کشف جدید دانشمندان نشان میدهد که خورشید مقدار بیشتری کربن، نیتروژن و اکسیژن نسبت به تصورات قبلی دارد.
به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، تحقیقات اخیر دانشمندان موسسه تحقیقات جنوب غربی (SwRI) نشان میدهد که ترکیب شیمیایی خورشید پیچیدهتر از آن چیزی است که تاکنون تصور میشد. با ترکیب دادههای جدید از خورشید و اجرام آسمانی مانند سیارکها، دنبالهدارها و اجرام کمربند کویپر، دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که خورشید مقدار بیشتری از عناصر کربن، نیتروژن و اکسیژن را در خود جای داده است.
درک بهتر ترکیب خورشید، به ما کمک میکند تا فرآیند تشکیل منظومه شمسی و سیارات را بهتر درک کنیم. علاوه بر آن دانستن ترکیب خورشید، به ما کمک میکند تا ترکیب ستارههای دیگر و سیارات اطراف آنها را بهتر پیشبینی کنیم و در نتیجه، جستجوی سیارات قابل سکونت را دقیقتر انجام دهیم. این کشف به ما کمک میکند تا مدلهای رایانهای ستارهها را بهبود بخشیم و درک بهتری از فرآیندهای فیزیکی که در درون ستارهها رخ میدهد، پیدا کنیم.
دانشمندان برای رسیدن به این نتیجه، از ترکیبی از روشهای مختلف استفاده کردهاند، آن ها با تجزیه نور خورشید، میتوانند عناصر موجود در آن را شناسایی کنند. با مطالعه امواج لرزهای درون خورشیداز طریق هلیوسایزمولوژی ، میتوان اطلاعاتی در مورد ساختار درونی خورشید به دست آورد. دادههای جمعآوری شده از فضاپیماهایی مانند هایابوسا-۲ و اسیریس-رکس در مورد ترکیب سیارکها و دنبالهدارها، به دانشمندان کمک کرده است تا ترکیب اولیه منظومه شمسی را بهتر درک کنند.
مدلهای قبلی تشکیل منظومه شمسی بر اساس ترکیب خورشیدی قدیمیتر ساخته شده بودند. با توجه به این کشف جدید، دانشمندان باید مدلهای خود را بهروزرسانی کنند تا بتوانند ترکیب فعلی اجرام منظومه شمسی را بهتر توضیح دهند. این کشف جدید، راه را برای تحقیقات آینده در زمینه نجوم و کیهانشناسی هموار میکند. دانشمندان در آینده میتوانند با استفاده از تلسکوپهای پیشرفتهتر و فضاپیماهای جدید، به بررسی دقیقتر خورشید و سایر ستارگان بپردازند و اطلاعات بیشتری در مورد منشاء و تکامل کیهان به دست آورند. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
source