به گزارش خبرگزاری مهر، دومین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی عراق با شعار «طوفان الاقصی؛ آرمان و هویت» با حضور علمای ارشد امت اسلام از داخل و خارج عراق چهارشنبه ۱۹ اردیبهشتماه در بغداد برگزار شد. در بیانیه پایانی این کنفرانس آمده است:
«بر اساس آیات شریفه قرآن کریم: أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقَٰتَلُونَ بِأَنَّهُمۡ ظُلِمُواْۚ وَإِنَّ ٱللَّهَ عَلَیٰ نَصۡرِهِمۡ لَقَدِیرٌ (آیه ۳۹ حج) به کسانی که جنگ بر آنها تحمیل میگردد، اجازۀ جهاد داده شده است؛ زیرا آنها مورد ستم واقع شدهاند و بی تردید خدا بر یاری آنها کاملاً تواناست.»
«ٱلَّذِینَ أُخۡرِجُواْ مِن دِیَٰرِهِم بِغَیۡرِ حَقٍّ إِلَّآ أَن یَقُولُواْ رَبُّنَا ٱللَّهُۗ وَلَوۡلَا دَفۡعُ ٱللَّهِ ٱلنَّاسَ بَعۡضَهُم بِبَعۡضٖ لَّهُدِّمَتۡ صَوَٰمِعُ وَبِیَعٞ وَصَلَوَٰتٞ وَمَسَٰجِدُ یُذۡکَرُ فِیهَا ٱسۡمُ ٱللَّهِ کَثِیرٗاۗ وَلَیَنصُرَنَّ ٱللَّهُ مَن یَنصُرُهُۥٓۚ إِنَّ ٱللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ (آیه ۴۰ سوره حج) آنان (ایمان آورندگان در مکّه) که از خانههای خود به ناحق رانده شدند [جرمی نداشتند] جز آنکه میگفتند: پروردگار ما اللَّه است اگر دفع [شرّ] بعضی از مردم [به وسیلۀ] برخی دیگر از جانب خدا نبود به طور قطع دیرها، کلیساها، کنشت ها و مساجدی که نام خدا در آنها بسیار برده میشود، به شدت ویران میگردید. قطعاً خدا هر که او را یاری نماید، یاری خواهد کرد؛ چرا که خدا بس توانای پیروزمند است.
و در سایه فتنهها، رنجها و بحرانهایی که جهان شاهد آن است و در سایه نقض حقوق، کشتار و کوچاندن که مردم فلسطین در برابر دیدگان جهانیان از آن رنج میبرند، عملیات طوفانالاقصی رخ داد تا وجدان و انسانیت شرافتمندان جهان را فریاد بزند، ظالمان بر ظلم و ستم خود به مردم غزه و فلسطین شدت بخشیدهاند، و به همین سبب بر علمای امت و اندیشمندان و پیشگامان آنها لازم است که برای کمک به مساله اصلی و محوری خود ابتکار عمل به خرج داده و از ایستادگی آنها پشتیبانی و برای تحقق وحدت اسلامی که اقتدار، عزت و سربلندی امت اسلام را حفظ میکند، تلاش کنند.
شرکت کنندگان در این کنفرانس تأکید کردند که تکلیف واجب همه در برابر رژیم غاصب جنایتکار صهیونیستی، جهاد با تمام ابزارهایی است که در دسترس آنها قرار دارد تا به جنایاتش علیه بیگناهان پایان داده شود، هر اندازه بتوان این دشمن را از جنایاتش بازداشت، امکان تحقق آزادی سرزمین غصب شده و قدس مقدس آن وجود دارد و این فتوایی است که هیچیک از مذاهب فقهی و علمایی درباره آن اختلاف ندارند و این وظیفه همه مسلمانان و همه رهبران آنها با هر گرایشی است.
شرکت کنندگان در کنفرانس با تأکید بر طرح وحدت اسلامی و همه ابعاد آن، اعلام کردند که با دولتها و سازمانهای اسلامی برای تحقق وحدت امت اسلام تلاش و همکاری میکنند.
