به گزارش خبرنگار مهر، زهرا پیروای ونک ظهر یکشنبه در همایش مدیران کنترل کیفی واحدهای تولیدی و خدماتی استان زنجان با بیان اینکه موضوع استاندارد و برخورداری از مقررات اجباری یکی از ضرورت‌های فرآورده‌های صنایع غذایی به شمار می‌رود، اظهار کرد: آمار حاکی از آن است که بیش از ۹۰ درصد این فرآورده‌ها مشمول مقررات اجباری استاندارد است.

وی با یادآوری اینکه در حال حاضر بیش از ۴۰۰ فرآورده غذایی و کشاورزی در فهرست مشمولان استاندارد اجباری فرآورده‌های صنایع غذایی قرار دارد، افزود: معتقدیم اطلاعات لازم در برچسب فرآورده‌ها باید به صورت شفاف، صحیح و قابل درک در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد.

این مسئول، نشانه‌گذاری را اصلی‌ترین وسیله تبادل اطلاعات مابین تولیدکننده و مصرف‌کننده عنوان کرد و گفت: با اعمال نشانه‌گذاری بر روی محصولات، امکان ردیابی اصالت پروانه کاربرد علامت استاندارد، آگاهی در خصوص حساسیت‌زا بودن محصول و نیز اطلاع از زمان تولید و انقضای فرآورده فراهم خواهد شد.

مدیرکل دفتر صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: آن دسته از واحدهای تولیدی که نشان ملی استاندارد در قالب پروانه کاربرد استاندارد را برای محصولات مشمول مقررات اجباری دریافت نکنند، پروانه کاربرد علامت استاندارد به صورت تشویقی اعطا می‌شود.

پیروای ونک همچنین از سازمان ملی استاندارد به عنوان یک سازمان فرابخشی یاد کرد و با یادآوری اینکه این سازمان مرجع رسمی تدوین نظارت بر اجرای مفاد استانداردهای ملی است، گفت: بدون شک اگر بخواهیم به اهمیت نشانه‌گذاری محصولات اشاره کنیم، گسترش تجارت بین‌المللی، اهتمام مصرف‌کنندگان به عوامل مؤثر در سلامتی، پیشرفت صنایع و افزایش قدرت رقابت و نیز ارتقای فرهنگ مصرف‌کنندگان از جمله این موارد خواهد بود.

source

توسط namov.ir