به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد ذوقی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: اطلاعات آماری که از طرح آمارگیری از کشتار دام کشتارگاههای استان بدست میآید با سایر اطلاعات موجود در زمینه توزیع جغرافیایی جمعیت، واردات و صادرات و کشتار غیر رسمی تلفیق شده و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: محاسبه عرضه سرانه گوشت قرمز به عنوان یکی از شاخصهای وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تخمین برخی از اقلام آماری مرتبط با کشتار دام، از قبیل پوست، روده، کله پاچه و اندرونه، تغییرات میانگین وزن لاشه به عنوان شاخصی برای شناخت وضع مراتع کشور و برنامهریزی برای واردات احتمالی گوشت و توزیع صحیح آن در کشور از جمله مواردی هستند که از اطلاعات آمارگیری از کشتار دام بهره میگیرند.
ذوقی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ کشتار ۵۰۷ هزار و ۲۴۵ گوسفند و بره در کشتارگاههای رسمی استان ثبت شده که ۵,۶۲ درصد از کل گوسفند و بره ذبح شده در کشور را به خود اختصاص داده و ۱۰ هزار و ۱۵۸ تن نیز وزن لاشههای قابل مصرف بوده است که به لحاظ وزنی ۵.۰۷۳ درصد از کل کشتار کشور را شامل میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: نکته قابل توجه فاصله از نظر وزنی و تعداد کشتارهای صورت گرفته در سه استان همجوار استان (آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان) است که اختلاف معنی داری با استان آذربایجان شرقی دارند و به نظر میرسد بخشی از لاشههای گوسفندی در این استان به استانهای همجوار یا سایر استانها منتقل میشود.
وی تصریح کرد: در سال گذشته از کل بز و بزغاله کشتار شده در کشور، استان آذربایجان شرقی ۱,۶۹ درصد از کل کشتارها را با سهم وزنی ۲.۰۲ درصد به خود اختصاص داده و از لحاظ تعداد در رتبه ۱۶ و از نظر وزنی در رتبه ۱۴ کشور قرار دارد.
ذوقی ادامه داد: با ذبح ۷۶ هزار و ۴۴۷ گاو و گوساله در سال ۱۴۰۲، تعداد لاشههای قابل مصرف گاو و گوساله ذبحشده در کشتارگاههای استان آذربایجان شرقی به ۶,۵۶ درصد از کشتار گاو و گوساله انجام شده در کشور رسیده که با ۱۶ هزار و ۵۴۱ تن وزن، ۶.۶ درصد از کل کشتار کشور را شامل میشود؛ استان از لحاظ تعداد و وزن، به ترتیب در رتبه پنجم و ششم کشور قرار گرفته است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ابراز داشت: اعداد و وزن لاشههای قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبحشده در کشتارگاههای استان در سال ۱۴۰۲ ناچیز بوده به طوری که ذبح تنها تعداد ۵۹ نفر شتر و بچه شتر با وزن ۱۶ هزار و ۸۳۹ کیلوگرم ثبت شده است.
وی اذعان داشت: روند تعداد لاشههای قابل مصرف گوسفند، بره، گاو و گوساله کشتار شده در کشتارگاهها استان، از فصل بهار تا زمستان ۱۴۰۲ نزولی بوده است؛ به نحوی که حدود ۴۰ هزار کاهش در لاشه قابل مصرف گوسفند و بره در فاصله بین کشتار دام در فصول بهار و زمستان صورت گرفته است.
ذوقی اعلام کرد: میانگین وزن لاشههای قابل مصرف گوسفند و بره کشتار شده در کشتارگاهها ۲۰، بز و بزغاله کشتار شده ۱۸,۶۳، گاو و گوساله کشتار شده ۲۱۶.۳۷ کیلوگرم در سال ۱۴۰۲ بوده است.