به گزارش خبرنگار مهر؛ نشست رونمایی از کتاب «سوقی» جمعه ۲۱ اردیبهشت در سومین روز از سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور شاهدخت حیدری نویسنده اثر و مهدی محمدخانی مدیر انتشارات روایت فتح ناشر اثر، در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی واقع در نمایشگاه برگزار شد.
حیدری درباره عنوان کتاب گفت: معنای «سوقی» فراتر از یک واژه است. این واژه در اصطلاح بهمعناهای گوناگون مهربانی، رانده شدن و … به کار رفته؛ اما در این کتاب به بیان سرگذشت گروهی پرداخته که روایتهای گوناگون، اما سرنوشتی مشترک دارند.
حیدری ادامه داد: در سال ۱۳۵۹ قبل از شروع رسمی جنگ تحمیلی، زندگی مردم ک ُ رد دستخوش حوادثی غیرمنتظره شد. حوادثی که باعث شد پ س از سالها، همچنان بار سختی این واژه بر دوش آن مردم باقی بماند.
شاهدخت حیدری درباره انگیزهاش از نگارش این کتاب گفت: اینکه از نزدیک شاهد دردها و رنجهای آنان بودم، انگیزهای برای نگارش این اثر بود. من تصمیم گرفتم رسالتم را با نوشتن این روایات، در برابر این عزیزان انجام دهم و از مظلومیت نجیب انه آنان که از نظر سیاسی و اجتماعی بسیار دور از نظر مانده، به تمام جهان بگویم. تمام روایات در این کتاب قابل تامل و رنج هر سوژه با دیگری کاملاً متفاوت است.
وی درباره قالب کتاب افزود: این کتاب فضایی داستانی دارد و طی مصاحبه های متعدد با خانوادههای مختلف، روایتی داستانی از شش خانواده را بر اساس مستندات و شواهد بیان میکند.
انتشار روایت فتح، در پی جمع آوری خاطرات مستند
مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح، با اشاره به شیوه جمعآوری روایات گفت: چارچوبی که ما در طی این سال ها برای کتابهای خاطرهنگاری در نظر گرفته ایم، بیان روایات بهصورت مستند بوده است. وقتی سال گذشته این اثر به انتشارات ارا ئه شد، دریافتیم بیان اشکال ظلم از دریچه های گوناگون، از اهداف این کتاب است. چرا که ظلم رژیم بعث، سالها پس از جنگ تحمیلی نیز ادامه داشت.
وی در باره طراحی خاص روی جلد افزود: «سوقی» معانی متعددی دارد. یکی از آن معانی، دریچه و روزنه نور است. از این نظر تصمیم برای طراحی جلد به این صورت گرفته شد.
محمدخانی افزود: افزایش و تجدید نشر کتابهای سال گذشته، از مهمترین برنامهریزیهای روایت فتح در سال جاری است.