به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دومین اجلاس مجمع خطبای استان با موضوع تبلیغ وقف و منابع پایدار که شامگاه یکشنبه در تالار همایشهای مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت مشهد برگزار شد، با اشاره به آیه ۲ سوره مبارکه جمعه اظهار کرد: خداوند عالم در قرآن کریم میفرماید «هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الْأُمِّیِّینَ رَسُولًا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلَالٍ مُبِینٍ» و به این ترتیب، با بعثت انبیای الهی بر بشر و مخلوقات خود منت میگذارد. این حکم صریح قرآن کریم است که میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِکُمْ بِالْمَنِّ» و خداوند عالم به مؤمنان توصیه میکند که صدقات و نیکیهای خود به دیگران را با منت نابود نکنند. پس این چه مبنایی است که خداوند عالم با وجود مذمتشدن منت در فرهنگ قرآنی ما، برای نعمت هدایت بر بشر منت میگذارد؟
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به آیه ۱۷ سوره مبارکه حجرات افزود: ذات اقدس پروردگار در قرآن کریم میفرماید «یَمُنُّونَ عَلَیْکَ أَنْ أَسْلَمُوا قُلْ لَا تَمُنُّوا عَلَیَّ إِسْلَامَکُمْ بَلِ اللَّهُ یَمُنُّ عَلَیْکُمْ أَنْ هَدَاکُمْ لِلْإِیمَانِ» و تأکید میشود که هیچکس نباید برای ایمان آوردن خود بر خدا و رسولش منت بگذراند زیرا همه منتها متعلق به خداوند عالم است که انسان را هدایت میکند.
هدایت، بزرگترین نعمت خدا برای بشر
وی با تأکید بر اینکه هدایت، بزرگترین نعمتی است که به هرکدام از آحاد بشر تعلق میگیرد، خاطرنشان کرد: همینجاست که نشان میدهد با وجود مذمت شدن منت، نعمت هدایت بهقدری گرانقدر است که حتی کراهت منت بر آن صدق نمیکند. در این شرایط، تکلیف هدایت کردن به عنوان رسالت و مسئولیت اولیای الهی، بزرگترین امانتی است که بر عهده شما خطبای محترم، مبلغان مجاهد و روحانیون گرانقدری قرار گرفته که به تکلیف خود پایبند هستید. این میراث از سلسله مقدس انبیا و اولیای الهی است که بر دوش شما قرار داده شده و ذات اقدس پروردگار، خودش برای آن از شما حسابرسی خواهد کرد.
علم الهدی ادامه داد: نعمت هرچه قدر که بزرگ باشد، به موازات حلاوت آن مسئولیت و تکلیفی به همان اندازه برای فرد ایجاد میشود. به همین دلیل است که میگویم اگر روحانی سرباز صادق دین خدا در زندگی باشد، از شیرینیهای نعمت و توجه خاص پروردگار برخوردار میشود اما اگر نباشد، تعقیب و حسابرسی سختی به همان اندازه در انتظارش خواهد بود.
اخلاص، جوهره تبلیغ مؤثر
عضو مجلس خبرگان رهبری، اخلاص را مهمترین جوهره تبلیغ مؤثر دانست و تصریح کرد: تنها عاملی که باعث میشود جریان تبلیغ و تبیین مؤثر باشد، مسئله اخلاص از نظر خدمتگزاری به ساحت مقدس بقیة الله الاعظم (عج) است. عزیزان من، اگر این موقعیت برای یک طلبه فراهم نشد و نتوانست در اثرگذاری و تبیین، غصه و غمی را از چهره حضرت بزداید، سنگی از سر راه تبلیغ اسلام بردارد و انسانها را از مسیر نابکارانه گناه نجات دهد، این اثر از ضعف اخلاص است و همین عاملی است که باعث میشود وجود فرد در برابر ناملایمات، سختیها و حتی تعریف و تمجیدها متزلزل باشد و ایمان خود را به یک موقعیت طلبی واگذار کند.
وی تأکید کرد: برادران بزرگوار، این را از یک طلبه ۸۰ ساله با ۶۵ سال سابقه تبلیغ بشنوید. طلبه نوکر امام زمان (عج) است تا مردم را متوجه حضرت کند نه اینکه توجهات را به سمت خود جلب کند. نمیشود مبلغ سخن بگوید، عمل کند و شهره خاص و عام شود اما آن زمان که باید به تکلیف خود عمل کند، از ادای عهد سرباز بزند به این بهانه که مردم رویگردان میشوند. این تلاش دیگر مقدس نیست چون نه برای تبلیغ دین بلکه برای تبلیغ فرد صورت گرفته است.
طلبه نمونه، سرباز بهروز امام زمان (عج) است
علم الهدی گفت: طلبه نمونه، سرباز بهروز حضرت است. این حرف که میگویم، منکر ضرورت تعلیم و فراگیری نیست. اصل بحث این است که طلبه نباید منحصر به درس و بحث بماند و این نیازهای روز مردم است که زمینه فعالیت جامعه روحانیت را تعیین میکند. در این شرایط، تمرکز بر اینکه از بعضی مسائل سخن نگوییم تا مردم جذب شوند، به این دلیل نادرست است که ثمره این تلاش، جذب شدن مردم به شخص مبلغ «و نه رسالت او» است. اینها مصداق شرک است چون کار در هر حال باید برای خدا باشد.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی بیان کرد: مبلغ تراز، بزرگترین واقف عالم است زیرا شرط تبلیغ کامل آن است که فرد همه زندگیاش در تمام ساحتهای آن وقف دین خدا و امام زمان (عج) کند. از خداوند متعال میخواهیم یاور و پشتیبان همه دلدادگان اسلام باشد و هرکس در این عرصه، استعدادهای خود را به میدان بیاورد، مشمول عنایات خاصه امام عصر (عج) باشد.