جوان آنلاین: محمدباقر قالیباف صبح امروز (دوشنبه ۲ مهر ماه) و در جلسه بررسی گزارش بودجه سالانه کشور در دیوان محاسبات، گفت: در ابتدا به مردم و خانواده‌های داغدار در شهرستان طبس به دلیل واقعه تلخ معدن تسلیت می‌گویم و برای همه آن عزیزان از دست رفته آمرزش و مغفرت خواستارم و ان‌شاءالله به خانواده آن‌ها صبر و اجر داده شود. وظیفه همه ما این است که در مورد این حادثه رسیدگی جدی کرده تا با پیشگیری، از اینگونه حوادث تلخ جلوگیری شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: روز گذشته هیأتی با مسئولیت علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی به طبس عزیمت کرد و پیگیری‌هایی در حوزه مجلس شده که به مردم اطلاع رسانی می‌شود.

ما هرگز آغازکننده جنگ نبودیم

وی در ادامه، بیان کرد: هفته دفاع مقدس را به همه ملت عزیز ایران به ویژه رزمندگان، آزادگان، جانبازان عزیزمان و خانواده‌های معظم شهدا تبریک عرض می‌کنم و به روح پرفتوح شهدا و امام شهدا درود می‌فرستیم. اساساً در جنگ سختی و خشونت وجود دارد، اما جنگ تحمیلی برای ما یک دفاع مقدس بود، دفاع از این جهت که ما هرگز آغاز کننده این جنگ نبودیم و در مقابل یک تهاجم ناجوانمردانه دفاع کردیم.

قالیباف ادامه داد: از این جهت دفاع مقدس برای ما مقدس بود و با همه وجود این دفاع را مقدس می‌دانستیم که این دفاع ما مبتنی بر ارزش‌ها و سنت‌های الهی بود و اگر امروز هم ما بخواهیم از تجربه دفاع مقدس در همه بخش‌ها و عرصه‌های حکمرانی استفاده کنیم، تنها راه و شرطش آن است که همان ارزش‌های دفاع مقدس را مبنا قرار دهیم و آنها را حفظ کنیم و هیچ موقع آنها کهنه نمی‌شوند، چرا که آن ارزش‌ها برخاسته از مکتب قرآن و اهل بیت و مبتنی بر سنت‌های الهی است و همین ارزش‌ها است که کارآمدی را به دنبال دارد و گره گشایی را از مشکلات می‌تواند انجام دهد.

قالیباف تاکید کرد: لذا هفته دفاع مقدس فرصتی است که این ارزش‌ها را یاد کنیم و فرصتی است که ما را از اینکه از این ارزش‌ها غافل شویم، دور کند. بنده یک زمان به دوستان می‌گفتم همین چفیه که نماد دوران دفاع مقدس است و به مناسبت هفته دفاع مقدس و با افتخار بر روی دوش و دور گردن خود می‌اندازیم، شاید بتوان گفت که یکی از وسایل دوران دفاع مقدس بود که می‌توانم ۲۰ کارکرد برای همین چفیه برشمارم. روز اول فقط یک چفیه ساده بود، اما چند ماه که گذشت، بر اساس یک ضرورت همین چفیه حفظ جان می‌کرد، آسایش و رفاه می‌داد.

قدرت نظامی ایران ثمره ایستادگی بر ارزش‌های دفاع مقدس است

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از هر موضوع کوچک تا بزرگ دوران دفاع مقدس برای ما درس است. روزی که ما جنگ تحمیلی را تبدیل به دفاع مقدس کردیم و ایستادیم، حداکثر ابزاری که دست ما بود و می‌توانستیم دشمن را مورد حمله قرار دهیم و از خودمان دفاع کنیم، محدود بود و بُعد آتش مؤثر ما کمتر از ۱۵ کیلومتر و تقریباً هیچ بود. اگر امروز به این مرحله رسیدیم که قدرت نظامی ما تا این حد افزایش یافته است و با دقت موشک‌های نقطه زن داریم، ثمره همان ارزش‌هایی است که پای آن ایستادگی شد و امروز هم ما مکلف هستیم که با همین نگاه و باورها، به عرصه‌های مختلف به ویژه مسائل اقتصادی کشور توجه کنیم.

