به گزارش خبرنگار مهر، محمد اشرفی بعد از ظهر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ۱۴۰ میلیون لیتر پساب تصفیه شده در شبانه روز از طریق خط انتقال ۱۲ کیلومتری وارد دریاچه ارومیه می شود.

وی اظهار کرد: بیش از سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در آذربایجان غربی تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند که برای آبرسانی به آنها یک هزار و ۴۲ چاه، ۷۷۵ چشمه، ۳۶ قنات و همین طور آب های سطحی از پشت سدها مورد استفاده قرار می گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی ادامه داد: میزان تولید آب زیرزمینی ۱۱ هزار لیتر در ثانیه و سطحی پنج هزار و ۱۴۵ لیتر درثانیه بوده که مجموع آنها به ۱۷ هزار در ثانیه می رسد.

اشرفی گفت: ۶۰۰ هزار مترمکعب مخزن در مدار آبرسانی در آذربایجان غربی وجود دارد و آب تولیدی با استفاده از ۶ هزار کیلومتر خط انتقال و ۱۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه توزیع به مشترکان می رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان‌غربی گفت: هزینه بهای تمام شده آب شرب تولیدی در استان، پنج برابر دریافتی از شهروندان است که نشان می دهد این شرکت ضررهای زیادی را در این حوزه متحمل می شود.

اشرفی گفت: بهای تمام شده هر مترمکعب آب شرب در ارومیه ۵۰ هزار ریال است که از شهروندان ۱۰ هزار ریال دریافت می شود.

وی اضافه کرد: این آمار نشان می دهد که هزینه های بسیار زیادی برای تولید و توزیع آب شرب در ارومیه صورت می گیرد و باید شهروندان دقت زیادی در مصرف آن داشته باشند.

اشرفی افزود: ۳۰ تا ۴۰ درصد شبکه آبرسانی در آذربایجان غربی فرسوده بوده و اعتبارات اصلاح شبکه نیز قابل توجه نیست.

همچنین معاون بهره برداری و توسعه شرکت آبفای استان در این جلسه گفت: در حال حاضر بیش از سه میلیون نفر جمعیت استان تحت پوشش خدمات شرکت قرار دارند و یک میلیون و ۳۰۰۰ انشعاب در استان متصل است.

مجتبی نجفی تعداد چاه های در مدار را ۱۰۴۲ حلقه اعلام و اظهار کرد: کل ظرفیت تامین آب از منابع سطحی و زیر زمینی استان ۱۷ هزار لیتر بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه معمولاً ۸۰ درصد اتفاقات آب مربوط به فرسودگی شبکه است، گفت: با توجه به کاهش اعتبارات اصلاح شبکه توزیع و انتقال آب به کندی و بر اساس اولویت انجام می شود.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب شرکت آبفای آذربایجان غربی نیز در این جلسه با بیان اینکه کنترل کیفیت آب شرب شهرها و روستاهای استان با سرمایه‌گذاری‌های سنگین در آزمایشگاه‌های کاملاً مجهز به صورت مستمر انجام می شود، افزود: سالانه بیش از یک میلیون پارامتر شیمیایی و فیزیکی و میکروبیولوژی بر روی آب مصرفی در شهرها و روستاهای استان توسط ۴۱ واحد آزمایشگاه‌های شرکت انجام می‌شود.

سهراب طالبی ادامه داد: بر اساس اندازه‌گیری سالانه بیش از ۳۰۰ هزار نمونه کلرسنجی از شبکه توزیع شهرها و روستاهای استان، میزان مطلوبیت کولر باقیمانده فراتر از استانداردهای ملی و میانگین کشوری و بالای ۹۹.۹ درصد است.

مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب استان تصریح کرد: به منظور کنترل کیفیت پساب تصفیه شده تعداد هشت آزمایشگاه میکروبی و ۱۰ آزمایشگاه شیمی و سه آزمایشگاه بیولوژی به صورت اختصاصی در تصفیه خانه‌های فاضلاب فعال بوده و با انجام تمامی آزمون‌ها بر اساس استانداردهای ابلاغی انطباق پساب خروجی با استانداردهای زیست محیطی را بررسی می‌کنند.

source

توسط namov.ir