«اگر سازمانهای اداری و استخدامی و همچنین برنامه و بودجه اقدام به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه کنند، احکام متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ ساعت قابل صدور خواهد بود.»
در این جلسه، مهدی مسکنی، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، در پاسخ به سوالات بازنشستگان حاضر در جلسه درباره برخی مطالبات، به ویژه تهیه جداول شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان برای اجرای متناسبسازی حقوق، اعلام کرد که در روزهای آینده نشستی با مسئولان سازمان امور استخدامی و اداری کشور برگزار خواهد شد.
وی همچنین افزود که بازنشستگان عزیز باید بدانند که صندوق بازنشستگی مجری اجرای قانون است. بر اساس قانون، این جداول باید تا ۳۰ مرداد سال جاری آماده و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال میشد تا منابع لازم تأمین و سپس به صندوق بازنشستگی کشوری برای صدور احکام ابلاغ گردد. اما به دلیل تغییرات در کابینه دولت، این موضوع به تعویق افتاده بود. با این حال، به تازگی با دستور قاطع آقای دکتر پزشکیان، رئیسجمهور محترم، تهیه این جداول در دستور کار دستگاههای مسئول قرار گرفته است تا هر چه سریعتر آماده شود. بنابراین، به محض دریافت جداول، صندوق بازنشستگی ظرف ۲۴ ساعت احکام را صادر خواهد کرد.
مسکنی در مورد اجرایی شدن ماده ۸۵ توسط دستگاه های اجرایی گفت: اگر مدیران اجرایی دستگاه ها مثل وزارت آموزش و پرورش در بودجه ای که امسال از طرف دولت به دستگاه ها ابلاغ میشود ردیفی را برای ماده ۸۵ در نظر بگیرند ما اعتبار این ردیف را تا وصول از بودجه برای آموزش و پروش حاضریم پرداخت کنیم که از این بابت نگرانی اعتبار نداشته باشد ولی به شرطی که اعتبار ماده ۸۵ در بودجه سال آینده تامین و لحاظ گردد.
مدیر عامل صندوق بازنشستگی در مورد قراردادهای منعقده در خصوص تسهیلات رفاهی گفت با طرف قراردادهای تامین اجتماعی مثل سرای ایرانی و سه راه افسریه و چندین شرکتهای دیگر مثل کفش ملی و چند شرکت دیگر که در سایت صندوق بازنشستگی کشور درج شده قرار داد قسطی بدون پیش پرداخت با اقساط ۱۲ و ۲۴ ماهه منعقد گردیده و تعدادی در حال انعقاد قرداد هستند.
مسکنی در مورد اعتراض بازنشستگان نسبت به کسورات از حقوق افزود فاصله صندوق بازنشستگی با دستگاه طلبکار یک به یک است یعنی یکماه فاصله داریم و اگر بیشتر از این شد قابل پیگیری است.
وی در باره پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار داشت: این روند ادامه دارد تا قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجراء گردد خوشبختانه بابت سه ماهه اول سال طبق مصوبه هیات وزیران سه میلیون تومان علیالحساب به حساب بازنشستگان کشوری واریز شد و همین طور تیر ماه ۱۴۰۳ و این روند ادامه خواهد یافت تا به امید خدا جداول همسان سازی از سازمان امور اداری و استخدامی کشور تهیه و به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال و از آنجا به صندوق بازنشستگی کشوری جهت صدور احکام همسان سازی ابلاغ گردد.
دکتر مسکنی اظهار داشت: به محض ارسال جداول به صندوق بازنشستگی احکام را ظرف دو روز صادر خواهیم کرد تا کام بازنشستگان شیرین شود.
موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در برنامه هفتم توسعه و به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان آمده است و به دنبال آن در قانون بودجه امسال که سال نخست اجرای این برنامه به شمار می رود نیز این حکم مورد تایید قرار گرفت تا از محل یک درصد افزایش مالیات بر ارزش افزوده منابع آن تامین شود.
با این وجود آنکه در اواخر دولت سیزدهم و به دستور سرپرست ریاست جمهوری به صورت علی الحساب ماهانه یک میلیون تومان به حساب بازنشستگان کشوری پرداخت شده است، اما با گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۳ هنوز احکام متناسب سازی این قشر صادر نشده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در باره پرداخت یک میلیون تومان علیالحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان اظهار داشت: این روند ادامه دارد تا قانون متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجراء گردد خوشبختانه بابت سه ماهه اول سال طبق مصوبه هیات وزیران سه میلیون تومان علیالحساب به حساب بازنشستگان کشوری واریز شد و همین طور تیر ماه ۱۴۰۳ و این روند ادامه خواهد یافت
در این ارتباط، معاون امور فنی و بیمه ای صندوق بازنشستگی کشوری اعلام کرد: در صورت ابلاغ جداول مربوطه و محاسبه مبلغ متناسب سازی، احکام اصلاحی حقوق بازنشستگان این صندوق در اسرع وقت انجام می شود.
