به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، در روزهای گذشته گمرک ایران اعلام کرد که بر اساس بررسیهای میدانی برخی سرویسهای سامانه جامع تجارت به مدت یک هفته است که با خطاهای مختلف مواجه شدهاند و این روند موجب شده تا علاوه بر توقف ترخیص درصدی، واحدهای تولیدی و تامین کنندگان مواد اولیه امکان خروج کالاهای ضروریشان را از گمرکات به دلیل قطعیهای مکرر سامانه جامع تجارت که زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت است، نداشته باشند، در همین زمینه ندیر پورجم در گفتوگو با ایسنا، درباره این اختلال توضیح داد: بخشی از اختلالات مبتنی بر بخشنامههای خلقالساعه است. در اصل این بخشنامهها برخلاف ماده ۲۴ قانون بهبود فضای کسبوکار، بدون اینکه به اطلاع فعالان اقتصادی برسد، صادر و تغییراتی در سامانه اعمال میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلی برای صدور ثبت سفارش وجود ندارد، گفت: به طور کلی استفاده از سامانه جامع بیش از ظرفیت آن است و به همین دلیل گاهی دچار اختلال میشود؛ مثلا وقتی به سامانه جدید متصل میشود امکان مشاهده برخی اسناد وجود ندارد. مشکلات اینترنت هم این وضعیت را تشدید میکند.
پورجم ادامه داد: در برخی ساعات شبانه روز که تقاضا بیشتر اشت، اختلال بیشتر است و در این زمانها شاهد رد درخواستهای متعدد هستیم. این اختلالها از قاعده خاصی تبعیت نمیکند.
اما به گفته وی عمدتا چیزی که آزاردهنده است و فعالان اقتصادی را دچار مشکل میکند تصمیمگیری و تغییرات خلقالساعه است. این در حالی است که معاونت حقوقی ریاست جمهوری در دولت سیزدهم و چهاردهم بارها تکرار کردند که بدون اطلاع رسانی قبلی، هیچ رویه اقتصادی نباید تغییر کند. اما بانک مرکزی بدون توجه به این موضوع و به تبع آن سازمان توسعه تجارت و سامانه جامع تجارت بدون اطلاع قبلی تغییرات را اعمال و فعالان اقتصادی را دچار چالش میکنند.
نایب رئیس کمیسیون گمرک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه سامانه جامع تجارت مربوط به اختیارات وزارت صمت است، تصریح کرد: اما عموما اختلال سامانه به دلیل تصمیمات ارزی بانک مرکزی است و وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت هم چارهای جز تبعیت از این تصمیمات ندارند.
source