جوان آنلاین: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اهمیت طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها گفت: این موضوع اقدامی مؤثر برای افزایش مشارکت مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ در تعیین محل هزینه‌کرد مالیات و توسعه مناطق محروم است. 

علیرضا زندیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، درباره اجرای طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها و تاثیر آن بر توسعه مناطق محروم و شفافیت در توزیع منابع مالیاتی، به «جوان» گفت: طرح نشان‌دار کردن مالیات‌ها این امکان را به مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ داده که خودشان محل هزینه‌کرد مالیات پرداختی‌شان را مشخص کنند. به‌ویژه مؤدیانی که سقف مالیات‌شان یک‌میلیارد‌تومان است، می‌توانند پروژه‌های اولویت‌دار را در استان‌های محروم انتخاب کرده و بخشی از مالیات خود را در این پروژه‌ها هزینه کنند. 

زندیان، با اشاره به آمار اجرای این طرح می‌افزاید: از زمانی که این طرح آغاز شده، حدود ۹۰درصد از مالیات نسبی تهران به ۱۶استان محروم توزیع شده است و نزدیک به هزارو۳۲۳ پروژه در این مناطق تأمین مالی کامل شده‌اند. همچنین ۳هزارو۵۰۰ مؤدی با استفاده از این طرح، خودشان محل هزینه‌کرد مالیات‌شان را تعیین کرده‌اند. این اقدام هم به شفافیت بیشتر در مصرف مالیات‌ها کمک می‌کند و هم در ترغیب مؤدیان به مشارکت در پروژه‌های محلی تأثیرگذار است. 

وی با تأکید بر اهمیت این طرح در توسعه مناطق محروم تأکید می‌کند، یکی از دغدغه‌های اصلی در کمیسیون اقتصادی، ایجاد تعادل و توسعه عادلانه در سطح کشور است. مناطق محرومی مانند کردستان و برخی شهر‌های مرزی، به دلیل برخوردارنبودن از زیرساخت‌های کافی، نیاز به حمایت‌های بیشتری دارند. این طرح می‌تواند کمک کند، منابع مالیاتی مستقیماً در این مناطق به کار گرفته شوند و در نتیجه، زیرساخت‌های محلی بهبود یابند و مشکلات اقتصادی و اجتماعی این مناطق کاهش یابد. 

زندیان، با بیان اینکه هدفمند و شفاف‌کردن محل مصرف مالیات‌ها می‌تواند، منجر به تقویت اعتماد عمومی به نظام مالیاتی شود می‌افزاید: یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی در بودجه کشور، مالیات‌ها هستند. اگر این منابع به درستی در مناطق کم‌برخوردار هزینه شوند، می‌توانند به رفع محرومیت‌ها کمک کرده و عدالت منطقه‌ای را تا حدی برقرار کنند. بسیاری از کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی در مناطق محروم فعالیت می‌کنند و اجرای این طرح می‌تواند بخشی از درآمد‌های ناشی از فعالیت این شرکت‌ها را در همان مناطق هزینه کند تا زیرساخت‌های ضروری و نیاز‌های مردم آن منطقه برطرف شود. 

وی همچنین به تجربه عملی این طرح اشاره می‌کند و می‌گوید: در برخی شهر‌های محروم، با اجرای این طرح، زیرساخت‌های بهداشتی، آموزشی و عمرانی بهبود یافته است. این اقدام باعث شده که مؤدیان مالیاتی مشمول تبصره ماده ۱۰۰ حس مشارکت بیشتری در توسعه محلی داشته باشند و انگیزه‌شان برای پرداخت مالیات افزایش یابد. اگر این طرح به شکل کامل در سراسر کشور اجرا شود، می‌تواند تا حد زیادی به کاهش نابرابری‌ها و محرومیت‌های منطقه‌ای کمک کند.»

زندیان در پایان تأکید می‌کند: کمیسیون اقتصادی مجلس به دقت اجرای این طرح را دنبال می‌کند و امیدوار است با ادامه بررسی‌ها و اقدامات لازم، بتواند مسیر روشن‌تری برای توسعه متوازن کشور ایجاد کند. در کمیسیون تلفیق نیز بررسی لایحه بودجه را آغاز کرده‌ایم و به زودی تصمیمات نهایی درباره میزان بودجه اختصاصی به این طرح و دیگر طرح‌های اقتصادی برای سال ۱۴۰۴ اتخاذ خواهد شد.

source

توسط namov.ir