بر اساس اعلام صندوق بازنشستگی کشوری، رضا فیضینژاد افزود: در صورتی که سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه نسبت به تهیه و ابلاغ جداول مربوطه اقدام کنند، احکام متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری ظرف ۲۴ ساعت قابل صدور است.
وی با اشاره به دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر ضرورت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری در دولت جدید، اظهار داشت: این صندوق با جدیت پیگیر دریافت جداول و محاسبه مبلغ متناسب سازی است تا هرچه سریعتر احکام اصلاحی مربوطه را صادر کند.
فیضی نژاد یادآور شد: طبق ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری که یکم مردادماه امسال به تصویب هیات وزیران رسیده است، سازمان اداری و استخدامی و برنامه و بودجه کشور موظف هستند جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان را براساس مبلغ پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتیه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ملاک قرار دادن ۳۰سال سابقه تهیه و به این صندوق ابلاغ کنند.
ماده ۴ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماده ۴- سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف دو ماه و با همکاری ستاد کل نیروهاس مسلح، دستگاه های اجرایی و صندوق بازنشستگی ذیربط (حسب مورد)، در رابطه با مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، قانون استخدام کشوری و سایر دستگاه های دارای قوانین و مقررات خاص استخدامی که پرداخت حقوق و مزایای کارکنان آنان مشمول دریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی می باشد، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان را بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همطراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و یا سایر عناوین مشابه و با ملاک (۳۰) سال سابقه بیمهپردازی تهیه نموده و به صندوق بازنشستگی ذیربط ابلاغ مینمایند به نحویکه با توجه به تنوع گروههای شاغلین و بازنشستگان نظیر فرهنگیان مشمول رتبهبندی، اعضای هیئت علمی و قضات، جداول به طور جدگانه تنظیم و ابلاغ شود.
تبصره ۱- در مواردی که براساس قوانین و مقررات مربوط، حقوق و اقلام مشمول کسور بازنشستگی شاغلان در پایان سال ۱۴۰۲ مشمول دذریافت مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی کشور نباشد، تهیه جداول مذکور در این ماده در مهلت مذکور و به روش یادشده (با رعایت میانگین سرانه ماهانه پرداختی برای متناسبسازی بر اساس تعداد بازنشستگان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری در قانون بودجه کل کشور) برعهده هیئت امنا یا عالیترین رکن تصمیمگیرنده در صندوق بازنشستگی ذیربط میباشد.
تبصره ۲- در مواردی که بنگاهها و شرکتهای دولتی واگذار گردیدهاند، اجرای متناسبسازی بازنشستگان آنها به ترتیب زیر انجام میشود:
الف- در مورد کارکنانی که قبل از واگذاری بازنشسته شدهاند، بر اساس جداول موضوع ماده (۴) با فرض تداوم دولتی بودن بنگاه یا شرکت دولتی متناسبسازی صورت میگیرد.
ب- در مورد کارکنانی که بعد از واگذاری بازنشسته شده یا میشوند و در اجرای تبصره (۱) ماده (۲۱) قانون مدیریت خدمات کشوری صندوق قبلی خویش را حفظ نمودهاند، بر اساس جدول خاصی که در سقف اعتبارات مربوط و متناسب با حقوق شاغلان بعد از واگذاری با رعایت این آیین نامه توسط هیئت امنای صندوق ذیربط ابلاغ میشود متناسبسازی صورت میگیرد.
پ- در مورد سایر کارکنان که پس از واگذاری صندوق خود را تغییر دادهانند متناسبسازی طبق مقررات مورد عمل صندوق جدید انجام میشود.
تبصره ۳- در مورد بازنشستگان سازمانهایی که منحل شدهاند بر اساس جداول موضوع ماده (۴) این آییننامه، با فرض تداوم حیات آخرین دستگاه زمان اشتغال، متناسبسازی انجام میگیرد.
تبصره ۴- در مورد بازنشستگان خویشفرمای مشمول بند (الف) ماده (۶) قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور مصوب ۱۳۹۵ بر اساس جداول موضوع ماده (۴) این آیین نامه با فرض تداوم اشتغال در آخرین دستگاه مربوط، متناسب سازی انجام میگیرد.
source