به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، به همت بنیاد دعبل خزاعی، جریانی نوپا با عنوان «مجمع خیرین هیئت» شکل گرفته  که برای احیای امراهل بیت علیهم‌السلام و مشارکت خیرین و حضور نیکوکاران و سخاوتمندان در یاری‌رسانی به مجالس حسینی و تعظیم و تکریم و تقویت آن تلاش می‌کند و در حال گسترش در تمام استان‌های کشور است. نیازی احساس می‌شد که این مجامع استانی برای هم‌افزایی و هم‌چنین یاری استان‌هایی که درگیر محرومیت‌های متعدد هستند، در جوار آستان قدس رضوی علیه‌السلام دور هم جمع شوند.

حجت‌الاسلام داود صالحی عضو شورای مرکزی مجمع خیرین هیأت در ابتدای مراسم با تأکید بر ضرورت گسترش فرهنگ خدمت در هیئت گفت: امر اصلی رهبر معظم انقلاب برای تشکیل مجمع پیرغلامان اهل‌بیت این است که خدمت به هیئت نهادینه شود؛ تاکنون در 28 استان کشور جلسات توجیهی و مقدماتی برگزار شده و بیش از 1100 نفر در سراسر کشور ذیل مجمع خیرین هیأت فعالیت می‌کنند. در رویداد امروز نیز 250 خیر نام‌آور و نیک‌اندیش متشکل از 200 فعال از سراسر کشور و 50 خیر از مشهد حضور دارند.

راه‌اندازی یک مرکز نیکوکاری ویژه

در محفلی که حاضرانش اغلب موسفیدان سردوگرم چشیده روزگارند، بی‌بروبرگرد، حرف و حدیث به خاطره می‌رسد؛ هرکه در نشست روز پنج‌شنبه روی صندلی روی سن نشست و یا پشت تریبون سالن ایستاد، خاطره‌ای شیرین هم نقل کرد؛ مثل مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی که بیشتر از دیگران خاطره نقل کرد و درکنار خاطره‌ای از آیت‌الله معرفت و خاطره‌ای دیگر از آیت‌الله شهرستانی، گفت: مرکز نیکوکاری ویژه‌ای ذیل فعالیت بنیاد دعبل خزاعی شکل گرفته تا افرادی که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هم نیستند، بتوانند از حمایت‌های متمرکز و هدفمند برخوردار شوند. این یک نمونه از برکات بی‌پایان هیئت‌های مذهبی و کانون‌های ستایشگری در کشور است که در عرصه اثرگذاری اجتماعی به میدان می‌آیند و مقدمه کارهای بزرگ و خیرخواهی‌های فراگیر می‌شوند.

حاج منصور ارضی به درستی شعر سیدپوریا هاشمی را برای اولین اجلاس ملی خیرین کشور انتخاب کرده بود؛ انگار آن موقع که با پرده بالا می‌خواند «بروم پیش رضا دربانی»، زبان حال حاضرانی بود که به دعوت بنیاد دعبل خزاعی هرکدام از گوشه‌ای از کشور خود را به مشهد و حرم مطهر و نورانی امام رضا علیه‌السلام رسانده بودند؛ ثروتمندانی از استان‌های مختلف که حتماً بیش از فکر و خیال برای خلق پول جدید و منفعت مادی، دنبال راهی برای سود افزون‌تر اخروی و روش‌هایی برای هزینه‌ پرثمرتر ثروتی بوده و هستند و باور دارند امانتی ازسوی خداست.

 حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نیز در سخنان کوتاهش در این اجلاس  گفت: خیرات امروز اگر با هوشمندی همراه باشد، می‌تواند در بستر زمان استمرار یابد و در روند تاریخ تداوم یابد. همان طور که برای یک مربی تا زمانی که شاگردانش عبادت می‌کنند، برایش خیر در نامه اعمال ثبت می‌شود. باید کاری کرد که این خیر کثیر بیشتر از پیش توسعه یابد.

تشویق به کار خیر

حجت‌الاسلام ناصر رفیعی هم در اولین اجلاس ملی خیرین هیئت، روایتی از رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نقل کرد و گفت: هشت خصلت وجود دارد که اگر امت من به هرکدام از آن عمل کنند، خداوند عالم آنان را با پیامبران، صدیقین و اولیا الهی، شهدا و صلحا محشور می‌کند. از میان این هشت خصلت، هفت مورد متعلق به عمل شما خیران است. اساس این موضوع نیز مربوط به خصیصه ذاتی شیعه است؛ همان‌طور که امام باقرعلیه‌السلام فرمود: «شیعیان ما در راه ولایت ما بذل می‌کنند»؛ یکی مال خود را می‌بخشد، یکی برای اهل‌بیت شعر می‌گوید، یکی فیلم می‌سازد، یکی مرثیه‎ سرایی می‌کند و به همین ترتیب، هرکس با آن‌چه می‌تواند، واقف در این راه می‌شود.

رقابت در خیر

بیرون سالن، برگه‌هایی بود که انتظار نیکوکاری داشتند؛ سیدکاظم احمدزاده مجری مراسم خیرین هیئت، نیز همان پشت تریبون با این جمله که «هر ریایی بد نیست» ،خیراتی نذر مادرش کرد؛ او هم سعی داشت به این رقابت در خیر ورود کند. هرچند حاج منصور ارضی در چند جمله‌ای که به خیران سخن گفت، دوستانه توصیه کرد «قماربازی نکنید که ببینید فلانی چقدر داده تا شما بیشترش را بدهید»، اما همه آنهایی که به قول حجت الاسلام قمی به عشق امام رضا علیه‌السلام به این اجلاس آمده بودند، از قبل به فرموده قرآن پا به این رقابت گذاشته‌اند؛ و تلاش می‌کنند «فَاستبقُوا الخَیرات» را در زندگی خویش جاری کنند و عوضش را از دیگری بخواهند.

انتهای پیام/

source

توسط namov.ir