قالیباف در ادامه، گفت: شاید زمانی که بحث بودجه مطرح شود، از آن تعبیر به «بودجه دولت» شود، اما واقعیت آن است که بودجه سالانه عملاً بودجه زندگی مردم است و زمانی که اقتصاد ما یک اقتصاد دولتی است، هر کدام از تصمیمات ما به صورت مستقیم روی زندگی مردم اثر می‌گذارد و باید بدانیم که نوع عملکرد و تصمیمات ما همه جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد و دیوان محاسبات نقش مهمی در این زمینه دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دیوان محاسبات باید بتواند به درستی به تصمیم‌گیری‌های ما در بخش‌های مختلف جهت‌گیری دهد و اگر این گونه اتفاق افتاد و به درستی عمل شود، ما می‌توانیم نقاط قوت و ضعف خود را تشخیص دهیم و بعد تلاش کنیم که آنها را اصلاح کنیم.

عملکرد بودجه و بی‌انضباطی‌ها باید به مردم گزارش شود

قالیباف اظهار کرد: بنده و دیگر همکارانم در مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان دیوان محاسبات باید بپذیریم که وظیفه سختی به دوش ماست و باید نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشیم. امروز آنچنان که باید و شاید شفافیت لازم وجود ندارد و بنده تشکر می‌کنم از اینکه جلسه هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور به این گونه تشکیل می‌شود و اطلاع رسانی می‌شود و مردم در جریان قرار می‌گیرند. مردم باید به صورت مستقیم از گزارش‌ها مطلع باشند و اگر بی انضباطی مالی وجود دارد، همه دستگاه‌ها باید بدانند که عملکرد مالی آنها بررسی می‌شود و مردم انحراف و بی‌انضباطی مالی آنها را متوجه می‌شوند که این کار نقش مهمی در ایجاد بازدارندگی در کاهش بی‌انضباطی مالی دارد.

وی ادامه داد: بنده در یک دوره ۴ ساله در مجلس شورای اسلامی هستم و سابقه اجرایی هم دارم و بر این اساس می‌گویم که باید گزارش‌های تحلیلی مبتنی بر عدد و رقم که در دیوان محاسبات تهیه می‌شود، جهت‌گیری شده و به صورت موضوعی اولویت بندی شود، چرا که هیچ چیزی به اندازه این گزارش‌ها در تصمیم سازی و تصمیم گیری مسئولان رده اول کشور اثرگذار نیست.

قالیباف متذکر شد: گاهی اوقات گزارش‌های مفصل با عدد و رقم‌های مفصل ارائه می‌شود که نه فرصت مطالعه آن وجود دارد و نه ضرورت دارد که این گزارش‌ها به این صورت تهیه شود، اما زمانی که تحلیلی مبتنی بر این داده‌ها و به صورت کاملاً دقیق و شفاف ارائه شود، یک تصمیم گیری درست را هدایت می‌کند و دیگر این گونه نیست که ما اوراق مالی چاپ کنیم و این همه هزینه به کشور تحمیل کنیم، در شرایطی که به همان میزان نقدینگی در اختیار خزانه است.

قالیباف تاکید کرد: در حقیقت تصمیم‌سازی و تصمیم گیری درست است که ما را به عدالت می‌رساند. نباید اینگونه باشد که شفافیت منابع و مصارف نباشد و اطلاعات دقیق نباشد و ما دلسوزانه به آن نپردازیم. ما حتماً محدودیت‌های منابع داریم، اما باید از منابع موجود به درستی استفاده کنیم.

بخشی از منابع کشور هدر می‌رود

وی ادامه داد: باید بپذیریم که امروز به همان میزانی که از منابع خود استفاده می‌کنیم – اگر بیشتر از آن نباشد حتماً کمتر از آن نیست- بخشی از منابع ما هدر می‌رود و ما از آن منابع استفاده نمی‌کنیم و این یک واقعیت است. اگر فکر کنیم افراد دیگری می‌خواهند این مشکل را حل کنند، اشتباه می‌کنیم و مجلس و دولت در این زمینه وظیفه دارند و حتماً دیوان محاسبات کل کشور هم در این زمینه نقش کلیدی دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بیت‌المال و انفال باید مورد توجه قرار گیرد و باید به آن توجه کنیم. برنامه هفتم، سند بالادستی دولت و مجلس است و سعی شده که با خرد جمعی تدوین و تصویب شود و نظرات نخبگان و کارشناسان هم درباره آن اخذ شده است.