آنان از حمایت مستمر جمهوری اسلامی ایران از محور مقاومت تقدیر کرده و بر حمایت قاطع خود از عملیات «وعده صادق» در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی تأکید کردند و دفاع را حق و اقدام قهرمانانهای دانستند که برای اولین بار در این مرحله، برای امت اسلام، یک قدرت بازدارندگی اقتدارآفرین محقق کرده تا از مظلوم دفاع کرده و ظلم ظالمان را متوقف نماید.
در ادامه این بیانیه آمده است:
مساله فلسطین و قدس مسألهای است که جهان اسلام را متحد میکند و هرگونه نادیده گرفتن آن و چشم پوشی در قبال جنایاتی که علیه مردم غزه و فلسطین صورت میگیرد، ظلم و خیانت به امت اسلام و مساله سرنوشت ساز آنهاست. شرکت کنندگان در این کنفرانس همانند وجدانهای بیدار در تمام جهان بر توقف بمباران و هدف قرار دادن غیرنظامیان و بیگناهان در تمام مناطق فلسطین، لغو فوری محاصره تحمیلی علیه نوار غزه، رساندن کمکهای بشردوستانه از جمله کمکهای پزشکی، امدادرسانی، آب، برق و سوخت، گشودن فوری راههای امن برای رساندن کمکهای اساسی به نوار غزه و نیز آزادی بازداشت شدگان در زندانها با نظارت سازمان ملل تأکید کردند.
در ادامه بیانیه آمده است:
حمایت سیاسی و رسانهای از مساله فلسطین، رسواسازی طرحهای ننگین عادیسازی و تبیین خطرات و مضرات و پیامدهای مخرب آن، یک وظیفه دینی و ملی برای هر انسان شریف و غیرتمند است و عادیسازی، خیانت به اصول و منشورها و پیمانهای بین المللی ست.
در این بیانیه تأکید شده است که علما و اندیشمندان جهان اسلام قشر مورد اعتماد و امین در خصوص مساله فلسطین هستند که مسئولیت تلاش برای تحقق وحدت امت اسلام را برعهده دارند و اینکه مساله فلسطین را در وجدان فرزندان امت زنده نگه دارند.
شرکت کنندگان در این کنفرانس با اشاره بر ضرورت تلاش برای دفاع از مساله فلسطین در محافل بینالمللی و نشان دادن توحش و تجاوزات رژیم صهیونیستی بر لزوم آگاهسازی و روشنگری نسلهای جوان در خصوص اهمیت مساله فلسطین و علاقهمند کردن آنها به فلسطین و دوست داشتن آن به عنوان یک سرزمین اسلامی و تلاش برای برجستهسازی جایگاه مسجدالاقصی در فرهنگ امت اسلام تأکیدکردند.
هشدار درباره تفرقه یا تسلیم شدن در برابر نقشههای دشمنان امت اسلام برای متفرق و پراکنده کردن مسلمانان و تجزیه کشورهایشان، تلاش برای وحدت و وفاق میان آنها و تأکید بر نابودی پایههای برنامههای انحرافی و تبیین باطل بودن و خطرات آن برای امت اسلام و بشریت از دیگر مواردی است که در بیانیه پایانی بر آن تأکیدشده است.
شرکت کنندگان در این کنفرانس در بیانیه خود از دادگاه بینالمللی کیفری خواستند در خصوص جنایاتی که پس از عملیات طوفانالاقصی در فلسطین صورت گرفته و نمونه آشکاری از جنایات جنگی و کشتار دستهجمعی و نسلکشی و به مثابه شدیدترین موارد نقض حقوق بشر است، تحقیق کند.
این بیانیه میافزاید که تنها راه حل ثبات در فلسطین و منطقه، پایان فوری اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین و توقف دخالتهای غرب در امور منطقه است.
شرکت کنندگان در این کنفرانس ضمن تقدیر از تمام ملتهای بیداری که در مناطق مختلف جهان در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و محکومیت جنایات و تجاوزاتی که رژیم اشغالگر صهیونیستی علیه آنها اعمال کرده و تظاهرات برگزار کردند از هر تلاشی که در راستای حمایت از مساله فلسطین و وحدت مسلمانان و بسیج تلاشها برای یاری این مساله همیشگی باشد، تقدیر کردند.