• استان: اردبیل
  • حوزه انتخابیه: اردبیل، نمین، نیر و سرعین
  • شعار انتخاباتی: مطالبه گر

پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

حمزه روحی یکی از داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی است که در زیر روزمه کوتاهی از ایشان و پاسخ‌هایشان به سوالات مهر در دو بخش کشوری و استانی را می‌خوانید:

– دکترای عمران سازه از دانشگاه دولتی، مدرس دانشگاه، پایه ارشد سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اردبیل، موسس دفتر فنی و معاون مرکز مطالعات شهرداری اردبیل، کارشناس ناظر عالیه استانداری ۱۲ سال و کارشناس بودجه، عمران، معماری و شهرسازی و بازرسی شهرداری اردبیل

* مهم‌ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟

بعد نظارت بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی بسیار ضعیف است. انتصابات غیرقانونی توسط نماینده که به سوء مدیریت و عدم شایسته سالاری منجر شده است.

*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟

باید از انتصابات مدیران دستگاه‌های اجرایی توسط نمایندگان اجتناب شده و قوانین مستحکم بر پایه نیاز روز و راه حل های کارشناسی بعد از چکش کاری لازم در کمیسیون‌های تخصصی ذیربط تصویب کند.

*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل‌گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟

نماینده اگر تجمل گرا شود دیگر نمی‌تواند درد مردم را بفهمد و دیگر نمی‌تواند قوانین برای اداره مملکت و رفع نیاز مردم را تصویب و نظارت کند.

*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه‌ها چه تاثیری می‌تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی‌گاه این همراهی و همکاری چیست؟

تاثیر بسیار زیاد بر پیشرفت همه جانبه کشور می‌تواند داشته باشد. این همکاری باید با هم افزایی قوا در مهار تورم، اشتغال و مبارزه با فساد می‌تواند تجلی یابد.

*مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟

نماینده بی مسئولیت دیگر در قبال مردم و رفع نیازها و دردها و مشکلات آنها پاسخگو نخواهد بود. زمینه اعتماد را از بین می‌برد و کاهش شأن و ناکارآمدی مجلس از تبعات سوء آن است.

*مردمی بودن یکی از خصیصه‌های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می‌تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام‌زدگی و طرح شعارهای غیر واقع‌بینانه اسیر شود؟

نماینده منتخب و وکیل مردم است لذا باید همواره میان مردم بوده و ارتباط مستمری با مردم برای استماع و رفع مشکلات آنها با اصلاح یا تصویب قوانین یا در بسیاری موارد نظارت واقعی بر اساس وظایف نماینده بر دستگاه‌های اجرایی داشته باشد.

* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسوولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟

باید با احساس مسوولیت در قبال همه مردم و تعصب میهن پرستی برای اعتلای مملکت، با تصویب قوانین مستحکم و نظارت بر اجرای آنها بکوشد.

  • سوالات استانی:

*عدم توسعه و تقویت گمرک‌ها و بازارچه‌های مرزی یکی از مسائل استان اردبیل است. برای بهره گیری از ظرفیت این حوزه چه برنامه‌ای دارید؟

ضعف عملکرد نمایندگان استان، باعث عدم توسعه و تقویت گمرک‌ها و بازارچه‌های مرزی استان اردبیل شده است. باید با ایجاد زیرساخت‌های عمرانی، فرهنگی و خدماتی از این ظرفیت عظیم در ایجاد اشتغال و بالا بردن در آمد سرانه استان بهره گرفت.

*دست کم ۳۰ درصد جمعیت اردبیل در بافت‌های فرسوده، تاریخی و غیر رسمی سکونت دارند. برای حل معضل حاشیه‌نشینی و نوسازی ابنیه استان، چه تدابیری باید اندیشیده شود؟

برنامه‌های توانمند سازی فرهنگی، اعطای تسهیلات و کمک‌های مالی، مشاوره‌های اجتماعی، تسهیلات بهداشتی و درمانی و از همه مهمتر بالابردن شأن و ارزش حاشیه نشینان که هموطنان عزیز ما هستند، باید در اولویت قرار گیرند. برای نوسازی اماکن ایشان که اکثراً با مصالح ابتدایی به دلیل ضعف مالی ساخته شده، حتماً باید تدابیر اساسی اندیشید و اجرایی کرد.

*رعایت الگوی کشت با توجه به منابع و ظرفیت‌ها، یکی از خلاءهای موجود در استان اردبیل است. برای این موضوع به خصوص جلوگیری از کشت محصولات آب‌بر چه برنامه‌ای دارید؟

حتماً باید با تغییر الگوی کشت با نظریه کارشناسی مهندسان کشاورزی و کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به جایگزینی این محصولات با محصولات کم آب بر اقدام شود.

source

توسط namov.ir