برنامه هفتم از برنامه‌های توسعه قبلی کشور کم اشکال‌تر است

قالیباف تاکید کرد: نمی‌گویم برنامه هفتم توسعه ایراد و اشکالی ندارد و برخی از ایرادات آن همین الان هم مشهود است، اما در مقایسه با برنامه‌های ۵ ساله توسعه کشور در گذشته بسیار کم اشکال‌تر است و از همه مهم‌تر برنامه هفتم واقعی است و ما می‌توانیم آن را اجرا کنیم و سعی کردیم که این اتفاق در تنظیم برنامه بیفتد.

وی اظهار کرد: بنده به دولت نامه نوشتم که لایحه بودجه ارسالی از دولت به مجلس باید حتماً بر اساس اولویت‌های برنامه هفتم باشد و دیوان محاسبات هم حتماً باید مطابق با برنامه هفتم، بررسی‌های خود را انجام دهد.

وی ادامه داد: امسال، سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه است و ۵ سال فرصت برای اجرای آن است. حتماً گزارش‌های دیوان محاسبات زمانی که به مجلس ارائه می‌شود، باید منطبق با این برنامه باشد.

حتماً باید برای شرکت‌های دولتی شفافیت مالی ایجاد کنیم

قالیباف تصریح کرد: ما به دنبال محدودیت ایجاد کردن نیستیم و حتماً باید برای شرکت‌های دولتی شفافیت مالی ایجاد کنیم، اما نباید مانع تحرک تجاری و رفتار مالی آنها با بانک‌های عامل شویم و باید اجازه دهیم کارهای تجاری و روابط تجاری خود را انجام دهند، اما از آن طرف باید منابع را کنترل کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه، بیان کرد: منابع ما در حوزه نفت و معدن بسیار مهم است که متأسفانه به اندازه منابع موجود خود، منابعی را هم هدر می‌دهیم. از دیوان محاسبات می‌خواهم که شجاعت را از ایران قوی و امین و از مدیران قوی و امین نگیریم و این همان تفاوت بین نظارت هوشمند با نظارت کور است.

وی افزود: بنده به عنوان یک خدمتگزار که قریب به ۴۰ سال کار اجرایی کردم، باز تاکید می‌کنم که باید فرصت دهیم و از مدیران قوی و امین حمایت کنیم و حتماً باید با مدیرانی که خیانت می‌کنند و با افرادی که از بی‌عرضگی بیت المال را هدر می‌دهند، به شدت برخورد شود، اما باید مشهود باشد که از مدیران قوی و امین حمایت می‌شود.

قالیباف اظهار کرد: برخی از مدیران را می‌شناسم که با این سختی‌هایی که امروز وجود دارد، برخی اوقات تردید در تصمیم‌گیری‌ها پیدا می‌کنند و کمتر شانه زیر بار مسئولیت می‌دهند که ما باید از این مدیران حمایت کنیم تا مسئولیت بپذیرند و ما هم باید با آنان شریک و همراه باشیم. نباید اجازه دهیم که مدیرانی که نه تصمیم می‌گیرند و نه کاری انجام می‌دهند و دست به هیچ چیزی نمی‌دهند، به این رویه ادامه دهند و بعد بگوییم که او چقدر آدم خوبی بود.

باید از مدیران قوی و امین حمایت شود

قالیباف یادآور شد: بارها شاهد بودم که دیوان محاسبات به یک فردی تذکر می‌دهد که فلان کار را انجام دهد و این هدایت‌ها باید از سوی دیوان محاسبات انجام شود و اگر در جایی هم خدای نکرده غیر از این عمل کردند، باید مشخص شود که آن فرد ویژگی قوی بودن و امین بودن را ندارد و زمانی که این خصلت را ندارد، نمی‌گویم هیچ وقت که از آنها حمایت نشود اما از افرادی که مدیر قوی و امین هستند باید حمایت ویژه شود.

وی بیان کرد: باید این مشهود باشد که دیوان محاسبات از مدیران قوی و امین حمایت می‌کند تا آن وزیر، مدیرکل، استاندار و کارشناس بداند که اگر به درستی کار خودش را انجام دهد، دیوان محاسبات پشت کارش است، نه آنکه بگوید امروز تصمیمی می‌گیرم و فردا کسی به داد من نمی‌رسد. ما اگر تصمیم نگیریم و هزینه ندهیم، کشور اداره نمی‌شود و همه ما در مدیریت کشور سهیم هستیم و باید به خوبی به وظایف خود عمل کنیم.

source

توسط namov.ir