جوان آنلاین: سازمان رادیو و تلویزیون رژیمصهیونیستی گزارش داد با طـولانی شدن جنگ، رشد اقتصـاد این رژیم درسال جـاری به نزدیک صفـر رسیـد و سطـح معیشت و درآمـدهـا سقـوط کـرد.
به گزارش «جوان» به نقل از فارس، سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل روز سهشنبه گزارش داد: وزارت دارایی اسرائیل پیشبینیهای خود را درباره رشد اقتصادی بیش از نصف کاهش داده است. بر اساس این گزارش، رقم فعلی درباره رشد اقتصادی اسرائیل حدود ۵/۰ درصد است، علاوه بر اینکه ۱۱میلیارد دلار کسری بودجه داریم. این سازمان تأکید کرد، پیشبینیهای اخیر حاکی از کاهش شدید رشد اقتصادی به دلیل هزینههای جنگ طولانی و همچنین کاهش چشمگیر سرمایهگذاری در اسرائیل است.
در این گزارش آمده است نزدیکشدن نرخ رشد اقتصادی اسرائیل به صفر به معنای کاهش سطح معیشت اسرائیلیها، کاهش درآمدهای دولت نتانیاهو و کاهش قابلتوجه خدمات اولیه است. صندوق بینالمللی پول سهشنبه گذشته پیشبینیهای منفی در خصوص رشد اقتصادی اسرائیل در سالهای جاری و آینده را در نتیجه جنگی که این رژیم در لبنان و غزه به راه انداخته بود، منتشر کرد. اوایل این ماه، وزارت دارایی رژیمصهیونیستی اعلام کرد کسری بودجه این رژیم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر گذشته به ۵/۸ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده، درحالیکه در ماههای منتهی به آگوست ۳/۸ درصد بوده است.
خبرگزاری امریکایی آسوشیتدپرس نیز هفته گذشته در گزارشی در همین زمینه، خسارات اقتصاد اسرائیل را به دلیل تداوم جنگ علیه غزه و لبنان «گزاف» توصیف کرد.
آسوشیتدپرس به نقل از کارشناسان گزارش داد، سرمایهگذاریهای خارجی شروع به کاهش چشمگیری در اسرائیل کرده است، زیرا سرمایهگذاران نگران وضعیت امنیتی اسرائیل هستند و با افزایش هزینههای جنگ و فشار بر بودجه دولت، تلآویو به افزایش مالیات متوسل شده است. کارشناسان این رسانه امریکایی هشدار دادند، خروج چشمگیر سرمایه بر رشد اقتصادی اسرائیل تأثیر منفی خواهد گذاشت و بار بر دوش طبقه متوسط را افزایش میدهد. علاوه بر این، این وضعیت ممکن است کابینه نتانیاهو را وادار کند هزینه برنامههای اجتماعی و خدمات عمومی را برای تأمین مالی عملیات نظامی کاهش دهد که این میتواند برای بخشهای مختلف جامعه اسرائیل پیامدهایی داشته باشد.
یک نظرسنجی اسرائیلی تازه از سوی استارتاپ نیشن نشان داده است نیمی از شرکتهای فناوری پیشرفته در اسرائیل از لغو سرمایهگذاریهای خود از آغاز جنگ در نوار غزه در ۷اکتبر۲۰۲۳ خبر دادند و حدود ۷۰درصد سطوح مختلف نگرانی در مورد توانایی آنها برای افزایش سرمایه در سال آینده ابراز داشتند. همچنین تنها ۴۵درصد از شرکتها در شمال فلسطین اشغالی اعلام کردهاند که با تمام ظرفیت مشغول فعالیت هستند، درحالیکه حدود ۴۱درصد فعالیت خود را به مرکز سرزمینهای اشغالی منتقل کردهاند و ۲۰درصد نیز تأیید کردهاند که به شمال اسرائیل بازنخواهند گشت، درحالیکه ۴۰درصد از شرکتها اعلام کردهاند در حال بررسی انتقال عملیات به خارج از سرزمینهای اشغالی به طور جزئی یا کامل هستند.
بر اساس گزارش رسانههای عبری روبهروشدن اسرائیل با جبههها از مناطق مختلف، یمن، عراق و جمهوری اسلامی ایران و همچنین عملیاتهای فردی فلسطینیان (استشهادی) که در داخل مرزهای اسرائیل انجام میشود، در تشدید موج مهاجرت از اسرائیل تأثیرگذار بوده است. دادههای اداره مرکزی آمار رژیمصهیونیستی حاکی از آن است که حدود ۴۰هزارو۶۰۰شهرکنشین در هفتماهه نخست سال جاری اسرائیل را ترک کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه در سال۲۰۲۳ هر ماه به طور میانگین ۲ هزارو ۲۰۰ نفر افزایش داشته است. نرخ مهاجرت در سرزمینهای اشغالی در تابستان گذشته افزایشیافته است، بهگونهای که در پنج ماه اول سال۲۰۲۴ به طور متوسط ۵ هزارو ۲۰۰ نفر در ماه اسرائیل را ترک کردهاند، این تعداد در ماههای ژوئن و ژوئیه (خرداد و تیر) به ۷ هزارو ۳۰۰ نفر در ماه افزایش یافت.
source