم. 

وی ادامه می‌دهد: انجام اقدامات جدی در حوزه مسکن بسیار ضروری است. در شرایط فعلی، خانه‌دارشدن برای عده‌ای از شهروندان تبدیل به یک رؤیا شده است. کشور ما کشور جوانی است و باید امید به خانه‌دارشدن در میان جوانان با درصد بالایی وجود داشته باشد که این امر زمینه ازدواج را فراهم می‌کند و نوعی امید به آینده را در جوانان به وجود می‌آورد. 

این نماینده مجلس می‌گوید: اجرانکردن مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن ۸۰۰ میلیون تومانی با سیاست‌های کلان کشور در حوزه ازدواج، فرزندآوری و… همخوانی ندارد که این امر آثار منفی خودش را خواهد داشت. با توجه به اهمیتی که موضوع اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن دارد، جمع ۱۰۸ نفره‌ای از نمایندگان مجلس به شخص رئیس‌جمهور نامه‌ای نوشتند و از وی خواستار اجرای این مصوبه شدند. 

اخلاقی تصریح می‌کند: ما در مجلس پیگیر منافع عمومی مردم هستیم و هر جا نیاز باشد پیگیری‌های لازم را از دولت برای اجرای صحیح قوانین و حمایت از مردم خواهیم داشت. در همین راستا، خواستار افزایش منطقی تسهیلات حمایتی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شدیم و تذکری به بانک‌ها در زمینه پرداخت تسهیلات با شرایط خاص به کارکنان‌شان دادیم. در حوزه مسکن نیز خواستار اجرای مصوبه افزایش تسهیلات ساخت مسکن به ۸۰۰ میلیون تومان هستیم.

source

توسط namov.ir