استان: یزد

حوزه انتخابیه: یزد، اشکذر و بخش ندوشن و دهستان سورک

شعار انتخاباتی: توسعه پایدار و متوازن


پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

محمدصالح جوکار یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخ‎‌هایش به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

رزومه:

متولد ۱۵ اردیبهشت ۱۳۳۶. دکترای دانشگاه اصفهان، نماینده مردم یزد و اشکذر در دو دوره مجلس.

سوالات کشوری:

*مهمترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

عدم شفافیت و ضرورت الزام نمایندگان به شرکت در طرح شفاف سازی

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

ابزارهای قانونی سوال، تحقیق و تفحص، استیضاح

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب چه اقداماتی ضرورت دارد؟

به تاکید مقام معظم رهبری نماینده باید ساده زیست و مردمی باشد اما قطعاً همه نمایندگان یکسان نیستند و اصا مردم داری و ساده زیستی بودن در کنار مردم است

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تأثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلیگاه این همراهی و همکاری چیست؟

ظرفیت‌های قانونی وجود دارد. تعامل مجلس با دولت در حوزه قانونگذاری است و لوایح مجلس باید بر طرح‌های دولت برتری داشته باشد و در نهایت در اجرا همکاری و تعامل دولت و مجلس اثربخشی و کیفی سازی و ثبات قوانین را به دنبال دارد.

*مسؤولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

اعتماد مردم از دست خواهد رفت چرا که نماینده با انتخاب از سوی مردم مسئولیت سنگینی بر عهده دارد.

*مردمی بودن باید یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

دوری از تجمل و مردمی بودن اصلی ترین ویژگی است که در پیگیری امور مردم نمود پیدا می‌کند

*طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسؤولیت دارد. برای تحقق این اصل مطرح و جلوگیری از بخشی زدگی باید چه مواردی مدنظر قرار بگیرد؟

عضویت نمایندگان در کمیسیون‌ها در کنار پیگیری مطالبات حوزه انتخابیه، نقش ملی آنها را نیز پررنگ خواهد کرد.

سؤوالات استانی:

*یکی از معضلات مهم استان یزد، خشکسالی است و برای تأمین آب شرب و صنعت یزد مشکلاتی وجود دارد. به نظر شما آیا طرح‌هایی نظیر انتقال آب بهشت آباد، انتقال آب خلیج فارس و انتقال آب دریای عمان می‌تواند به حل معضل کم آبی استان کمک کند؟ راهکار شما چیست؟

فاز اول خط خلیج فارس تا خرداد وارد استان می‌شود. ۶۱ هزار متر مکعب مخزن و ۳۵ کیلومتر خطوط لوله اجرا شده است که به این ترتیب قطعاً سال آینده آب کمی و کیفی خوبی در اختیار مردم قرار می‌گیرد. طرح خط دوم از خرسان در کمیسیون ماده ۲۳ در حال تصویب است. نیاز آبی استان در حال حاضر ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای شرب و بهداشت است که الان ۵۵ میلیون مترمکعب انتقالی است اما در آینده نزدیک از فاز خط انتقالی خلیج فارس بخشی از آن تأمین می‌شود و در آینده دراز مدت با توجه به نیاز به ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب، خط دوم انتقال آب از خرسان و فاز دو خلیج فارس نیاز را تأمین می‌کنند.

*برای توسعه زیرساخت‌های مواصلاتی استان یزد چه برنامه‌هایی باید در استان پیاده‌سازی شود؟

توسعه فرودگاه با سرمایه گزاری خارجی باید دنبال شده و پروازهای جدید هم باید به استان اضافه شود. زیرساخت‌های ریلی نیز نیاز به توسعه دارد اما در اولین گام ریل قطار باید از شهر خارج شود. در حوزه جاده محورهای مواصلاتی دچار فرسودگی شده و نیاز به مرمت دارد و ایجاد آزاد راه‌ها با حضور بخش خصوصی و تعهدات دولت در دستور کار قرار گرفته است ضمن اینکه فرسودگی ناوگان هم باید مورد توجه قرار گرفته و برطرف شود.

*برای اصلاح ساختار اقتصادی استان در راستای حرکت به سمت فعالیت‌های اقتصاد کم آب‌بر چه برنامه دارید؟

اقتصاد استان یزد مبتنی بر منابعی است که معادن استخراج می‌شود و درآمد ایجاد می‌کند اما باید به سمت اقتصاد دانش محور برویم.

source

توسط namov.ir