دانشمندان به کشف مهمی دست یافتهاند که میتواند راز ماده تاریک، یکی از بزرگترین معماهای کیهانشناسی، را روشن کند. آنها معتقدند که ابرهایی از ذرات فرضی به نام “آکسین” ممکن است ستارههای نوترونی را احاطه کرده باشند.
به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا، آکسینها ذرات بسیار سبک و فرضی هستند که با ماده معمولی و نور برهمکنش بسیار ضعیفی دارند. همین ویژگی باعث میشود که آنها به عنوان یکی از گزینههای اصلی برای تشکیل ماده تاریک شناخته شوند. ماده تاریک، مادهای نامرئی است که وجود آن با توجه به تأثیر گرانشیاش بر کهکشانها و خوشههای کهکشانی اثبات شده است.
تیمی از محققان به رهبری دیون نوردهاویس از دانشگاه آمستردام، با مطالعه بر روی ستارههای نوترونی به این نتیجه رسیدهاند که این ستارگان مرده و فوق چگال میتوانند میزبان ابرهای متراکمی از آکسین باشند. آنها معتقدند که پس از فرار آکسینها از ستارههای نوترونی، این ذرات در اطراف ستاره تجمع یافته و ابرهایی را تشکیل میدهند.
کشف ابرهای آکسین، میتواند گام بزرگی در جهت درک ماهیت ماده تاریک باشد. اگر وجود این ابرها تایید شود، میتوانیم با مطالعه آنها به اطلاعات بیشتری در مورد خواص آکسینها و نقش آنها در کیهان دست پیدا کنیم.
ستارههای نوترونی به دلیل گرانش بسیار قوی خود، میتوانند ذرات آکسین را در اطراف خود نگه دارند. اما چرا ستارههای نوترونی و نه سیاهچالهها؟ پاسخ این سوال در تعادل گرانشی است. سیاهچالهها گرانش بسیار قویتری دارند و ممکن است آکسینها را به درون خود بکشند، در حالی که ستارههای نوترونی گرانشی به اندازه کافی قوی دارند تا آکسینها را نگه دارند، اما نه آنقدر قوی که آنها را نابود کنند. محققان در حال برنامهریزی برای انجام آزمایشهای بیشتری هستند تا وجود ابرهای آکسین را تایید کنند. اگر این ابرها واقعاً وجود داشته باشند، میتوانیم انتظار داشته باشیم که در آینده نزدیک شاهد پیشرفتهای چشمگیری در درک ما از ماده تاریک و ساختار کیهان باشیم. برای مشاهده تازه ترین خبرها به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.
source