دیباچه – معصومه شمسینی غیاثوند: سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از ۲۳ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ در حال برگزاری است؛ حسن علایی، نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس، در گفتگو با خبرنگار دیباچه با اشاره به اهمیت پیوست فرهنگی جریان مقاومت در شرایط منطقه و مقابله با تهاجم رسانهای دشمن، گفت: ایجاد محورهایی با تمرکز بر آگاهی افکار عمومی برای جریان محور مقاومت امری ضروری است. در رویدادهایی مانند هفته کتاب میتوان با ایجاد انگیزه ناشران و حمایت از نویسندگان، فرهنگ مقاومت را در جامعه ترویج کرد.
علایی، با اشاره به گسترش فرهنگ جبهه مقاومت در منطقه، به نقش ایران در ایجاد جبههای قدرتمندی با عنوان «ناتوی اسلامی» اشاره کرد و گفت: جنگ امروز در منطقه فراتر از درگیریهای نظامی است و به جنگ ترکیبی و شناختی تبدیل شده است. دشمنان جبهه مقاومت با استفاده از عملیات رسانهای و تبلیغاتی به تأثیرگذاری بر افکار عمومی امت اسلامی و منطقه میپردازند تا مشروعیت جبهه مقاومت را زیر سوال ببرند.
نویسنده کتاب «معجزه بزرگ» افزود: عملیات طوفان الاقصی پاسخی به سالها جنایت رژیم اشغالگر صهیونیست علیه مردم مظلوم فلسطین بود و با وجود واکنشهای بینالمللی با تلاش دشمنان در رسانههای جهان، بهعنوان حرکتی تروریستی نشان داده شد. این تحریف رسانهای، نشاندهنده قدرت شناختی جنگ امروز است. اما افکار عمومی جهان بهدرستی با مظلومیت مردم فلسطین آشنا است. نخستین گام در پیوست فرهنگی این است که جنگ امروز را بهعنوان یک نبرد ترکیبی و شناخت و همچنین نقش رسانه و تبلیغات را بپذیریم.
علایی تصریح کرد: ترویج فرهنگ مقاومت در بستر رویدادهای فرهنگی ایران، بهویژه هفته کتاب، اهمیت زیادی دارد و حمایت از ناشران فعال در انتشار کتابهایی با محوریت مقاومت امری ضروری است؛ این کتابها برای نویسندگان و پژوهشگران انگیزهبخش است. دعوت از ناشران کشورهای جبهه مقاومت، و تجلیل از آنها در نمایشگاههای کتاب، گامی در جهت تقویت همکاریهای فرهنگی و انتقال تجربیات ارزشمند به سایر کشورها است.
این نویسنده و پژوهشگر حوزه مقاومت با اشاره به وضعیت فرهنگ کتاب و کتابخوانی در محور مقاومت افزود: برخی از ناشران توانمند، تولیداتِ تاثیرگذاری در حوزه مقاومت دارند، که شایسته حمایت هستند؛ در لبنان، ناشران همسو با حزبالله، با الهام از آثار تولید شده در حوزه دفاع مقدس ایران، آثار فاخری تولید کردهاند که در جشنوارههای داخلی مورد توجه قرار گرفته است. کشور ما نیز میتواند با حمایت از نویسندگان و پژوهشگران داخلی، کتابهایی را با محتوای مقابله با تهاجم فرهنگی و رسانهای تألیف کرده و پس از ترجمه، در اختیار جبهه مقاومت قرار دهد.
نویسنده کتاب «کتاب آنچه باید درباره جنگ دانست» به ارائه راهکارهایی عملی برای حمایت از جریان نشر در محور مقاومت پرداخت و گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی توسط اساتید حوزه ادبیات دفاع مقدس، ایجاد شبکههای توزیع کتاب و برپایی نمایشگاه، اطلاعرسانی و معرفی کتابهای مفید و تأثیرگذار در موضوع محور مقاومت، اهمیت زیادی دارد. این اقدامات نهتنها به تبادل فرهنگی بین کشورهای مقاومت کمک میکند، بلکه موجب تقویت جایگاه مقاومت در بین ملتها خواهد شد.
انتهای پیام
source